Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Stichling [13.11.23]: MT9 [15m]: Vai tad noteikumi ir jāievēro tikai kontroles dēļ? Tie ir tak mūsu zivju resursi… Sanāk, ka es nebraucu pālī, tāpēc ka tas tiek kontrolēts. Na ja… domāšanas veids.

Stichling, 13.novembris 2023, 18:16
Visi tādi eņģeļi, visus LV pieņemtos noteikumus ievēro? :)) No kurienes tad tās lielās soda naudas par CSDD pārkāpumiem, par citu normu neievērošanu? :) Ja jūs cerat, ka izmainīsiet noteikumus, bet kontroles nebūs un tas būtiski uzlabos situāciju ūdenstilpēs, esmu pārliecināts, ka nē. Jo arī tagad norma ir 5 zivis, bet es tak redzu, ko cilvēki ved krastā - tie, kuri grib pārkāpt un māk noķert, pārkāps arī turpmāk, bet lielākā daļa svetdienas copmaņu dažas reizes dzīvē to normu savāc. Tās izmaiņas šos vīrus neskars, sanāk, ka tie ierobežojumi tiek gatavoti sportistiem, kuri māk noķert, māk noķert lielas zivis un vairumā :) Tie ir daži indivīdi un 100 000 copmaņu fona :)Domāšanas veids pieklibo:D sportistiem??? Nopietni? Man jau likās, ka viņi īsti nepatur noķerto zivi. Biju domājis, ka viņiem prioritāte ir vairāk zivju resursa saglabāšana un lielo zivs indivīdu sargāšana. Bet nu labi, es tā esmu svētdienas copmanis;)
domāju lielākai daļai no viņiem zivs kā gaļa neinteresē:)
13.novembris 2023, 18:38 | links

Domāšanas veids pieklibo:D sportistiem??? Nopietni? Man jau likās, ka viņi īsti nepatur noķerto zivi. Biju domājis, ka viņiem prioritāte ir vairāk zivju resursa saglabāšana un lielo zivs indivīdu sargāšana. Bet nu labi, es tā esmu svētdienas copmanis;)

Stichling, 13.novembris 2023, 18:35

Jā, ja, nepatur, naivais :) Samīļo zandartu un laiž atpakaļ :) Samus arī tikai bučo :)
13.novembris 2023, 18:38 | links

MT9 [13.11.23]: Vai tad noteikumi ir jāievēro tikai kontroles dēļ? Tie ir tak mūsu zivju resursi… Sanāk, ka es nebraucu pālī, tāpēc ka tas tiek kontrolēts. Na ja… domāšanas veids.

Visi tādi eņģeļi, visus LV pieņemtos noteikumus ievēro? :)) No kurienes tad tās lielās soda naudas par CSDD pārkāpumiem, par citu normu neievērošanu? :) Ja jūs cerat, ka izmainīsiet noteikumus, bet kontroles nebūs un tas būtiski uzlabos situāciju ūdenstilpēs, esmu pārliecināts, ka nē. Jo arī tagad norma ir 5 zivis, bet es tak redzu, ko cilvēki ved krastā - tie, kuri grib pārkāpt un māk noķert, pārkāps arī turpmāk, bet lielākā daļa svetdienas copmaņu dažas reizes dzīvē to normu savāc. Tās izmaiņas šos vīrus neskars, sanāk, ka tie ierobežojumi tiek gatavoti sportistiem, kuri māk noķert, māk noķert lielas zivis un vairumā :) Tie ir daži indivīdi un 100 000 copmaņu fona :)
Domāšanas veids pieklibo:D sportistiem??? Nopietni? Man jau likās, ka viņi īsti nepatur noķerto zivi. Biju domājis, ka viņiem prioritāte ir vairāk zivju resursa saglabāšana un lielo zivs indivīdu sargāšana. Bet nu labi, es tā esmu svētdienas copmanis;)
13.novembris 2023, 18:35 | links

Vispār var ņemt piemēru no Ventspils domes, jeb Puzes ezera:

7.4. viena makšķernieka dienas lomā atļauts paturēt:

7.4.1. līdakas – 3 gabalus (izņemot šī nolikuma 7.6. punktā minētos makšķerniekus), kuru garums nav mazāks par 50 cm un nav lielāks par 85 cm;

7.4.2. zandartus – 3 gabalus (izņemot šī nolikuma 7.6. punktā minētos makšķerniekus), kuru garums nav mazāks par 50 cm un nav lielāks par 65 cm;

7.4.3. samus – 1 gabalu, kura garums nav mazāks par 100 cm;

7.4.4. asarus vienas dienas lomā – 5 kg, no kuriem ne vairāk par 2 gab. var būt lielāki par 35 cm (izņemot šī nolikuma 7.4.5.punktā norādītajā laika periodā);

7.4.5. no 15. marta līdz 15. maijam aizliegts lomā paturēt asarus kuru garums pārsniedz 35 cm;

7.6. makšķernieki, kuru ūdens transportlīdzekļi aprīkoti ar Lowrance LiveSight, Garmin Panoptix LiveScope vai līdzvērtīgām zivju meklēšanas tehnoloģijām vienas dienas lomā var paturēt 1 zandartu un 1 līdaku atbilstoši šajā nolikumā noteiktajiem izmēriem;
13.novembris 2023, 18:31 | links

Vai tad noteikumi ir jāievēro tikai kontroles dēļ? Tie ir tak mūsu zivju resursi… Sanāk, ka es nebraucu pālī, tāpēc ka tas tiek kontrolēts. Na ja… domāšanas veids.

Visi tādi eņģeļi, visus LV pieņemtos noteikumus ievēro? :)) No kurienes tad tās lielās soda naudas par CSDD pārkāpumiem, par citu normu neievērošanu? :) Ja jūs cerat, ka izmainīsiet noteikumus, bet kontroles nebūs un tas būtiski uzlabos situāciju ūdenstilpēs, esmu pārliecināts, ka nē. Jo arī tagad norma ir 5 zivis, bet es tak redzu, ko cilvēki ved krastā - tie, kuri grib pārkāpt un māk noķert, pārkāps arī turpmāk, bet lielākā daļa svetdienas copmaņu dažas reizes dzīvē to normu savāc. Tās izmaiņas šos vīrus neskars, sanāk, ka tie ierobežojumi tiek gatavoti sportistiem, kuri māk noķert, māk noķert lielas zivis un vairumā :) Tie ir daži indivīdi un 100 000 copmaņu fona :)
13.novembris 2023, 18:23 | links

Nu tāpēc ka neesi sastapis inspektoru vai policistu nenozīmē, ka vari pārkāpt noteikumus vai tos nevajag vispār.
Pa lielam jau šis ierobežojums 90%+ gadījumos neko nemainīs, ja nesamazinās arī paturamo zivju skaitu!

Davis-Di, 13.novembris 2023, 18:15

Patīk tev visur iekomentēt, neiedziļinoties tēmā. Lasi uzmanīgi!
13.novembris 2023, 18:18 | links

Vai tad noteikumi ir jāievēro tikai kontroles dēļ? Tie ir tak mūsu zivju resursi… Sanāk, ka es nebraucu pālī, tāpēc ka tas tiek kontrolēts. Na ja… domāšanas veids.
13.novembris 2023, 18:16 | links

Varbūt vispār copi aizliegt? :) Kāda vēl mēneša norma, kurš to kontrolēs, daži 10 gados ne reizi inspektoru nav redzējuši :))

MT9, 13.novembris 2023, 17:56

Nu tāpēc ka neesi sastapis inspektoru vai policistu nenozīmē, ka vari pārkāpt noteikumus vai tos nevajag vispār.
Pa lielam jau šis ierobežojums 90%+ gadījumos neko nemainīs, ja nesamazinās arī paturamo zivju skaitu!
13.novembris 2023, 18:15 | links

Stichling [13.11.23]: MT9 [17m]: Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.

Stichling, 13.novembris 2023, 17:54
Varbūt vispār copi aizliegt? :) Kāda vēl mēneša norma, kurš to kontrolēs, daži 10 gados ne reizi inspektoru nav redzējuši :))Es arī esmu redzējis inspektorus tikai uz licensētam ūdenstilpnēm… Valstij vai pašvaldībai trūkst naudas uz inspektoriem un šīs jautājums nav prioritārs.
Andrejosta ziema pašvaldības dūfiji katru otro dienu censoņus uz laipam "kontrolē". Izskatās ka viss čotka. Vajag braukt uz pareizajām vietām. Tu ar čekiem draudzējies? :Dddd
13.novembris 2023, 18:15 | links

MT9 [14m]: Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.

Varbūt vispār copi aizliegt? :) Kāda vēl mēneša norma, kurš to kontrolēs, daži 10 gados ne reizi inspektoru nav redzējuši :))Es arī esmu redzējis inspektorus tikai uz licensētam ūdenstilpnēm… Valstij vai pašvaldībai trūkst naudas uz inspektoriem un šīs jautājums nav prioritārs.

Stichling, 13.novembris 2023, 18:09

Par to jau es arī runāju, ka, ja mēģinām uzlabot šo jomu, priekšlikumus vajag tādus, lai šīs noteikumu izmaiņas būtu ne tikai uz papīra, bet varētu reāli tās reāli arī izkontrolēt.
13.novembris 2023, 18:12 | links

MT9 [13.11.23]: Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.

Varbūt vispār copi aizliegt? :) Kāda vēl mēneša norma, kurš to kontrolēs, daži 10 gados ne reizi inspektoru nav redzējuši :))
Es arī esmu redzējis inspektorus tikai uz licensētam ūdenstilpnēm… Valstij vai pašvaldībai trūkst naudas uz inspektoriem un šīs jautājums nav prioritārs.
13.novembris 2023, 18:09 | links

L200 [13.11.23]: Stichling [9m]: Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.Jā. Šī laba doma. Plus eds sistēmā varētu deklarēt lomu un saņemt gada beigās atpakaļ pārmaksātos nodokļus. Manacope aplikaciju vajadzētu sasaistit ar eds un ar valsts statistikas centru. Jo lielaka birokrātija un čakars jo labāk! Tas būtu super! :DDddd
Es tak pateicu jau, ka priekš atsevišķiem foruma indivīdiem tas būs padaudz. Jo vairāk, kā “I am Groot”, nesanāk.
13.novembris 2023, 18:05 | links

udens2 [13.11.23]: Ja ņemtu no zivju atjaunošanas un racionālas zivsaimniecības un nevis gastronomiskiem vai sporta apsvērumiem, tad visjēdzīgāk būtu pasaudzēt ap 2-5kg - kārtīgas, ražīgas līdakas. Augot tai vēl lielākai, arvien lielāka uzņemtās barības daļa aiziet svara uzturēšanai, nevis augšanai, kā arī tiek apēstas lielākas un vērtīgākas zivis, nevis visādi rudulīši un plicēni, par kuriem neviens neraud.

cibins, 13.novembris 2023, 14:23Ko nozīmē svara uzturēšanai???Zivis ir aukstasiņu dzīvnieki,tur organismam nav jātērē enerģija siltuma ģenerēšanai,tāpēc zivis augs visu mūžu,un jo vairāk barības jo ātrāk aug
Na ja… Dzelzs loģika. Nu tas ir psc šitā pateikt!:D
13.novembris 2023, 18:02 | links

Stichling [13.11.23]: Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.
Jā. Šī laba doma. Plus eds sistēmā varētu deklarēt lomu un saņemt gada beigās atpakaļ pārmaksātos nodokļus. Manacope aplikaciju vajadzētu sasaistit ar eds un ar valsts statistikas centru. Jo lielaka birokrātija un čakars jo labāk! Tas būtu super! :DDddd
13.novembris 2023, 17:59 | links

Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.

13.novembris 2023, 17:56 | links

Max izmēru ierobežošana ir laba doma. Būtu vēl labi ieviest nedēļas vai mēneša skaita normu un protokolēšanu visās ūdenstilpnēs. Bet tas laikam atsevišķam “copmanim vulgaris” būtu jau padaudz.
13.novembris 2023, 17:54 | links

Izskrēju cauri lapām un secinu, ka tiks mainīti MN noteikumi, kuri vēl bāzējas krievu laikos. Noteikti, ka sen bija laiks pārskatīt. Krievu laikos ne tīklā, ne venterī nevarēja nozvejot to, ko tagad spēj nomakšķerēt. Nomakšķerēt tad vispār, cik un kur varēja aizbraukt. Venteri likām jo gribējās kādu līni :) Nomakšķerēt nebija pa spēkam, 3 līņi jau bija super. Te foto atskaitēs rāda vismaz pus kālu,
tikpat mēra līdaku :D
Irbe bija devīga, protams, bet, ar kedām un īsroču kreklu aizbrauci, 3 noķēri, uzmauci uz maiksts un laidi ar šmirģeli uz mājām :)

Pa lielam, skaita un svara ierobežojumi neskars vismaz kādus 90% makšķernieku. Izmēru gan neviens nenosargās. Ja labi ķersies, tad kaimiņu Duņu pabaros un visus daudzstāvu pagalma kaķus ar zemmēriem.
13.novembris 2023, 17:45 | links

L200 [13.11.23]: Tad kā beigās sanāk? Gaļas cienītaji redzu ka spiež uz to ka nevajag saudzēt lielās zivis. :)
Tie kuriem pofig uz gaļu tāpat piekritīs, ka jābut regulētam arī max izmeram. Es arī esmu par. 1x mūžā esmu paņēmis metru nokaut. Tā bija pirmā un pēdējā reize. Kādēļ man sīkstu zoli ēst? Pat kotletes tolkam normālas tur nesanāk. Labāk lai rada pēcnācējus un priecē ar cīņu.
tas tak bij sagaidāms ka viedokļi te dalīsies:)
13.novembris 2023, 17:42 | links

Tad kā beigās sanāk? Gaļas cienītaji redzu ka spiež uz to ka nevajag saudzēt lielās zivis. :)
Tie kuriem pofig uz gaļu tāpat piekritīs, ka jābut regulētam arī max izmeram. Es arī esmu par. 1x mūžā esmu paņēmis metru nokaut. Tā bija pirmā un pēdējā reize. Kādēļ man sīkstu zoli ēst? Pat kotletes tolkam normālas tur nesanāk. Labāk lai rada pēcnācējus un priecē ar cīņu.
13.novembris 2023, 17:38 | links

Davis-Di [13.11.23]: Jaunībā biju noķeris 3,8kg.līdaku kura bija apēdusi savu māsu pāri par 40 cm. ,nesmādē neko...

copis, 13.novembris 2023, 15:47

Man ir bijis savulaik laikam 87 ar 48cm līdaku iekšā.
Šo vajadzēja reģistrēt kā rekordu!:)
13.novembris 2023, 17:29 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager