Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
daddy_j [12.02.21]: par to uzticēšanos tas tiesa. bieži ejot gar nomaļa ezera krastu, laivas ar mazajiem motoriem stāv, laivā spiningi, ēsmu somas iekšā...vakaros braucot gar mājām, pie sētas uz ielas atstutēti velosipēdi, ārā atstātas pļaujmašīnas utt. copes veikalā mums iedot 5 cilvēkiem licenzes nedēļai, jo bija tik eiro līdz mums. saka lai naudu kad braucam garām ievedam. un tādu piemēru tur daudz.patīkami tas

svens76, 12.februāris 2021, 19:54

tā uzticēšanās tāpēc, ka viņi 300 gadus karu nav redzējuši...

personīgi man zviedri kā tauta liekas nejauki, holandieši tik vēl nejaukāki, uzmetīs pēc saviem "poņaķijiem" vienos vārtos...
Vienkāršāk-viņi 300 gadus nav krievus redzējuši ...
12.februāris 2021, 20:18 | links

daddy_j [12.02.21]: par to uzticēšanos tas tiesa. bieži ejot gar nomaļa ezera krastu, laivas ar mazajiem motoriem stāv, laivā spiningi, ēsmu somas iekšā...vakaros braucot gar mājām, pie sētas uz ielas atstutēti velosipēdi, ārā atstātas pļaujmašīnas utt. copes veikalā mums iedot 5 cilvēkiem licenzes nedēļai, jo bija tik eiro līdz mums. saka lai naudu kad braucam garām ievedam. un tādu piemēru tur daudz.patīkami tas

personīgi man zviedri kā tauta liekas nejauki, holandieši tik vēl nejaukāki, uzmetīs pēc saviem "poņaķijiem" vienos vārtos...
nu uzmetuši mani nav, tāpēc grūti spriest
12.februāris 2021, 20:09 | links

par to uzticēšanos tas tiesa. bieži ejot gar nomaļa ezera krastu, laivas ar mazajiem motoriem stāv, laivā spiningi, ēsmu somas iekšā...vakaros braucot gar mājām, pie sētas uz ielas atstutēti velosipēdi, ārā atstātas pļaujmašīnas utt. copes veikalā mums iedot 5 cilvēkiem licenzes nedēļai, jo bija tik eiro līdz mums. saka lai naudu kad braucam garām ievedam. un tādu piemēru tur daudz.patīkami tas

12.februāris 2021, 20:02 | links

usis [12.02.21]: daudziem no malas liekas, ka zviedri ir baigi vienaldzīgie pret kovidu. Tā nav taisnība! Viņi ļoti, ļoti respektē to visu. Apzinās, ka vīruss eksistē. Taču reizē uzticas cilvēkiem - gadījumā, ja būs simptomi, cilvēks paliks mājās. Protams, viņiem ir attiecīgie apstākļi. Ja paliec mājās, tad joprojām saņem algu un esi nodrošināts. Darbs ir visiem, neviens nav atlaists. Jā, bāriem un restorāniem apgrozījums ir krities, ir cilvēki ar ienākumu problēmām, bet šeit ir cits nodrošinājums. Cits citam uzticas, ka simptomu gadījumā paliks mājās. Cilvēki tā arī dara. Uzreiz paši noziņo tiem, ar kuriem ir tikušies, un visi paliek mājās. Dzīvo mierīgāk. Šeit dzīve turpinās, un man tas patīk.

Tā saka puisis, kurš pusgadu pa zviedru ziemeļiem. Tieši tik vienkārši, cits citam uzticas, tālu mums.
par to uzticēšanos tas tiesa. bieži ejot gar nomaļa ezera krastu, laivas ar mazajiem motoriem stāv, laivā spiningi, ēsmu somas iekšā...vakaros braucot gar mājām, pie sētas uz ielas atstutēti velosipēdi, ārā atstātas pļaujmašīnas utt. copes veikalā mums iedot 5 cilvēkiem licenzes nedēļai, jo bija tik eiro līdz mums. saka lai naudu kad braucam garām ievedam. un tādu piemēru tur daudz.patīkami tas
12.februāris 2021, 19:54 | links

daudziem no malas liekas, ka zviedri ir baigi vienaldzīgie pret kovidu. Tā nav taisnība! Viņi ļoti, ļoti respektē to visu. Apzinās, ka vīruss eksistē. Taču reizē uzticas cilvēkiem - gadījumā, ja būs simptomi, cilvēks paliks mājās. Protams, viņiem ir attiecīgie apstākļi. Ja paliec mājās, tad joprojām saņem algu un esi nodrošināts. Darbs ir visiem, neviens nav atlaists. Jā, bāriem un restorāniem apgrozījums ir krities, ir cilvēki ar ienākumu problēmām, bet šeit ir cits nodrošinājums. Cits citam uzticas, ka simptomu gadījumā paliks mājās. Cilvēki tā arī dara. Uzreiz paši noziņo tiem, ar kuriem ir tikušies, un visi paliek mājās. Dzīvo mierīgāk. Šeit dzīve turpinās, un man tas patīk.

Tā saka puisis, kurš pusgadu pa zviedru ziemeļiem. Tieši tik vienkārši, cits citam uzticas, tālu mums.

usis, 12.februāris 2021, 19:43

Zviedru valdība atbildību ir izdalījusi uz pašvaldībām jeb komūnām (290), ...ir radikàla atšķirība, piem., starp Malmo vai Mora,...vēl pavisam nesen Zviedrija lūdza palīdzību Norvēģijai inficēto izvietošanai slimnīcās!!!
12.februāris 2021, 19:53 | links

daudziem no malas liekas, ka zviedri ir baigi vienaldzīgie pret kovidu. Tā nav taisnība! Viņi ļoti, ļoti respektē to visu. Apzinās, ka vīruss eksistē. Taču reizē uzticas cilvēkiem - gadījumā, ja būs simptomi, cilvēks paliks mājās. Protams, viņiem ir attiecīgie apstākļi. Ja paliec mājās, tad joprojām saņem algu un esi nodrošināts. Darbs ir visiem, neviens nav atlaists. Jā, bāriem un restorāniem apgrozījums ir krities, ir cilvēki ar ienākumu problēmām, bet šeit ir cits nodrošinājums. Cits citam uzticas, ka simptomu gadījumā paliks mājās. Cilvēki tā arī dara. Uzreiz paši noziņo tiem, ar kuriem ir tikušies, un visi paliek mājās. Dzīvo mierīgāk. Šeit dzīve turpinās, un man tas patīk.

12.februāris 2021, 19:43 | links

A ko, viņam ir no kā ņemt piemēru- viņš redzēja, kā tramps ar šādu pašu *uiņu uzvarēja vēlēšanās... Liekas veselajam saprātam neizprotami, bet idiotu ir pilna pasaule
12.februāris 2021, 19:06 | links

Kamēr jūs te skaldat matus, nākotnes vīzija jums jau ir nodrošināta! Iz ineta..
"Es uzvarēšu, un mana komanda vadīs valsti. Es uzvarēšu, nevis tāpēc, ka gribu, bet tāpēc, ka mērķtiecīgi uz to eju. Es uzvarēšu, jo esmu izturējis visas tās pamatstraumes melu kampaņas, visus uztmetienus, varas uzbrukumus. Un es neesmu salūzis vai pazaudējis savu stāju. Tieši pretēji. Ar katru brīdi kļūstu tikai spēcīgāks. Partijai Likums un kārtība jau ir pieteikušies 1500 biedri. Vajag vismaz 5000. Bet 1500 kopš janvāra ir rādītājs. Es uzvarēšu, jo ap mani manā tuvākajā lokā ir spēcīgākais valsts intelekts. Un es vēl nemaz neesmu atklājis visus, kuri ir kopā ar mani. Es uzvarēšu, jo protu veidot komandu. Esmu izgājis caur “uguni un ūdeni” un mani nebiedē pretinieks. Pretinieku biedē Gobzems un viņa komanda. Vairs jau neskan kotlešēdāji, viss, mutes ciet. Vēl mēģina oligarhus un kremli. Tik garlaicīgi paredzami. Es uzvarēšu, un šis lai ir piemērs, ka nekad nevajag padoties. Pirms diviem gadiem viņi domāja, ka viss, ka Gobzems norakstīts. Bet viņiem nesanāca. Es uzvarēšu, un mana komanda vadīs valsti ne jau tāpēc, ka to man ļoti vajag. Tas ir vienīgais ceļš izmaiņām, kādas 30 gadu laikā var notikt. Tas ir liels upuris. Es tam upurēju visu savu dzīvi. Risks uz visu banku. Un arī tāpēc es uzvarēšu. Un pretiniekiem varu tikai ieteikt - nav vērts pretoties. Mani neuztrauc vairs gads vai pusotrs. Tas nu jau ir tikai laika jautājums. Aiz manis nāks vairums. Tautai vajag līderi. Un es tāds esmu. Netipiski ambiciozs. Uz nerviem krītošs, bet īsts. Citādāks. Jūs izveidojāt Gobzemu. Jūs, mani pretinieki. Jums šķita, ka lūzīšu. Jūs kļūdījāties. Mana komanda vadīs valsti. Un tas ir vienīgais iespējamais ceļš izmaiņām. Vienīgais. Citu nav. Pat, ja kāds to vēl negrib atzīt."
12.februāris 2021, 18:58 | links

Ģimenes locekļi.. un locekļi var būt brīvi.. :D
12.februāris 2021, 18:05 | links

Un kā Mirtins saka, tagad kontakt personas locekļi var dzīvot ierasto ritmu.. Kur loģika??
12.februāris 2021, 18:02 | links

ko nozīmē palielina testējamo skaitu??
Testējamo skaits palielinās tad kad cilvēki jūtas slimi tad arī veic testu,vairāk slimo,vairāk testu,vairāk covid pozitīvo,tieši tik vienkārši

udens2, 12.februāris 2021, 17:22

Nu pagaidi. Mazliet patin bildi atpakaļ. Tagad testē visus bez izņēmuma, kas ienāk slimnīcā esi vai neesi, operācijas, ceļojumi, sportistus utt. Te, lai ārsti runā. Iepriekš, kas jutās slimi, aizdomīgi, kontaktpersonas, brīvprātīgi utt. Un testē atkārtoti, skaits ir, bet bersonas tās pašas. Testi tiek noziņoti. Interesanti vai pārklājas dati, kad atkārtoti konstatē un paziņo kā jaunu!? Es protams spekulēju, bet ikdienā veikt 12k testu rezultātu pilnīgu analīzi šķiet ir nereāli.
12.februāris 2021, 17:59 | links

Testējamo skaits palielinās tad kad cilvēki jūtas slimi tad arī veic testu,vairāk slimo,vairāk testu,vairāk covid pozitīvo,tieši tik vienkārši

udens2, 12.februāris 2021, 17:22

Tas nav nemaz tik vienkārši. Sākumā, piemēram Draudziņas vidusskolā, kad skolotāji aizbrauca ekskursijā un atrāvās Covidu, visā skolā visus notestēja, ieskaitot bērnus. Pēc tam, ja konstatēja bērniem, viņu vecākus. Vasarā testēja visas kontaktpersonas un pat otrās pakāpes kontaktpersonas. Tagad testē tikai pansionātus un tos, kuri jūtas slimi vai vēlas notestēties. vairs obligātos testus faktiski netaisa. Man kolēģis dabūja pozitīvo testu, bet par ģimenes locekļiem SPKC nospļauties, ja gribat, taisiet, negribat netaisiet. Šobrīd SPKKC sen vairs netiek ne ar ko galā... apmēram kopš oktobra beigām, novembra sākuma.
12.februāris 2021, 17:27 | links

12.februāris 2021, 17:22 | links

Mjā, igauņi aiziet līderos: Aizvadītajā diennaktī 717 pozitīvie, veiktas 5513 analīzes, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bijis 13%.
Latvijā un Lietuvā praktsiki 2x mazāks pozitīvo testu īpatsvars zem 7%.

Shm_didzis, 12.februāris 2021, 14:06[/quote]
Ar skaitļiem var spēlēties.. Jo rudeni mums uz pusi mazāk veica testus un slimo bija mazāk. Igauņi, lai palielina testējamo saitu inficēto skaits pieaugs īpatsvars kritīsies..
12.februāris 2021, 15:21 | links

igauņi jau frizējoties un krogsēdēs sasnieguši 13%, mikstie, bremzes
:)

usis, 12.februāris 2021, 12:56

Mjā, igauņi aiziet līderos: Aizvadītajā diennaktī 717 pozitīvie, veiktas 5513 analīzes, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bijis 13%.
Latvijā un Lietuvā praktsiki 2x mazāks pozitīvo testu īpatsvars zem 7%.
12.februāris 2021, 14:06 | links

Mirtin! Laps. Apsasmējos.
12.februāris 2021, 13:02 | links

igauņi jau frizējoties un krogsēdēs sasnieguši 13%, mikstie, bremzes
:)
12.februāris 2021, 12:56 | links

jegersz [Vakar]: Forši viena tante teica otrai...
AstraZeneca un Sputņiks ir novājināta vīrusa vakcīna, problēma ir tajā ka viņa jau uz vairākām vīrusa modifikācijām nestrādā, ne velti Brazīlija un Dienvidāfrika atteicās jau no AstraZeneca.
mRNA vakcīnām ir lielāka iespēja būt efektīvām arī pret vīrusa modifikācijām, kas jau pierādījies.Nu nezinu, Čīle mauc visu, ko var dabūt- Phizer, AstraZeneca, arī ķīniešu Sinovac. Gaida arī Sputņiku. Un ir līderos vakcinēšanā visā Dienvidamerikā.

raihs, 11.februāris 2021, 22:22

jegersz [Vakar]: Forši viena tante teica otrai...
AstraZeneca un Sputņiks ir novājināta vīrusa vakcīna, problēma ir tajā ka viņa jau uz vairākām vīrusa modifikācijām nestrādā, ne velti Brazīlija un Dienvidāfrika atteicās jau no AstraZeneca.
mRNA vakcīnām ir lielāka iespēja būt efektīvām arī pret vīrusa modifikācijām, kas jau pierādījies.Nu nezinu, Čīle mauc visu, ko var dabūt- Phizer, AstraZeneca, arī ķīniešu Sinovac. Gaida arī Sputņiku. Un ir līderos vakcinēšanā visā Dienvidamerikā.

raihs, 11.februāris 2021, 22:22

Es sputņiku negribētu. Stādies priekšā, lai to krievu čipu, ko ar kondensatoriem, pretestībām un diodēm salodējuši Pēterburgas radiopulciņa entuziasti ievadītu cilvēka miesās, šprices vietā būs jāņem riktīga caurule un jāievada rektāli. Turklāt katru nedēļu būs jāmaina plakanā baterija vai krona un reizi mēnesī jāeļļo rotēšanai paredzētie gultņi. Nu i nah... to visu. Tad jau labāk ķīniešu vakcīnu ar normālu nanočipu, ko var nolasīt un pārlādēt ar Huavei telefonu vai viedpulksteni :DDDDD
12.februāris 2021, 11:57 | links

mjuniors [Vakar]: Šis man jau atgādina treknos laikus, Gāzi grīdā! Kurš populārāks.. Kredīts, vairāk izdalīt.
https://www.delfi.lv/news/national/politics/reirs-nak-klaja-ar-savu-piedavajumu-bernu-atbalstam-covid-19-laika-idejas-ari-opozicijai-plkst-1535.d?id=52925459Šis ir izdevigs laiks lai izkāstu budžetu.
Tiko kad saka valdit Vienotiba, Kariņš teica: Naudas ir tik daudz, kā vēl nekad.
Kad beigs valdīt, tad teiks: Naudas ir tik maz, kā vēl nekad nav bijis.

MV-F, 12.februāris 2021, 11:23

Idiots tu nozombētais. Kremļa trollis.
12.februāris 2021, 11:51 | links

https://jauns.lv/raksts/zinas/427851-brunotais-konflikts-pie-riga-plaza-sacies-pec-strida-socialaja-tikla-instagram
... izkasijās un satikās,,nu lab, ka viss tā beidzās, tik auss cieta !!
12.februāris 2021, 11:45 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager