Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...

Domaataajs [10.03.21]: Pie viena neaizmirstiet ka imunit@ti iegūst jau ar slimību pārslimojušie.

urmaas, 10.marts 2021, 01:04
Tad kāpēc slimo ar gripu katru gadu par spīti tam, ka vismaz reizi izslimojis?
Tad kāpēc slimo ja esi potējies?
:)
10.marts 2021, 09:50 | links

Rīt visādus sūdus, pīpēt no paciņām uz kuram rakstīts, ka tas izraisa vēzi (arī droši vien kāds muļķis to rakstījis), staigāt pa plānu ledu, vazāties pa tumsu bez atstarotāja pa šoseju, pārkāpt satiksmes noteikumus utt, tur nekādu problēmu, tā redz darot visi un tas ir pareizi.
Bet nēsāt sejas masku lai neinficētu citus vai nesaslimtu pats un vakcinēties lai nesaslimtu vai atvieglotu iespējamās slimības gaitu, tur bikses pilnas uz vietas un tiek steigšus meklētas atrunas sociālajā vidē vai izdomāts kaut kas pēc sava prāta, lai tik tas nebūtu jādara.
10.marts 2021, 09:44 | links

daddy_j Klausies, es varu sarunāt, aizej vienu dienu uz manas sievas, kas ir ģimenes ārste, kabinetu un pazvani 65+ vecuma cilvēkiem ar uzaicinājumu vakcinēties, varbūt sapratīsi, ka šī avīze nemaz nav tik stulba ideja.

Shm_didzis, 10.marts 2021, 09:23

Tikai viedoklis. :) Ko es Tavu sievu traucēšu...

Tepat forumā - Urmass, vakcīnām netic, vakcinēties negrib, bet avīzi noteikti izlasīs, vismaz kāds labums arī viņam no nodokļu nomaksas. Tādā ziņā OK., vecajiem nav interneta, bet ir krievu TV, + šie avīzēm vēl tic - otrs OK... bet kopumā viss tas birojs un viņu praģelkas - naudas izplakarēšana...

Personīgi es - pret encefalītu vakcinējos, pret gripu nē. Pret to, kā viņu, pneimokoku savakcinējos (ĢĀ ieteica), nedēļu slims nogulēju un -70 eur... tāpēc par Covid vakcīnu 3x padomāšu, kad nu tā stundiņa pienāks...

Tāpat jau nekāda "brīvprātība" nebūs, ja sasaistīs vakcinēšanos ar ceļošanu un "covid pasi vispār"...gribēsi iepirkties - pierādi, ka neesi kamielis un Tev nav kupris ...
10.marts 2021, 09:43 | links

Pie viena neaizmirstiet ka imunit@ti iegūst jau ar slimību pārslimojušie.

urmaas, 10.marts 2021, 01:04

Tad kāpēc slimo ar gripu katru gadu par spīti tam, ka vismaz reizi izslimojis?
10.marts 2021, 09:37 | links

Vakcīnu nav, to vietā izdosim avīzi... es i mēms... tāpēc klusējot pārkopēju Veidemanes dienas citātu:

"Kad šķiet, ka nodokļu maksātāju naudas izlaupīšanas pagrabā dziļāk krist vairs nav iespējams, no apakšas pieklauvē valdība un saka: uztaisīsim kampaņu kovidspriedzes mazināšanai un aktīva dzīvesveida veicināšanai. Tas viss maksās nieka 330 000 eiro. Tur būs kampaņas „Gribu vasaru!”, „Mans zirgs grib cirst” un „Rauj viņu vilks un raibais kamielis”. Būs kovidavīze „Atgriezties Iepriekšējā Dzīves Ritmā” – ar attālināto kultūras notikumu ZOOM apskatu un iepazīšanās sludinājumiem zem rubrikām „Balta nāca tautumeita kā ar vakcīnu aplējusies” un „Labs bij’ puika mūsu Jezups, tikai maza augumiņa un bez simptomiem”.

