Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Par savērptu auklu mans viedoklis ir tāds - mono auklas gadījumā tas ir ļoti būtiski, jo tur cilpas būs garantētas. Pītās gadījumā manā skatījumā ir pilnīgi pie vienas vietas. Vērpj vai nevērpj, tā aukla uzvedas savādāk. Savulaik ar rotiņiem esmu strādājis gana daudz un kaut kā netiku pamanījis, ka joki ar auklām no tiem vizuļiem būtu lielāki, nekā no gumijām vai šūpiņiem. Pa laikam k-kas gadās ar jebkāda veida mānekļiem. Liktu vairāk uz ko citu, teiksim, ietinot brīvu auklu var gadīties šaizes u.t.t.
12.septembris 2024, 21:16 | links

Super mēs varam ķert 1 zuti ,bet jūrā priecājas pa lomiem

pauluss, 12.septembris 2024, 18:26[/quote]

Laikam esi nokritis no mēness vai piedzimis vakar.
Tad ,ko liec priekšā?!Profesionālam zvejniekam noķert 1 buti,1 zuti, 1brētliņu?
Uzprasi tam pašam Bjorgvinam ka notiek zvejniecība.Es pats esmu bijis profesionāls zvejnieks 10 gadus.Pārsvarā ķērām Atlantijas oke anā.Dažādas zivis arī kalmārus pie Falklendu salām.
Sen jau esmu citā flotē,
Protams,atskatoties atpakaļ daudz tika ari vnk iznīcināts,bet nu tāds ir tas zvejnieka arods.
Man arī ne visai patīk daži zvejnieki,kas naudas dēļ ir gatavi uz visu.......
12.septembris 2024, 19:05 | links

https://www.facebook.com/reel/498431506230247
Super mēs varam ķert 1 zuti ,bet jūrā priecājas pa lomiem
12.septembris 2024, 18:26 | links

Tā jau copmaņus pa pilnu rubli neuzskata :D
Ceļās naktī no siltas gūltas brauc , mirkst lietū, vējā, lai noķertu, sabučotu un atlaistu zivi.

Sèž uz ledus, kas īsti pat nav ledus, riskēdami ar dzīvību. Vai mīnusos pārsalušiem knaģiem mèģina uzdurt motili uz āķa, noķert zivtiņu kas nakuj nav vajadzīga, kad normàls cilvēks malko karstvīnu pie kamīna.

Tērē milzu naudu aprīkojumā, kas maksā dārgàk kā katru dienu veikalā pirkt un cept lasi ,uzkost ikrus uz sena viskija. (piekrītu, bezgaumīga kombinācija, tas tā , lai tēlaināk)

Bet, ja ar sievas kosmētikas salvetēm sàkšu tīrīt kātu rinķus, viņas acīs tas būs 100 punkti perebors. :)))

RaimisD, 10.septembris 2024, 23:17

Nu bet nopērc tak savas salvetes! :D
11.septembris 2024, 20:07 | links

Sveiki kungi, vai varat iemest info par koka meniņa skrūvēšanu/naglošanu. Kādu literatūru lasīt vai kādu meistaru pie kā pakonsultēties.

Kazikis87, 10.septembris 2024, 15:13

Dēļi,kuri meniķī notur ūdens līmeni,vislabākie esot no apses...ilgspēlējoši.
Te vieni no ražotājiem

https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/fish-industry/equipment-for-fish/npdox.html
11.septembris 2024, 19:47 | links

RaimisD [10.sep]: Tā jau copmaņus pa pilnu rubli neuzskata :D
Ceļās naktī no siltas gūltas brauc , mirkst lietū, vējā, lai noķertu, sabučotu un atlaistu zivi.

Sèž uz ledus, kas īsti pat nav ledus, riskēdami ar dzīvību. Vai mīnusos pārsalušiem knaģiem mèģina uzdurt motili uz āķa, noķert zivtiņu kas nakuj nav vajadzīga, kad normàls cilvēks malko karstvīnu pie kamīna.

Tērē milzu naudu aprīkojumā, kas maksā dārgàk kā katru dienu veikalā pirkt un cept lasi ,uzkost ikrus uz sena viskija. (piekrītu, bezgaumīga kombinācija, tas tā , lai tēlaināk)

Bet, ja ar sievas kosmētikas salvetēm sàkšu tīrīt kātu rinķus, viņas acīs tas būs 100 punkti perebors. :)))
Gluži manas domas esi nolasijis :)
11.septembris 2024, 17:29 | links

Tā jau copmaņus pa pilnu rubli neuzskata :D

10.septembris 2024, 23:17 | links

Kaut kas jau uz tā kāta bija uzaudzis, par sliktu jau nenāks.
10.septembris 2024, 21:49 | links

Kazikis87 [10.sep]: Sveiki kungi, vai varat iemest info par koka meniķa skrūvēšanu/naglošanu. Kādu literatūru lasīt vai kādu meistaru pie kā pakonsultēties.
Meniķa.
10.septembris 2024, 15:18 | links

Sveiki kungi, vai varat iemest info par koka meniņa skrūvēšanu/naglošanu. Kādu literatūru lasīt vai kādu meistaru pie kā pakonsultēties.
10.septembris 2024, 15:13 | links

Pamēģini uzlikt 2 griezuļus un labi notīrīt kātam gredzenus.

777, 10.septembris 2024, 09:02

Un atkal mēs nonācām pie riņķu tīrīšanas! :D Atzīšu, nekad to neesmu darijis, paskatīšos!

Un to auklas vērpšanos nākamajā copē pārbaudīšu.

Paldies!
10.septembris 2024, 15:06 | links

RaimisD [10.sep]: Abavnieks [10:00]: Es regulāri ķeru ar rotiņiem, gan foreles, gan Gaujā, respektīvi straumēs. Nelieku griezuli nevienu, tikai sakabi pie mānekļa. Nu un fluriks. Īsti neesmu pamanījis, ka kaut kas vērptos. Bet runā jau, ka rots esot kārtīgs auklas vērpējs jā.Pamēģini notestēt vērpj vai nē, izdari kā teicu iepriekšējā postā. ;)
Esmu dzirdējis , ka dārgā gala spoles spējot norīt to savērpto auklu un iemetienā šaizes nenotiek .

Es nesaprotu šīs parādības fiziku, tamdēļ apgalvot neņemos.

Pats tagad diezgan maz strādāju ar rotiņiem ,nav sanācis pārbaudīt šo teoriju. Spoles ar nav nekādas dārgās, Fuego , Ultegra .

It kā cilpas nemet. Nezinu tas mans vai spoles nopelns. Man arī nav griezuļu. Pītā, Fc, aizdare.
Es arī neapgalvoju, ka nevērpj, stāstu tik, kā man ir.
Pārbaudīt man tur nav ko, sekoju auklām diezgan pedantiski līdz.
10.septembris 2024, 11:33 | links

Abavnieks [10.sep]: Es regulāri ķeru ar rotiņiem, gan foreles, gan Gaujā, respektīvi straumēs. Nelieku griezuli nevienu, tikai sakabi pie mānekļa. Nu un fluriks. Īsti neesmu pamanījis, ka kaut kas vērptos. Bet runā jau, ka rots esot kārtīgs auklas vērpējs jā.
Pamēģini notestēt vērpj vai nē, izdari kā teicu iepriekšējā postā. ;)
Esmu dzirdējis , ka dārgā gala spoles spējot norīt to savērpto auklu un iemetienā šaizes nenotiek .

Es nesaprotu šīs parādības fiziku, tamdēļ apgalvot neņemos.

Pats tagad diezgan maz strādāju ar rotiņiem ,nav sanācis pārbaudīt šo teoriju. Spoles ar nav nekādas dārgās, Fuego , Ultegra .

It kā cilpas nemet. Nezinu tas mans vai spoles nopelns. Man arī nav griezuļu. Pītā, Fc, aizdare.
10.septembris 2024, 11:13 | links

RaimisD [10.sep]: arvis5 [8:29]: Jānomaina pavadiņa, moš tai griezulis nav foršs. Tā teikt ar izslēgšanas paņēmienu... rotiņus daudz izmantoju. Laiku pa laikam uzlieku ko smagāku galā lai auklu pārtītu.To vai strādā griezuļi var viegli pārbaudīt.
Pastrādā ar rotiņu, kādi 10 metieni.
Pacel kātu, aukla kādi divi metri, paturi brīdi, ja māneklis sāk rotēt ap savu asi, tad griezuļi nestrādā.

Ja griezuļi nestrādā, tad šūpiņa uzlikšana un auklas pārtīšana īsti neko nedod.

Bija man viens periods, kad copēju vienīgi uz rotiņiem. Tad izmantoju pavadu ar diviem griezuļiem. Reizēm vēl nācās likt pirms paša rotiņa papildus trešo griezuli.

Ar visu to šad tad izleca kāda cilpa , pat x4 pītenei.
Vienīgais glābiņš bija pārbraucienos izlaist auklu pamatīgā garumā, BEZ mānekļa un ļaut tai attīties.
Es regulāri ķeru ar rotiņiem, gan foreles, gan Gaujā, respektīvi straumēs. Nelieku griezuli nevienu, tikai sakabi pie mānekļa. Nu un fluriks. Īsti neesmu pamanījis, ka kaut kas vērptos. Bet runā jau, ka rots esot kārtīgs auklas vērpējs jā.
10.septembris 2024, 10:00 | links

arvis5 [10.sep]: Jānomaina pavadiņa, moš tai griezulis nav foršs. Tā teikt ar izslēgšanas paņēmienu... rotiņus daudz izmantoju. Laiku pa laikam uzlieku ko smagāku galā lai auklu pārtītu.
To vai strādā griezuļi var viegli pārbaudīt.
Pastrādā ar rotiņu, kādi 10 metieni.
Pacel kātu, aukla kādi divi metri, paturi brīdi, ja māneklis sāk rotēt ap savu asi, tad griezuļi nestrādā.

Ja griezuļi nestrādā, tad šūpiņa uzlikšana un auklas pārtīšana īsti neko nedod.

Bija man viens periods, kad copēju vienīgi uz rotiņiem. Tad izmantoju pavadu ar diviem griezuļiem. Reizēm vēl nācās likt pirms paša rotiņa papildus trešo griezuli.

Ar visu to šad tad izleca kāda cilpa , pat x4 pītenei.
Vienīgais glābiņš bija pārbraucienos izlaist auklu pamatīgā garumā, BEZ mānekļa un ļaut tai attīties.
10.septembris 2024, 09:54 | links

To RaimisD
Saiknē Muša/Shock leader/T tip/Shooting head/Shooting line/Backing, jāplīst pavadai, ja negribi atvadīties no tai sekojošām sistēmas sastāvdaļām. Saglabājot pavadas diametru, to var panākt ar "nepareizāku" mezglu. Tiesa arī nepareizais mezgls tika izvēlēts pēc vairāku vakaru eksperimentēšanas ar svariņiem, tāds, kas uzrādija mazāku, bet konstantu izturību.
10.septembris 2024, 09:40 | links

Pamēģini uzlikt 2 griezuļus un labi notīrīt kātam gredzenus.
10.septembris 2024, 09:02 | links

Hmm, es jau pēc copes reižu skaita gadā tāds svētdienas makšķernieks vien esmu. Jānomaina pavadiņa, moš tai griezulis nav foršs. Tā teikt ar izslēgšanas paņēmienu... rotiņus daudz izmantoju. Laiku pa laikam uzlieku ko smagāku galā lai auklu pārtītu. Jāeksperimentē. Spole Abu Garcia, liekas ka tai ar kvalitāti vajadzētu būt ok. :)
10.septembris 2024, 08:29 | links

arvis5 [9.sep]: Spole 3000, aukla 8x pītā, izmērs laikam ap 0,16 vai kas ap to... kāts gan perch jig 3-15... skatos un domāju, dikti mazi riņķi, moš bremzē par daudz to auklu? Netieku gudrs...
Rinķi toč nav pie vainas, lielie rinķi monofīlajai.
X8 mīkstāka, lielāka nosliece uz pinķeri.
Budžeta spole ar var būt pie vainas, bet nu iepriekš taču klāja labi, nemetās cilpas.

Spoles tehnisko pusi atstāšu spečukiem, lai izsaka savu viedokli.
Uzskaitīšu dažus variantus kam seko bārda, ja izslēdz sūdīgas spoles vainu.

Paanalizē copes apstākļus un savas darbības. Iespējams ieraudzīsi kādu likumsakarību. Nedusmo, ja kādi ieteikumi ir banāli priekš pieredzējuša copmaņa. Moš kādam jaunajam censonim var noderēt.

1. Rotējoš māneklis bez kompensējošiem griezuļiem.

2. Pēc stīpas aizvēršanas aukla virs kasetes.

3. Pārejot no viegla mānekļa, kad auklas tinums ir bijis ,, pūkains" uzliek smagāku mānekli un met ar jaudu.

4. Strādā ar vieglo mānekli, tad gadās kāds zaceps , rausti un iedzen auklas virsējos tinumus zem ,, pūkainā" tinuma.

5. Kad twičo, pietinot gūlstas brīvie tinumi diogonālie.

6. Pārpildīta kasete. Vajag tā, lai aukla par 0,5-1.0 mm zemāka kā kasetes slīpums. Profiņi tin praktiski uz nulli, sanāk tālāks iemetiens.

Kāds noteikti vēl var piemest variantus.
9.septembris 2024, 22:26 | links

Klau, pērnajā gadā copēju, bēdu nezināju, šogad sanāca tik tagad izrauties. Rīki tie paši. Bārda pēc bārdas. Trīs mezglus atpinu, ceturto nogriežu utt, pa divām copes reizēm auklas uz spoles knapi metienam atlicis... sākumā domāju ka aukla izbeigusies, uztinu citu auklu, sākums ok, pēcāk atkal bārda pēc bārdas... griezulītis lociņā??? Ir kādam līdzīga pieredze? Spole 3000, aukla 8x pītā, izmērs laikam ap 0,16 vai kas ap to... kāts gan perch jig 3-15... skatos un domāju, dikti mazi riņķi, moš bremzē par daudz to auklu? Netieku gudrs...
9.septembris 2024, 21:14 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager