Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Willy [29.12.20]: BrunoL [28m]: Willy, man vannas istaba un sanmezgls 37kv/m ar iebūvētu saunu. Pēc saunas duša, pēc dušas sauna utt. Logi un sienas slapjas. Mirkst.
Kā Janka saka, amatnieki profi. Visu prot un māk. Visam klāt neizstāvēsi un būvuzraugu nenolīgsi. Protams, šaizes. Siltā grīda plēš sienas flīzes, ap dušu nav vajadzīgā hidroizolācija. Saimniek, tev tā labā flīžu līme, es tā taupīgāk. Gaisa kabatas. Tiesa, neko īpaši netraucē.
Kā saka viens mans labs comrāds: Ceļot trešo un ceturto māju, nebūs šaizes. Kas deva. Uzslēja dēlam, drīz ne līdz iekšdarbiem, un attapās, ka par lielu. Jauca stāvu nost.Man nav tik liela,bet visas sienas un griesti ar vagonku...ūdeni leju pērtuvē spaiņiem,grīdā kanalizācijas truba.Pirts ārpus mājas,no rīta viss sauss, pat pērtuvē grīda!Sienām viscauri vate,folija,reikas un vagonka!Grīda flīzes.Vissvarīgākais pirtī ir pareiza ventilācija!Vienīgi lāvu esmu 12gadu laikā nomainījis uz...neticēsi! 4,5cm bieziem skujukoka dēļiem!galvenais lai nav ar sveķu zariem!;)
Es visu izbūvēju pats,protams konsultējos!:)
29.decembris 2020, 21:21 | links

darba darīšanās tipa drīkstot...man nelaba aizdoma, ka daudziem daudziem steidzami Salacgrīvā pirmā datumā vajadzēs grāvi rakt... un pie Gaujas/Ventas arī... ar visām ceļazīmēm un pavadzīmēm...:DDD

zaraza, 29.decembris 2020, 20:38

Kur problēma, pa dienu taču var kustēt. Neesmu dzirdējis, ka kāds baigi rautos pa nakti no 22.00-05.00 lašus ķert, ja nu vienīgi maliķi.

Shm_didzis, 29.decembris 2020, 20:45

Matemātikas uzdevums - cikos jāizbrauc no dzīvesvietas Rīgā lai ar gaismiņu būtu pie Ventas?

zaraza, 29.decembris 2020, 20:46

Cik ātri brauc :)
Nu ja 5 izbrauc, tad jau līdz 8 tur būs, bet saule lec ap 9.
29.decembris 2020, 21:21 | links

BrunoL [29.12.20]: Willy, man vannas istaba un sanmezgls 37kv/m ar iebūvētu saunu. Pēc saunas duša, pēc dušas sauna utt. Logi un sienas slapjas. Mirkst.
Kā Janka saka, amatnieki profi. Visu prot un māk. Visam klāt neizstāvēsi un būvuzraugu nenolīgsi. Protams, šaizes. Siltā grīda plēš sienas flīzes, ap dušu nav vajadzīgā hidroizolācija. Saimniek, tev tā labā flīžu līme, es tā taupīgāk. Gaisa kabatas. Tiesa, neko īpaši netraucē.
Kā saka viens mans labs comrāds: Ceļot trešo un ceturto māju, nebūs šaizes. Kas deva. Uzslēja dēlam, drīz ne līdz iekšdarbiem, un attapās, ka par lielu. Jauca stāvu nost.
Man nav tik liela,bet visas sienas un griesti ar vagonku...ūdeni leju pērtuvē spaiņiem,grīdā kanalizācijas truba.Pirts ārpus mājas,no rīta viss sauss, pat pērtuvē grīda!Sienām viscauri vate,folija,reikas un vagonka!Grīda flīzes.Vissvarīgākais pirtī ir pareiza ventilācija!Vienīgi lāvu esmu 12gadu laikā nomainījis uz...neticēsi! 4,5cm bieziem skujukoka dēļiem!galvenais lai nav ar sveķu zariem!;)
29.decembris 2020, 21:19 | links

