Ja ir telefons, var izdoties. Otrdien lidz pat jūrai, nu metri 70 tiku. Patika.
30.jūlijs 2021, 22:10 | links
fish1 [30.07.21]: Vai kāds nevar ieteikt kur iegādāties brienamo maiļu tīklu.Tādu 2x1 m.Varbūt ar visiem kātiem...Ss.lv regulāri viens džeks liek sludinājumu, ka var uztaisīt no šādām lietām ko vajag un kā gribi. Painteresējies pie viņa
drunk_gnome [27.07.21]: Krusteevs [23.jūl]: Ja būsim gaļinieki, tad nav tālu tas brīdis, kad par pličiem priecāsimies!Protams, ka tās ir jāēd! Vai tad es teicu, ka nav? Tu laikam tiko pamodies un tik ar vienu aci lasīji! Es par to, ka MN ir domāti lai arī mūsu berniem un mazbērniem lomos šad tad trāpītos pa kadai smukai zivij, tāpec tos ir jārespektē!
Tas, vis ticamāk neattiecas uz šodienas personām, kas pat nekautrējas publiski atzīt, ka ir gaļinieks. Bet nākamā paaudze...? Pec gadiem 15-20? Varēs bildēs skatīties, kā onkas vilka brekšus maisiem, butes ķerrām, līdaku mammas cik var pastiept utt. Jau tg tie lomi salīdzinot ar to, kā bija gadus 20 atpakaļ ir kā diena pret nakti!
MN duraki ir sarakstījuši durakiem! Bāžam tik saldētavās un pofig par rītdienu! Vai ne? :)Zivis ir jaēd, tās ir ēstas un tās ēdīs..nevajag te murgot..
Zivis ir jaēd, tās ir ēstas un tās ēdīs..nevajag te murgot..
drunk_gnome, 27.jūlijs 2021, 09:15
Krusteevs [23.07.21]: Ja būsim gaļinieki, tad nav tālu tas brīdis, kad par pličiem priecāsimies!Zivis ir jaēd, tās ir ēstas un tās ēdīs..nevajag te murgot..
Tas, vis ticamāk neattiecas uz šodienas personām, kas pat nekautrējas publiski atzīt, ka ir gaļinieks. Bet nākamā paaudze...? Pec gadiem 15-20? Varēs bildēs skatīties, kā onkas vilka brekšus maisiem, butes ķerrām, līdaku mammas cik var pastiept utt. Jau tg tie lomi salīdzinot ar to, kā bija gadus 20 atpakaļ ir kā diena pret nakti!
MN duraki ir sarakstījuši durakiem! Bāžam tik saldētavās un pofig par rītdienu! Vai ne? :)
Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:).. un makšķerēšana vispār ļoooti nomierina!
cento, 22.jūlijs 2021, 23:49
jurists [23.07.21]: ... varbūt kāds zin kur @ var paskatīties olimpiādes sacensības, interesē futbols, baskets, volejs - īsāk sporta pēles, labāk saprotu krievu valodu, sliktāk angļu.Mēģini livetv.sx
Willy [22.07.21]: Pravietis [Vakar]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Pareizi nokūpināta vējazivs ir pat ļoti ok. Nerunājot jau par to baudu, ko šī zivs sagādā to copējot! Tāpēc pilnībā Tev piekrītu... plici ar vējazivi likt vienā maisā nav korekti ne no viena aspekta!
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Pravietis [22.07.21]: Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Pliči lai aug abavniekam!:D
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25
Katram mums ir savas zivis kuras garšo. Es viņas nelietoju, jo varu noķert labākas..... Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:)..
Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25