mirtins [08.05.23]: Par to jau tas stāsts, ka tagad putas šķīst uz visām pusēm, kā mēs apkarosim tos trīs krievus Latvijā. 30 neatkarības gadus nevienam neviens krievs netraucēja. Šeit lielākā daļa par mani smīkņāja, vai sauca par idiotu, kad no 14.gada mudināju nepirkt Krievijā ražotās preces. Tagad visi saskrējuši otrā grāvī. A ienaidnieks ir pavisam citur. Tās lielās patiesības - skaldi un valdi, miers baro, nemiers posta, meklē, kam tas ir izdevīgi u.t.t. neviens vairs neņem vērā. Paies trīs, četri gadi un visi šitie karotāji, jau karos vēl nākamajos ierakumos, bet labāk no tā nevienam nebūs kļuvis. Tikai būs vairāk kritušo un emigrējušo.
Ir viens, tikai un vienīgi īstais ceļš, kā cīnīties ar krieviem un Krievijas pilsoņiem. Padaram visi kopā Latviju par valsti, ku ikviens gribēs dzīvot, kur ikviens gribēs laist skolā bērnus un būs gatavs nolikt galvu uz ežiņas, par brīvu un skaistu Latviju - nešķirojot, vai tas gejs, vai tas krievs, ebrejs, čigāns u.t.t. Lai visi grib dabūt Latvijas pilsonību un uzskata par pagodinājumu runāt latviski.
Bet tāds jau nav mērķis. Mērķis ir naidot sabiedrību, sašķelt, lai vieglāk tikt pie siles un strēbt. Bet tā mīlīši ir skuju taka mūsu valstij.
Mirtin, Tu gadījumā politikā netaisies?!
Kā var gvelzt šadu sviestu?
Tie sveštautieši, kuri gribēja integrēties, sen jau to ir izdarījuši. Kā jaunie, tā arī vecie.
Par valsti, kurā gribētu dzīvot, iet skolā utt?! Neviens mūsu valstī neaizliedz iet skolā, dzīvot, strādāt, veidot ģimeni utt.
Bet, lai šo darītu, ir jābūt lojālam šai valstij, jāzina šīs valsts valoda (pat vismaz tik, cik tajā smieklīgajā eksāmenā jānokārto).
Salīdzinoši nesen saskāros ar nepilsoņu darba iespējām ārpus LV. Līdz karam, viņi ar savām pasēm bija līdzvērtīgi pilsoņiem, bet pagājušo gadu sākās...
Daudzās ES valstīs, lielie uzņēmumi atcerējās 2006.gada regulu un nepilsoņus pie darbiem nepielaiž. Aizsūtīju savējos(jo man arī tādi ir, kuri šeit dzimuši) uz eksi.
D...rsā, nenokārtoja. Aizsūtīju uz valodas kursiem. Pēc mēneša apmācības,- D...rsā, nenokārtoja. Aizbraucu pats uz apmācību centru, parunāju ar pasniedzējiem. Atbilde mani vnk šokēja. Negribot viņi, jo visu jau mūžu neesot vajadzējis. Paskatījos programmu, eksāmenu programmu, nu viss elementāri. Un finišā vēl pasniedzēja saka, mums visādu vecumu Ukraiņi, kuriem ar LV valodu nav vispār bijis sakars, iemācās un nokārto eksāmenu.
Tā kā, nekas, pilnīgi nekas nenotiks, ja kaut vienu aizsūtīs uz etnisko dzimteni un skaļi vēl par to mēdiji uzrakstīs.