Bet nelietīgais Zmejčarauskis visu sacirta gabalos un ierakstīja tviterlentē: „Visi šitie idiotismi, ar kuriem apgūst kovidnaudu, ir tik kaitnieciski un kaitinoši, ka labāk būtu vienkārši to naudu nozaguši bez paskaidrojuma."

daddy_j, 10.marts 2021, 08:21

daddy_j Klausies, es varu sarunāt, aizej vienu dienu uz manas sievas, kas ir ģimenes ārste, kabinetu un pazvani 65+ vecuma cilvēkiem ar uzaicinājumu vakcinēties, varbūt sapratīsi, ka šī avīze nemaz nav tik stulba ideja.
10.marts 2021, 09:23 | links

P. S
Gaisu ne jaucu. Jo man personīgi ir galīgi prpendikul@ri cik un kā vakcinēties. Tad esiet tik laipni un atst@jiet vakcinēšanos uz brīvprātības principa. Jo t@ ir rakstīts likumā! :)

urmaas, 10.marts 2021, 01:23
nu kur tu rāvi ka būs piespiedu??No tā video,kas samontēts no konteksta izrautiem izteicieniem??
10.marts 2021, 09:03 | links

Vakcīnu nav, to vietā izdosim avīzi... es i mēms... tāpēc klusējot pārkopēju Veidemanes dienas citātu:

"Kad šķiet, ka nodokļu maksātāju naudas izlaupīšanas pagrabā dziļāk krist vairs nav iespējams, no apakšas pieklauvē valdība un saka: uztaisīsim kampaņu kovidspriedzes mazināšanai un aktīva dzīvesveida veicināšanai. Tas viss maksās nieka 330 000 eiro. Tur būs kampaņas „Gribu vasaru!”, „Mans zirgs grib cirst” un „Rauj viņu vilks un raibais kamielis”. Būs kovidavīze „Atgriezties Iepriekšējā Dzīves Ritmā” – ar attālināto kultūras notikumu ZOOM apskatu un iepazīšanās sludinājumiem zem rubrikām „Balta nāca tautumeita kā ar vakcīnu aplējusies” un „Labs bij’ puika mūsu Jezups, tikai maza augumiņa un bez simptomiem”.

Bet nelietīgais Zmejčarauskis visu sacirta gabalos un ierakstīja tviterlentē: „Visi šitie idiotismi, ar kuriem apgūst kovidnaudu, ir tik kaitnieciski un kaitinoši, ka labāk būtu vienkārši to naudu nozaguši bez paskaidrojuma."
10.marts 2021, 08:21 | links

Cilvēkiem ar cita veida salimšanām, ja negribās vakcinēties, scenārijs ir šāds. Jūs nevakcinējaties, mēs vakcinējamies. Jebkurā gadījumā statistiski mēs nāvi atbīdam vai nu uz visu mūžu, vai vienu sekundi. Jebkurā gadienā neko nedarīt ir vēl stulbāk. Tāds nu ir sabiedrības savstarpējais pašlīgums.
10.marts 2021, 01:34 | links

Tieši tā. Tāc būsim laipni un ne mācīsim citus dzīvot. Katrs savu dzīvi dzīvojam! :)
10.marts 2021, 01:31 | links

Jebšu citiem vārdiem, nav tāda optimistiska paradīzes scenārija. Ir sliktais un ļoti sliktais. Diez vai vajag izvērst diskusiju par šo. Tu paliksi drūms, es palikšu drūms un visi paliks drūmi. To nevajag. Svens jau māja... :)
10.marts 2021, 01:27 | links

abrakadabra [10.03.21]: Man ir ļoti neērti to teikt, bet tavs Latvenergo kolēģis un mans opis pirms gada ielikās slimnīcā ar plānveida operāciju un, nebaidos šī vārda, b, nomira no gripas parastās, kuru saķēra palātā. Nebija vakcinējies, jo izturīgs pēc vella požizņi. Nav vakcīnas risinājums, bet statistiski nāvi pabīda. Viss.
Ko darīt cilvēkiem ar cita veida saslimšanām? Daudzus slimnīcā uzņem ar nokavēšanos vai visp@r neuzņem. Jo redz viņiem nav covid! Cik tas ir taisnīgi pret viņiem? Mans znotiņš jau no novembra ar plaušu karsoni cīnās mājās. Jo antibiotikas ar nevar k@ maizi ēst!
10.marts 2021, 01:26 | links

P. S
Gaisu ne jaucu. Jo man personīgi ir galīgi prpendikul@ri cik un kā vakcinēties. Tad esiet tik laipni un atst@jiet vakcinēšanos uz brīvprātības principa. Jo t@ ir rakstīts likumā! :)
10.marts 2021, 01:23 | links

Man ir ļoti neērti to teikt, bet tavs Latvenergo kolēģis un mans opis pirms gada ielikās slimnīcā ar plānveida operāciju un, nebaidos šī vārda, bļeģ, nomira no gripas parastās, kuru saķēra palātā. Nebija vakcinējies, jo izturīgs pēc vella požizņi. Nav vakcīnas risinājums, bet statistiski nāvi pabīda. Viss.
10.marts 2021, 01:20 | links

abrakadabra [10.03.21]: Urmās, kāda jēga Jums maisīt gaisu, ja skaidri un gaiši saprotams, ka "robežas" atvērs tad, kad būs savakcinēts pietiekošs skaits? Pat ja vakcīnas nestrādā, tad tas ir vienīgais scenārijs. Sliktāk toč nepaliks.
Tātad mērķis ir vakcinēt vakcinācijas pēc? Neticu.
Visu savu mūžu esmu izticis bez ķīmiskajām zālēm. Protams ar retiem izņēmumiem. Un šī arī nebūs tā reize kad brīvprātīgi ļaušos sevi vakcinēt.
10.marts 2021, 01:17 | links

Urmās, kāda jēga Jums maisīt gaisu, ja skaidri un gaiši saprotams, ka "robežas" atvērs tad, kad būs savakcinēts pietiekošs skaits? Pat ja vakcīnas nestrādā, tad tas ir vienīgais scenārijs. Sliktāk toč nepaliks.
10.marts 2021, 01:14 | links

mjuniors [10.03.21]: urmaas [Vakar]: 1.cik ilgs ir vakcinēt zāļu darbības laiks?
2.vai vakcinētie neslimo?
3.vai vakcinētie nevar būt slimības pārnēsātāji?
4.no kā aizsargā vakcinācija?Neesmu tik gudrs, lai zinātu pareizās atbildes, bet žīdi Izraēlā špricējas kā traki.. ;)
Biji klātienē un vēroji? Vai arī ziņās to lasīji? :)
10.marts 2021, 01:05 | links

Shmidzi.. Es pat pret gripu neesmu vakcinējies. Jo ir t@da lieta kā alerģija.
Cik esmu pētījis, tad uz pirmo jautājumu viennozīmīgas atbildes nav..
Uz otro, atbilde ir slimo. Uz trešo pārnēsā. Uz ceturto atbilde ir, samazina komplikācijas pie saslimstības.
Tad paskaidrojiet, kāpēc jūs tā uztrauc tie kuri nepotēsies?
Jūs ar visu savu poti, ne ar ko neatšķirsieties no nepotētajiem! :)
Pie viena neaizmirstiet ka imunit@ti iegūst jau ar slimību pārslimojušie.
10.marts 2021, 01:04 | links

urmaas [09.03.21]: 1.cik ilgs ir vakcinēt zāļu darbības laiks?
2.vai vakcinētie neslimo?
3.vai vakcinētie nevar būt slimības pārnēsātāji?
4.no kā aizsargā vakcinācija?
Neesmu tik gudrs, lai zinātu pareizās atbildes, bet žīdi Izraēlā špricējas kā traki.. ;)
10.marts 2021, 01:03 | links

Vēlvairāk paldies tiem diviem, kas radīja pēdējo, nu jau jāsaka, gadu normālāko un argumentētāko diskusiju. Ostas, nafta, gāze, vardarbība. Samērā argumentēti no abām pusēm un ar maz "tu sazombētais". Tā turpināt!
10.marts 2021, 01:02 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager