Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Principā, lai arī daudz kas man nepatīk valdības lēmumos. Tomēr es viņu vietā negribētu būt. Uzskatu, ka šī valdība ir vienkārši visnepateicigākajā brīdī un nes vislielāko nastu mūsu pastavēšanas vēsturē. Un skaidrs pandēmija saucamā jau ir vairāk mūsu galvās kā reāli..
Paskataties Kariņa sejā, saskābusi, lai gan smaids ir viņa firmas zīme, prezidents saskābis, viņķele iet pie psihologa. Utt.
Un to covid centru viennozīmīgi vajag. Alga? Nu nekas tāds priekš vadītāja nav(ļoti svarīgs amats). Un cepieni par piegādēm ir cilvēciskie faktori, nokaitētība tik liela, kad apēst grib viens otru arī šeit.

mjuniors, 12.marts 2021, 12:43
Visā pasaulē valdībām šis laiks ir pamatīgs pārbaudījums,domāju ka vēlēšanās neviena no pasreizējām valdībam neuzvarēs atkārtoti
12.marts 2021, 13:25 | links

Sāpīgākais, ka atbildīgo nekad nav. Nolaižam lažu ar vakcīnu iepirkumiem, izrādās dokumentu nav un līdz ar to atbildīgo. Bet kā? Birokrātijā tiek pierakstīts papīrā mazākais pirdiens. Tas nozīmē, ka apzināti tika pieņemti lēmumi bez dokumentācijas.
12.marts 2021, 12:49 | links

Principā, lai arī daudz kas man nepatīk valdības lēmumos. Tomēr es viņu vietā negribētu būt. Uzskatu, ka šī valdība ir vienkārši visnepateicigākajā brīdī un nes vislielāko nastu mūsu pastavēšanas vēsturē. Un skaidrs pandēmija saucamā jau ir vairāk mūsu galvās kā reāli..
Paskataties Kariņa sejā, saskābusi, lai gan smaids ir viņa firmas zīme, prezidents saskābis, viņķele iet pie psihologa. Utt.
Un to covid centru viennozīmīgi vajag. Alga? Nu nekas tāds priekš vadītāja nav(ļoti svarīgs amats). Un cepieni par piegādēm ir cilvēciskie faktori, nokaitētība tik liela, kad apēst grib viens otru arī šeit.
12.marts 2021, 12:43 | links

kas ir kašers??Kaut kāds gobzema partijnieks jaunais??Esmu atpalicis laikam:)

udens2, 12.marts 2021, 11:54

Uldiņ, Ren TV, laikam, neskaties?
12.marts 2021, 12:24 | links

BruniL... da nē, kā reizi marsietis ar visu jēlo varzu bija ierēdniecības balsts, kas , pa lielam, tad arī līdz galam ieviesa birokrātiskās kastas sistēmu, kur vislabākā taktika ir imitacija burnoj ģejteļnosti, iniciatīva sodāma un labāk neko nedarīt nekā darīt, sistēmas virsmērķis ir pašas sistēmas stabilitāte, nevis tur kaut kāda attīstība, ekonomika, bizness utt. pirms tam šķēlistiem daudz ko var pārmest, viņi bija alkatīgi (lai gan tādi pilnīgi visi), taču viņiem bija loģiski pragmatiska domāšana, spēja saprast, ka ekonomika un uzņēmējadrabība ir primārais, ka tā jāstutē, jādalās. Kaut savtīga un ciniska, taču bez Repšes šizas un no tās tālāk izrietošās jēljenotu svētulīgi-liekulīgās ierēdņu hegemonijas, kura bija ne mazāk rijīga, bet vot kustēties galīgi negribēja un negrib joprojām :(
12.marts 2021, 12:18 | links

kas ir kašers??Kaut kāds gobzema partijnieks jaunais??Esmu atpalicis laikam:)
12.marts 2021, 11:54 | links

Viss slikti! Kā mēģināt ko darīt, lai pārtrauktu “viss slikti”, sākās gaušanās. Kā vēlēšanas, tā visi sīkā cūkas riksītī pie urnām par mazāko ļaunumu!
Bija Repše, kurš mēģināja mainīt un sistēmu lauzt. Tika izņirgāts, apliets samazgām tāpat kā pašlaik Gobzems.
Gobzemu grūti, pat neiespējami, vērtēt. Ir tikai runas.
Repšem bija arī darbi, kuri pārējo varas eliti dzina izmisumā. Piemērus? Lūdzu! Apturēja lielu daļu robežkontroles punktu būvniecību, zinot, ka mērķis ES. Cik šādu “pieminekļu” tumšajās logu ailēs pašlaik svilpo vejš? Tautas balsojums par nedalāmu un neprivatizējamu Latvenergo! Viss sadalīts, izvazāts un izpostīts.
Pats, pats galvenais, kas traucē tautsaimniecības attīstībai- energoresursu pieejamība un to cenas!
Galvenais OIK ieviesējs atkal pie šprices- vada valdību un veido špricbirojus?
Sitat plaudējot plaukstiņas, cerat uz šprici dupsī tuvākajā desmitgadē un pašu galveno- Kašera laulību, kaut kad maijā!
12.marts 2021, 11:36 | links

Ā pats galvenais, jūs gribējāt mazas algas,-ierēdņiem ir mazas algas salīdzinot pret privāto sektoru. Tā kā saņemiet ko gribējāt. Kāda tauta, tāda valdība un otrādi.

kkas, 12.marts 2021, 10:22

bulšits... ierēdņiem ir relatīvi mazas publiski redzamās bāzes likmes, bet ar piemaksām un prēmijām + sociālā pakete kopumā vairumam iznāk pavisam konkurētspējīgi... a ja tiek kaut kur pie otkatiņa vai kukulīša, kas gan visiem nespīd, bet pietiekoši liela daļa tai barības ķēdē tomēr ir, tad var būt pavisam pa smuko. Nezinu vai tagad pēkšni parādījušies enģelīši no kaut kurienes, bet kas es nopietni ar valsts tenderiem ņēmos, tad tādu unikālu eksemplāru, kas būtu bez šurnijas intereses īsti nevaru atcerēties... un visos līmeņos, tik apetītes dažādas... Ierēdņi tā arī ir jau palikusi par noslēgtu kastu, kurā var saprātīgi iekļūt tikai savējie vai nu arī jaunie, kurus izaudzina par savējiem... Visiem puslīdz nopietniem amatiem, kurus pieaudzis izglītots cilvēks varētu izskatīt, ir prasība 3-5 gadi pieredze valsts pārvaldē... Jautājums, no kurienes privātā sektora profesionāļiem lai tāda rastos? vot ir rotē kastas iekšienē, papildinoties ar studentiem, no kuriem daļa kļūst par birokrātu kastas locekļiem, pārējie notinas.
12.marts 2021, 11:00 | links

Personas (ierēdņi un vēl jo vairāk ministri) ir stipri aizsargātas.

Nē, katram brīva izšķiršanās - lauzt zarus, cirst koku vai pļāpāt par visa meža nociršanu :D
12.marts 2021, 10:50 | links

Bļin, Juhņēvičas 4900 eur/mēn. Tev šķiet maza alga??! Ja esi privātais, drīkst es pie Tevis par 4000 mēnesī pastrādāšu? Gadiņu...avīzi izdosim, būs jautri :)

daddy_j, 12.marts 2021, 10:28[/quote]
normāli tiek pumpēta nauda:) bet kāda jēga ir vērsties pret pieņemtajiem lēmumiem?pēc manas loģikas vajadzētu vērsties pret personām ,kas tos lēmumus pieņem.Lai tas cilvēks no sava amata pazūd,nevis turpina sēdēt un štukot par nākamo biroju,bukletiņu vai vēl nezin ko....Jo savādāk sanāk konkrēts cirks,viens sēž un veido birojus,komisijas ,apakškomisijas,un apakškomisiju uzraugu birojus,bet otrs internetā sēž un balso ,lai pirmā izveidotie biroji tiktu likvidēti:)par ko pirmais saņem algu,bet otrais internetā spiežot pogu balsot,nolaiž tvaiku,kas sakrājies uz pirmo:)Tikmēr reāli uz priekšu neiet nekas,tikai cipars budzetā:)
12.marts 2021, 10:45 | links

daddy_j [12.03.21]: Ā pats galvenais, jūs gribējāt mazas algas,-ierēdņiem ir mazas algas salīdzinot pret privāto sektoru. Tā kā saņemiet ko gribējāt. Kāda tauta, tāda valdība un otrādi.