Pieticīga tautudēļa pensija un OK!
29.decembris 2020, 21:18 | links

zaraza [29.12.20]: komandantsunda, pizģec,kā lai pārdzīvo... :) vot biju ieplānojis kādu nedēļu pa naktīm katru dienu pa krogiem un maukām vazāties pa riņki, a tagad tāds obloms :)

a, ja nopietni, tad vēdzeļu un bušu fanātiem gan nepatīkami :(
Šis ir tas pats mana viedokļa turpinājums no vakardienas diskusijas. Ok, "mājsēde"... Nepiesiesimies šoreiz idiotiskajam latviskojumam. Tātad, ko mēs iegūstam? Nakts, klubi ciet, koncerti nenotiek. Vienīgi kāds aizdzēries alkāns varētu atgriezties ar taksi mājās no viesošanās pie kāda drauga vai mīļākās... Kā šajā laikā varētu izplatīties vīruss? Arguments, ka līdzīga prakse ievērota citur Eiropā, mani nepārliecina... Nu dariet, ko gribiet , mani tas reāli tracina!
29.decembris 2020, 21:15 | links

Matemātikas uzdevums - cikos jāizbrauc no dzīvesvietas Rīgā lai ar gaismiņu būtu pie Ventas?

zaraza, 29.decembris 2020, 20:46

...un fotoradarus taču var pārprogrammēt, ka no 22:00 līdz 5:00 fočē visu kas pa ceļu kustās...

šitas izskatās, lai jaungada tusiņus drusku ierobežotu. Kur noenkurojās, tur paliek, nav ko apkārt vazāties...
29.decembris 2020, 21:14 | links

Kaut kā tā pie manis no dārza puses.

BrunoL, 29.decembris 2020, 20:34

Nu muiža, kas muiža, ko es teicu! :) Tur jābūt lieliem ienākumiem, lai ko tādu uzturētu un attīstītu. Malači!
29.decembris 2020, 21:10 | links

Gunča, ar gaismiņu tur nav ko darīt. Viens no iemesliem, kāpēc man tīkama šī cope- nav vajadzīgi agrie slaucēju rīti. It sevišķi ziemā.
Interesantākais tas, ka gadu gadiem strādā treknie punkti. Pamatā, viss notiek pirmajos 3 metienos. Esmu vasarās bridis, petījis- nekāda atšķirība kā metrus 20-30 uz vienu vai otru pusi.
29.decembris 2020, 21:03 | links

BrunoL [29.12.20]: Kaut kā tā pie manis no dārza puses.
Nu galīgi neizskatās pēc Grinča midzeņa:) Kad rīt brauksi pēc rezerves spuldzītēm - neaizmirsti visus ausvaisus līdz un plāno atpakaļceļu dienas gaismā. Pēc tam šlagbaumi ciet un kauluzāģi ambrazūrās. :)
29.decembris 2020, 20:56 | links

Willy, man vannas istaba un sanmezgls 37kv/m ar iebūvētu saunu. Pēc saunas duša, pēc dušas sauna utt. Logi un sienas slapjas. Mirkst.
Kā saka viens mans labs comrāds: Ceļot trešo un ceturto māju, nebūs šaizes. Kas deva. Uzslēja dēlam, drīz ne līdz iekšdarbiem, un attapās, ka par lielu. Jauca stāvu nost.
29.decembris 2020, 20:51 | links

darba darīšanās tipa drīkstot...man nelaba aizdoma, ka daudziem daudziem steidzami Salacgrīvā pirmā datumā vajadzēs grāvi rakt... un pie Gaujas/Ventas arī... ar visām ceļazīmēm un pavadzīmēm...:DDD

Kur problēma, pa dienu taču var kustēt. Neesmu dzirdējis, ka kāds baigi rautos pa nakti no 22.00-05.00 lašus ķert, ja nu vienīgi maliķi.

