L200 [12.11.23]: Jo vairāk līdaku, jo vairāk gribētaju, jo mazāk līdaku. Kaut kā tā. :DTās atziņas Levita stilā :))), kas nomirs tam nebūs Ziemassvētku.:)
12.novembris 2023, 19:07 | links
L200 [12.11.23]: Jo vairāk līdaku, jo vairāk gribētaju, jo mazāk līdaku. Kaut kā tā. :DTās atziņas Levita stilā :))), kas nomirs tam nebūs Ziemassvētku.:)
udens2 [12.11.23]: Tas skaidrs,bet vai piecām 60cm,nebūs vēl vairāk??Tas jā, un , jo lielāka līdaka jo vairāk ikru :)))
Jo vairāk līdaku,jo vairāk ikru,jo vairāk ikru,jo vairāk līdaku:)
svens76 [37m]: 6661 [9m]: svens76 [16:53]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.Vislabāk ir tur kur cilvēks neiejaucas,bet par cik urbānā vidē tas nav iespējams,tad ir jāpēta un jāštuko ka uzlabot situāciju,būs kļudas,būs neveiksmīgi eksperimenti,bez tā nu nekādi.Pašlaik liekas ka veiksmīgs piemērs ir Aluksnes ezers
Doma gan jau ka ir laba,bet ir daži jautājumi:
Kāds ir pētijis,ko dod lielo līdaku atlaišana,kā tas maina genofodu,zivju attiecību ūdenstilpnē utt
Cik saprotu,tad izmaiņu virzītāji ir ar medicīnu saistīti.Tad jau par šūnu atjaunošanos ar ir dzirdējuši.
Par tehnoloģijām runājot:gan jau ka to sakārtos: samokatus jau vāc projām no Parīzes piemēram.
Man šajā jautājumā(par izmēriem)nav nekādas intereses.
Ja gribat sakārtot lietas uz šo brīdi,teiksim 10 gadiem,tas protams sanāks.
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.arī 10 gadiem tas būs gana labi. un varu tev pačukstēt ka līdakai virs 80cm tās šūnas vēl atjaunosies ntos gadus:)Lai nu tā būtu,kā saki.Kaut gan:man mājās dzīvo kāmji. Dabā šo dzīves ilgums ir pusgads,gads. Būrī dzīvo apmēram 3 gadus. Mirst no vēža.Cilvēki ar vecumā mirst no vēža.Varbūt ne to lasu,bet teorija ir tāda,ka atjaunojoties,šūnas mēdz kļūdīties.Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu.man atkal pārliecība tāda, kad atlaižot līdaku, viņai lielākas šances izdzīvot, nekā aizstiepjot to uz pannu:) bet ja nopietni, mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)Nu par noķeršanas biežumu vai daudzumu es neko nezinu.Es par līdaku genofonda kvalitāti. Aizmirsu kā tos džekus sauc,bet viņi kaut kur brauc,taisa kontrolzveju raksta ieteikumus kā labāk apsaimniekot ūdenstilpni. Pilnīgs sviests.Bet šiem par to maksā.
6661, 12.novembris 2023, 18:33
RaimisD [16m]: svens76 [29m]: mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)Iespējams es kļūdos. Tā šķiet, ka 6661 ar šo frāzi:,,Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu." gribēja teikt.Tas skaidrs,bet vai piecām 60cm,nebūs vēl vairāk??
Cik vērtīgs ir šo veco līdaku nārsts. Tā kvalitāte ģenētiskā ziņā.
Vai netiek radīti pēcnācēji ar iedzimtām kaitēm, kas turpmāk rada pēcnācējus ar ,, defektu"
Ja skatās šajā aspektā, tad tādas 80nieces nārsts būs kvalitatīvākais šajā ziņā, ja domājam tālākā nākotnē.
Šķiet par to var tikai filozofēt, šaubos vai kāds zinātnieks būtu salīdzinājis 116cm un 80cm līdakas pēcnācējus, salīdzinājis to izdzīvošanas spējas un citus raksturlielumus.116cm līdakai būs ikru vairāk, kā 80cm, līdz ar to pēcnācēju potenciāli vairāk.