Bļin, Juhņēvičas 4900 eur/mēn. Tev šķiet maza alga??! Ja esi privātais, drīkst es pie Tevis par 4000 mēnesī pastrādāšu? Gadiņu...avīzi izdosim, būs jautri :)
Es runāju par tiem, kuri strādā apakšā un tiešā veidā ietekmē mūs. Nekādi biroji ar milzu algām nepalīdzēs, ja apakšā demotivēti cilvēki strādā pa 400 eur uz rokas.
12.marts 2021, 10:39 | links

Ā pats galvenais, jūs gribējāt mazas algas,-ierēdņiem ir mazas algas salīdzinot pret privāto sektoru. Tā kā saņemiet ko gribējāt. Kāda tauta, tāda valdība un otrādi.

12.marts 2021, 10:28 | links

Laimes Lāci gaidīsim? ;) Kas tieši mainīsies, ja nebūs šie un nebūs valdības? Tad visi ierēdņi arī jaatlaiž, jo tieši no viņiem atkarīgs kas un kā izpildās.

kkas, 12.marts 2021, 10:20

Par valdību neiet runa. Bet pasaki, KAS ir mainījies kopš VB izveidošanas?? KAS, konkrēti?

Es pateikšu - ir 640K VB budžets un būs 330K vērta "kampaņa iedzīvotāju emocionālās spriedzes mazināšanai"

Es savu spriedzi mazināju caur ManaBalss protesta balsojumu :)
12.marts 2021, 10:25 | links

12.marts 2021, 10:22 | links

daddy_j [12.03.21]: ir iespēja parakstīties par Vakcinācijas biroja likvidēšanu.

https://manabalss.lv/par-vakcinacijas-biroja-likvidesanu/show
Laimes Lāci gaidīsim? ;) Kas tieši mainīsies, ja nebūs šie un nebūs valdības? Tad visi ierēdņi arī jaatlaiž, jo tieši no viņiem atkarīgs kas un kā izpildās.
12.marts 2021, 10:20 | links

Vai caur "manabalss" vispār kaut kas ir ticis realizēts?

raihs, 12.marts 2021, 09:34

Es uz viņiem biju uzmetis lūpu, kad nepieņēma iniciatīvu par ģimenes aizsardzību.

Bet vispār, ja iniciatīva nonāk līdz Saeimai, tad 2/3 gūst atbalstu. https://lvportals.lv/viedokli/303663-letak-ir-nopirkt-pratus-nevis-uzlauzt-sistemas-2019 (to gan viņi paši stāsta, nav laika dziļāk pārbaudīt)

Tāpēc vajag tik rakt!
12.marts 2021, 09:44 | links

Vai caur "manabalss" vispār kaut kas ir ticis realizēts?
12.marts 2021, 09:34 | links

bezjēdzīgs pasākums:)pūķim vienu galvu nocērtot ,divas būs vietā:)

kurjers6, 12.marts 2021, 09:03

pasākums pilnīgi brīvprātīgs! Nedari neko (jo nav jēgas), tikai pēc tam nesūdzies, ka "vistustilbi", sarunāts? :)
12.marts 2021, 09:09 | links

ir iespēja parakstīties par Vakcinācijas biroja likvidēšanu.

daddy_j, 12.marts 2021, 08:55

bezjēdzīgs pasākums:)pūķim vienu galvu nocērtot ,divas būs vietā:)
12.marts 2021, 09:03 | links

ir iespēja parakstīties par Vakcinācijas biroja likvidēšanu.

12.marts 2021, 08:55 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager