Kāpēc medicīnai būtu jābut pa velti???Kaut kāda pirmā palīdziba ir pa velti,plus vēl šis tas.Lielākā daļa veselības problēmu ir pašu cilvēku vainas dēļ.Šodien paskatoties cik daudz resno uz ielām,tas ir kaut kāds vājprāts,un visiem resnajiem agrāk vai vēlāk sāksies veselības problēmas,un būs jāčīkst ka medicīna dārga,un es teikšu,tā arī vajag,lai maksā pa savu stulbumu
udens2, 13.jūnijs 2024, 11:58
Nu tu dod, tā izskatās pēc pilnīgas neizpratnes attiecīgajā tēmā. Tavā izpratnē brīvās cīņas sportisti un svarcēlāji arī ir resni droši vien. Pieraksti šos vārdus un paskaties uz sevi, kad būsi 50+.
Onkoloģija, artrīts un citas slimības nesaudzē ne tievos, ne resnos un ja pastaigātu pie ārstiem, tad secinātu, ka nav tā ka resnie okupētu visas rindas. Liekais svars ir papildus risks sirds un asinsvadu slimībām, bet arī tur nav tā ka resnie tikai būtu, vairums būs ar līdzsvarotu svaru.
Kā ir ar bērniem, kam jau ir iedzimtas kaites, tos piedāvā pa klinti mest nost vai purvā slīcināt?
Jāņem vērā, ka paaudzei, kas dzimusi Padomju savienībā nācās piedzīvot laikus, kad bija pārtikas deficīts un ēda arī ne visai veselīgu pārtiku, pietrūka augļi un arī dārzeņi daudziem, tad atmodas laikā pie mums importēja visus surogātus, ko vien varēja, pat oficiālās šokolādes Baltijas tirgum atšķīrās kvalitātē no Centrāl Eiropas tirgus, tas viss atstāj iespaidu uz veselību un tagad uz veselības sistēmu.
Viestura ārsta pieredze ir normālas komunikācijas trūkums, man līdzīgās situācijās vienmēr ārsts pasaka pieraksta laiku, nevis suta uz citu ārsta praksi pie sevis pieņemšanā, jo savādāk viņam sanāk interešu konflikts un pēc idejas tas ir krimināli sodāms. Pirmo pierakstu gan nākas gaidīt ilgi pat ar ģimenes ārsta nosūtījumu, ja neiet par maksu, bet tas ir valsts kvotu problēma, jo tās izdala par maz, man novembrī bija situācija pie neirologa ar ģimenes ārsta nosūtījumu, kad tieša tekstā pateica šogad tikai par maksu var, kvotas beigušās, varu pierakstīt uz 4. janvāri, rezultāts 60€ no manas kabatas. Vai tas ir ok, nē, kas pie tā vainīgs, droši vien Kariņš, bet varbūt mēs visi, kas nenomaksā nodokļus šur vai tur, nopērk, samaksā kaut ko bez PVN un lielākā daļa sabiedrības to uzskata par normu, bet tas ka pie ārstiem ir rindas, tas laikam nav ok, kad ārstam kurš ir mācījies daudz reiz ilgāk augstskolā kā jebkurš cits nevar samaksāt pat to ko ieekonomēji kaut kur nenomaksājot PVN.