Shm_didzis, 29.decembris 2020, 20:45

29.decembris 2020, 20:46 | links

29.decembris 2020, 20:45 | links

Nē, jau Jaungada naktī :)
29.decembris 2020, 20:40 | links

29.decembris 2020, 20:38 | links

komandantsunda, pizģec,kā lai pārdzīvo... :) vot biju ieplānojis kādu nedēļu pa naktīm katru dienu pa krogiem un maukām vazāties pa riņki, a tagad tāds obloms :)

zaraza, 29.decembris 2020, 20:28

Nu bušu sezona tā kā cauri, Ja nu kas, butes maksķerēt var arī pa dienu, bet uz vēdzeli līdz komandant stundai var sēdēt, vai arī nomaskēties un sēdēt līdz 5 rītā.
29.decembris 2020, 20:34 | links

Kaut kā tā pie manis no dārza puses.
29.decembris 2020, 20:34 | links

Beznosacījuma pamatienākumi visiem. Un nav pienākuma strādāt. Kā jums tas patīk?
https://www.apollo.lv/7143341/igaunija-strauji-pieaug-interese-par-beznosacijuma-pamatienakumiem-es-pilsoniem-latvija-gausa-interese
https://europa.eu/citizens-initiative/initiatives/details/2020/000003_lv

Domaataajs, 29.decembris 2020, 16:58
hmmm.... tik maz labumu gribētāju?))) Būs kā ar melnajiem amerikā- kad laikam 60.ajos sāka dot kaut kādus tos pabalstus vientuļajām mātēm un rezultātā tagad ir milzīgs procents bez tēviem augošu melno(ne tikai, bet īpaši izteikti tas ir viņu kopienā) bērnu, jo tas ir naudiski izdevīgi.. vārdsakot degradācija un arī šis BPI neko labu nedos. Komuņakas vienmēr cenšas apelēt pie zemišķākajiem instinktiem- drošība, ēdiens, u.c.

badapiicka, 29.decembris 2020, 18:00

Pats galvenais, ka kādam tā nauda priekš tā visa ir jāsapelna. Bet ja visiem labpatiksies nestrādāt, tad kur to ņems?
No otras puses, modernās tehnoloģijas, mākslīgais intelekts un roboti mazina pieprasījumu pec darbaspēka, līdz ar ko daudzi nākotnē paliks bez darba. Nu tas gadījumā, ja nekas būtiski pasaulē nemainīsies. bet cilvēkiem ēst un dzīvot vajadzēs, domā ka gribi. Kapitālisms būs novedis cilvēci komunismā. Risinājums būs vajadzīgs. Un BPI var izrādīties viens variants. Par tā lietderīgumu gan varētu šaubīties zinot cilvēku dabu.
29.decembris 2020, 20:32 | links

komandantsunda, pizģec,kā lai pārdzīvo... :) vot biju ieplānojis kādu nedēļu pa naktīm katru dienu pa krogiem un maukām vazāties pa riņki, a tagad tāds obloms :)

29.decembris 2020, 20:28 | links

BrunoL [29.12.20]: Tēvocīti jot, Tevi pozitīvu apskaužu! Man senču nasta jānes tālāk. Smagākais bija novākt un izvest visas kolchoza būdas, graustus un drazas. Darba svētkos rīkojām talkas ar rihtīgu goda mielastu un dančiem. Valstssvētkos 18.11. Lašu balles. No pāris galvām, spurām un gaļīgi atkaulotām asakām- buljons, kuru lejot šķivī, katrs pēc savām vēlmēm bagātina ar ikriem. Maizes vietā- cepta laša fileja. Nosarmojušās 50gr “graņonkās” vodočka.
Vienīgi neesmu izbūvējis pieplūdes ventilāciju. Pirms 12 gadiem nespējām rast reālu risinājumu. Biezs akmens mūris un kur iespējams, centos saglabāt seno. Pēc saunas, vannas istabai vaļā abus logus uz pārdesmit minūtēm, lai izrauj mitrumu.

Kāds saunā mitrums?Tad jau pirts!;)
29.decembris 2020, 20:27 | links

:))))
29.decembris 2020, 20:26 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager