Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Pamēģiniet kādreiz paķert līdzi uz bušu copi pannu un uzcept tiko izvilktu buti un redzēsiet kāda starpība starp mājās atvesto, nemaz nerunājot par tirgū nopirkto kura starp citu arī vēl nav saldēta bet saldēta galīgi garām.
6.novembris 2014, 19:55 | links
 
jā jā bet kastaņkoku pilnmēnesī jālaista ar zilās ķēves urīnu..
6.novembris 2014, 19:49 | links
 
Ceptiem dzeņa taukos!
6.novembris 2014, 19:19 | links
 
Vai nebij ar kastaņiem jābaro?:)
6.novembris 2014, 18:55 | links
 
Jā diemžēl pie mums arī restūžos pasniedz gandrīz tikai filejas steiku, kas skaitās vissausākais, jo filejā ir maz tauku slānīšu.
6.novembris 2014, 18:52 | links
 
Zoni,kur paliek lopiņa finiša barojums ar īpaši sagatavotu barību,kas ilgst apmēram 150 dienas lai iegūtu marmora steiku. Pareizāk,marmorizētu,kur starp muskuļu šķiedrām tauku slānītis.Ne tikai steiku. Sulas kungs palabos ja kļūdos,bez steika vēl ap 20 cita nosaukuma gabalu.Vēl viena fīča, šim pasākumam audzē vēršus ne ilgāk par 2 gadiem. Kas ir vērsis? Kastrēts bullis.
Audzē arī pie mums,tik ne priekš vietējā tirgus. Mums liellopu asociējas ar vecu govs gaļu.
Tikko nomakškerēta svaiga zivs ir delikatese,atdzesēta-tikai zivs.
6.novembris 2014, 18:45 | links
 
Nu jā,bet tad jādabon ap +1 C
6.novembris 2014, 18:39 | links
 
Šamiem jau speciālas lopu šķirnes un speciāli barotas,tāpēc jau arī gardi un mīksti steiki...

Tonis, 6.novembris 2014, 18:19


Nuja un + nogatavināšana, Eiropas tirgum piegādā jau nogatavinātus. Dažos LV restūžos ar var pasūtīt tādus steikus, bet nu 3x sālītāk būs nekā ierindas UK ēstuvēs :( Starp citu esat ēduši kvalitatīvu Parmas šķiņķi? To vispār gatavina 1-2 gadus. Dažus mēnešus strādāju tieši pie auksto uzkodu servēšanas, tad dabūju to atēsties, bij iecienītākā uzkoda pauzēs.
6.novembris 2014, 18:39 | links
 
pa TV kaut kad dzirdēju, ka to gaļu notur speciālās kamerās līdz pat 2 mēneši... un tad tik gatavo steiku..
Bet par cūki runājot, tikai svaiga un vēlreiz svaiga.. Pēc leduskapja tik sulīgu vairs nedabūt..
6.novembris 2014, 18:23 | links
 
Šamiem jau speciālas lopu šķirnes un speciāli barotas,tāpēc jau arī gardi un mīksti steiki...
6.novembris 2014, 18:19 | links
 
Labi cūkai vēl nav nepieciešama tā ilgā nogatavināšana, bet lielopam gan obligāti. Steiki nenogatavināti vispār nav ēdami, sīksti un sausi. Es labu laiku šeptēju restūžos UK un šo to ielāgoju. Vienā piegādāja steikus no Argentīnas, vienus no labākajiem pasaulē. Mīlīši cik tie bija gardi, pat ātri uzcepti uz grila. Pie mums cik esmu centies, pat ar visiem smalkajiem gatavošanas paņēmieniem (lai steikam vidū tempers nepārsniedz 50 grādus) nu nekā, jo nav pie mums tirgū dabūjama nogatavināta lielopa gaļa :( Pie tam nav dabūjama pat kvalitatiīva gaļa vispār, pārsvarā piena teļi kas neder steikam.
6.novembris 2014, 18:12 | links
 
Kā mani augstās skolās mācīja,ar to gaļu ir tā.Zive protams labāka svaiga.Ja to sasaldē,tad obligāti celofānā lai nežūst un neuzsūc svešu smaku.Labāk saldēt vesalu,tad pie atkausēšanas mazāk iztek Jāatkausē ātri,vēlams aukstā ūdenī.
Siltasiņu lopiņi ar ir labi uzreiz pēc kaušanas,kamēr nav iestājies līķa stīvums.Pa krieviski to sauc-'parnoe mjaso'.Kad paliek stīvi,tad tie līķīši :) jānogatavina vēsumā opmēram 10 dienas,kamēr pienskābes ietekmē nesākas muskuļaudu noārdīšanās,tad tie paliek mīksti.
Labu apetīti! :)
6.novembris 2014, 17:24 | links
 