Davis-Di, 12.novembris 2023, 18:51
Davis-Di [12.11.23]: RaimisD [12m]: svens76 [29m]: mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)Iespējams es kļūdos. Tā šķiet, ka 6661 ar šo frāzi:,,Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu." gribēja teikt.+++
Vai netiek radīti pēcnācēji ar iedzimtām kaitēm, kas turpmāk rada pēcnācējus ar ,, defektu"
Ja skatās šajā aspektā, tad tādas 80nieces nārsts būs kvalitatīvākais šajā ziņā, ja domājam tālākā nākotnē.
Šķiet par to var tikai filozofēt, šaubos vai kāds zinātnieks būtu salīdzinājis 116cm un 80cm līdakas pēcnācējus, salīdzinājis to izdzīvošanas spējas un citus raksturlielumus.116cm līdakai būs ikru vairāk, kā 80cm, līdz ar to pēcnācēju potenciāli vairāk.
RaimisD [12.11.23]: svens76 [29m]: mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)Iespējams es kļūdos. Tā šķiet, ka 6661 ar šo frāzi:,,Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu." gribēja teikt.116cm līdakai būs ikru vairāk, kā 80cm, līdz ar to pēcnācēju potenciāli vairāk.
Šķiet par to var tikai filozofēt, šaubos vai kāds zinātnieks būtu salīdzinājis 116cm un 80cm līdakas pēcnācējus, salīdzinājis to izdzīvošanas spējas un citus raksturlielumus.
svens76 [12.11.23]: L200 [10m]: Viņi jau pārsvara pimpelē pēc balles ar tiem stāvdrāžiem vibrēuz maju pusi un tad apsitās. :D.LV starp citu pēc statistikas datiem braucot ar divriteni vairak cilvēku gada laikā gūst traumas, nekā ar stāvdrāzi. Vispārējais heits pret jaunizgudrojumiem ir cilvēka dabā. Vajadzētu atjaunot raganu dedzināšanu uz sārta, lai būtu kaut kāda "kārtība". :D
Tur jau nevis stāvdrāzis vainīgs bet žiža.arī tas, bet ne tikai
svens76 [12.11.23]: mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)Iespējams es kļūdos. Tā šķiet, ka 6661 ar šo frāzi:,,Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu." gribēja teikt.
svens76 [12.11.23]: 6661 [9m]: svens76 [16:53]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.Nu par noķeršanas biežumu vai daudzumu es neko nezinu.Es par līdaku genofonda kvalitāti. Aizmirsu kā tos džekus sauc,bet viņi kaut kur brauc,taisa kontrolzveju raksta ieteikumus kā labāk apsaimniekot ūdenstilpni. Pilnīgs sviests.Bet šiem par to maksā.
Kāds ir pētijis,ko dod lielo līdaku atlaišana,kā tas maina genofodu,zivju attiecību ūdenstilpnē utt
Cik saprotu,tad izmaiņu virzītāji ir ar medicīnu saistīti.Tad jau par šūnu atjaunošanos ar ir dzirdējuši.
Par tehnoloģijām runājot:gan jau ka to sakārtos: samokatus jau vāc projām no Parīzes piemēram.
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.arī 10 gadiem tas būs gana labi. un varu tev pačukstēt ka līdakai virs 80cm tās šūnas vēl atjaunosies ntos gadus:)Lai nu tā būtu,kā saki.Kaut gan:man mājās dzīvo kāmji. Dabā šo dzīves ilgums ir pusgads,gads. Būrī dzīvo apmēram 3 gadus. Mirst no vēža.Cilvēki ar vecumā mirst no vēža.Varbūt ne to lasu,bet teorija ir tāda,ka atjaunojoties,šūnas mēdz kļūdīties.Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu.man atkal pārliecība tāda, kad atlaižot līdaku, viņai lielākas šances izdzīvot, nekā aizstiepjot to uz pannu:) bet ja nopietni, mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)
L200 [12.11.23]: Viņi jau pārsvara pimpelē pēc balles ar tiem stāvdrāžiem vibrēuz maju pusi un tad apsitās. :D.arī tas, bet ne tikai
Tur jau nevis stāvdrāzis vainīgs bet žiža.
6661 [12.11.23]: svens76 [17:01]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.traumatisms iet cieši rokā ar cilvēku stulbumu. vari ticēt man, zinu ko runāju
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.un parīzē skūterus aizliedza dēļ pārāk lielā traumatisma, tagad arī te to "bīdām", redzēs kā ies. bet to no galīgi ar eholotēm nevar salidzināt divas daźàdas lietas:)Nu beidz,eholotes kļūs pārāk daudz, tad arī tās aizliegs.Pilnīgi salīdzināmas lietas. Skūteriem ne jau traumatisms traucē,bet cilvēku stulbums.
Makslīgais intelekts jau ir iegrožots Eiropā. Un tas ir labi.
svens76 [12.11.23]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.Nu beidz,eholotes kļūs pārāk daudz, tad arī tās aizliegs.Pilnīgi salīdzināmas lietas. Skūteriem ne jau traumatisms traucē,bet cilvēku stulbums.
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.un parīzē skūterus aizliedza dēļ pārāk lielā traumatisma, tagad arī te to "bīdām", redzēs kā ies. bet to no galīgi ar eholotēm nevar salidzināt divas daźàdas lietas:)
6661 [12.11.23]: svens76 [16:53]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.man atkal pārliecība tāda, kad atlaižot līdaku, viņai lielākas šances izdzīvot, nekā aizstiepjot to uz pannu:) bet ja nopietni, mums ir neapgāžami pierādījumi, kad tās lielās tomēr izdzīvo un tiek noķertas pat 5 reizes. neskatoties uz to ka ir jau cienījama izmēra un vecuma. tā ka ar šūnām tur jābūt kārtībā:)
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.arī 10 gadiem tas būs gana labi. un varu tev pačukstēt ka līdakai virs 80cm tās šūnas vēl atjaunosies ntos gadus:)Lai nu tā būtu,kā saki.Kaut gan:man mājās dzīvo kāmji. Dabā šo dzīves ilgums ir pusgads,gads. Būrī dzīvo apmēram 3 gadus. Mirst no vēža.Cilvēki ar vecumā mirst no vēža.Varbūt ne to lasu,bet teorija ir tāda,ka atjaunojoties,šūnas mēdz kļūdīties.Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu.
svens76 [12.11.23]: 6661 [16:48]: Labvakar kungi,cik saprotu atkal briest izmaiņas MN.Lai nu tā būtu,kā saki.Kaut gan:man mājās dzīvo kāmji. Dabā šo dzīves ilgums ir pusgads,gads. Būrī dzīvo apmēram 3 gadus. Mirst no vēža.Cilvēki ar vecumā mirst no vēža.Varbūt ne to lasu,bet teorija ir tāda,ka atjaunojoties,šūnas mēdz kļūdīties.Jo ilgāk dzīvo jo vairāk kļūdu.
Bet nākotni tas nekādi neuzlabos.arī 10 gadiem tas būs gana labi. un varu tev pačukstēt ka līdakai virs 80cm tās šūnas vēl atjaunosies ntos gadus:)
never [12.11.23]: Alūksnē ar zivīm viss esot šokolādē. Bija tur kaut kāds pētījums nesen. Es šogad tur biju tikai kādas 3 reizes un ito no krasta pabradāju, no līdakām atkauties nevarēja.jā, Andža ne pa jokam tur ezeru pieskata. jauki tur paciemoties, vienmēr kārtība
L200, 12.novembris 2023, 17:53
Alūksnē ir kāda vietējā īpatnība - inspektori reāli strādā, tāpēc arī ar zivīm viss šokolādē :)
Alūksnē ar zivīm viss esot šokolādē. Bija tur kaut kāds pētījums nesen. Es šogad tur biju tikai kādas 3 reizes un ito no krasta pabradāju, no līdakām atkauties nevarēja.
L200, 12.novembris 2023, 17:53
svens76 [12.11.23]: L200 [17m]: Man ar nav tas aparāts un laikam nebūs, laikam arī skauž, naktīs nevaru gulēt. Jā. :Ddddman gan nekas neskauž. laikam tāpēc ka man maz no letiņu piešprices:)bet patiess prieks ka Gača ar Janku PČ strītā novinnēja, cerams šis ar nevienam neskauž:)))