Problēma ka retajam ir kur uzglabāt, ne visiem ir vēdināma telpa ar 1-3 grād temperu kur pakarināt gaļu ;) iemesta bļodā un mirkstam savā sulā cūkas miesa sasmok jau 2 sienu laikā pat ledusskapī.
6.novembris 2014, 17:06 | links
 
Ehh vīri!Par cūciņ nepiekritīšu,tiko kā nokauta,cauraugusī,cepta speķa šķēlīte,vēl labāk ja vairākas šķēlītes,labākais kas var būt.Tad kad mazliet pastāv(dienu,divas),vairs nav tas.
6.novembris 2014, 16:55 | links
 
Es domāju ka neiet runa ka pareizi sasaldētas (un atasiņotas nokautas, nevis nobeigušās) zivis ir neēdamas, bet vienkārši nesaldētas ir daudz gardākas un sulīgākas, te nu neviens neiebildīs ;) Jo sasalstot ledus kristāli caurdur katru audu šūnu un no tās atsaldējot iztek sula, pavisam vienkārši.
6.novembris 2014, 16:19 | links
 
Pēc cūku bērēm jau parasti allaž gaļu kādu dienu notur, bet nu tā tāpat uzskatāma par gana svaigu. Taču arī saldētavā turētai lauku cūciņai būs daudz labāka garša un smarža par "industriālo brīnumu", ko pārsvarā visi ēd.

Par zivi īsti nepiekritīšu, ka ir TIK traki. Pats tak esmu makšķernieks un gana esmu ēdis svaigu zivi un jau iepriekšminētā līdaka saldētā veidā negaršo nemaz ne tik slikti, vien galvenais ir nenoturēt pārāk ilgi - ar laiku saldētā produkcija zaudē krietnumu. Tāpat ir svarīgi turēt kādā maisiņā un neizkaltēt.

Labprāt jau ēstu tikai svaigu mantu, diemžēl neesmu spējis dzīvi tā sakārtot, ka copēt tieku 3x nedēļā un katru reizi pie tam noķeru vēlamo zivi vēlamā apjomā. Tā ka allažiņ piedomāju par zināmu rezervīti nebaltai dienai, bet nu jāskatās, lai neuzkrājas par daudz, jo, kā jau teicu, pastāvot tā manta labāka netop.
6.novembris 2014, 16:11 | links
 
Ar to saldēšanu un zivīm jau tā ir. Bet par to cūciņu, gan, kad senāk braucu medībās, vecie mednieki teica, ka svaigi kauta lopiņa gaļai esot nedaudz jānostāvas vēsā vietā- dienu, divas, lai tā iegūtu labāku garšu!?

vitenahemots, 6.novembris 2014, 15:21


Pareizi, ja zivs ir jo svaigāka jo garšīgāka, tad ar siltasiņu lopiņiem viss otrādi, svaigi kauta silta gaļa galīgi nav tas. Atkarībā no lopa gaļai karinātā stāvoklī vēsā tumšā kambarī jānostājas no dažām dienām līdz vairākām nedēļām. Īpaši tas attiecas uz pārnadžu zvēru gaļu. Jebkurā glaunā restūzī steikiem pasūta tikai kārtīgi nogatavinātu liellopu, dārgākos gatavina līdz pat 12 nedēļām, protams rūpīgi sekojot telpas mitruma līmenim un gaisa kvalitātei :)
6.novembris 2014, 16:05 | links
 
Varu piebilst, ka atkausēta zivs negaršo :)
6.novembris 2014, 13:14 |

Taa gan ir. Tie kuri nav eedushi tikko kautas cuucinjas cepeti, tie pat iisti nezin kaa galja garsho. :))

urmaas, 6.novembris 2014, 13:52




Ar to saldēšanu un zivīm jau tā ir. Bet par to cūciņu, gan, kad senāk braucu medībās, vecie mednieki teica, ka svaigi kauta lopiņa gaļai esot nedaudz jānostāvas vēsā vietā- dienu, divas, lai tā iegūtu labāku garšu!? Protams, ka ne saldētavā, arī ne siltumā pie mušām...!?
6.novembris 2014, 15:21 | links
 
Garša atšķiras kardināli. Līdakas filejas esmu iesaldējis vienu reizi, jau sen, kad azartā biju nomušījis pārtikas programmai normu ar 2-3kg ščukineniem. atkausēju, pagaršoju, izmetu ārā ceptos gabaliņus :) sasaldētos iedalīju radiņiem, kuri vēl ilgi gardi ēda, jo ēduši ir tikai saldētu veikala zivi.
Tā kā zivs ir garšīga tikai svaiga :)
6.novembris 2014, 15:21 | links
 
Ir, ir atšķirība. Kam vairāk, kam mazāk. Teiksim, saldēta līdaka, manuprāt, atšķiras mazāk, taču tas pats asaris nav ne tuvu tik garšigs kā svaigs...
6.novembris 2014, 15:20 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager