Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Nu protams, protams- neticēšana pārdabiskiem spēkiem un pārliecība par zinātnisku pamatojumu da jebkam vēl arvien cilvēka prātam nesaprotamam tagad būšot reliģija, redz ko! Jūs vispābā saprotiet, ko drukājat, vai tikai mētājaties ar banālām klišejām,a?
17.aprīlis 2018, 19:44 | links

Šitā dziesma mani baigi aizķēra .Lika pamatīgi aizdomāties par manu dzīves ritmu , vērtībām . Tieši pa šodienas tēmu.
17.aprīlis 2018, 19:40 | links

Nu reliģija ir tāda īpatnēja padarīšana, tur bezjēdzīgi pārāk kategoriski spriest. Pa lielam pilnīgi 100% visi kaut kam tic, galu galā arī pilnīgs ateisms ir ticība. Kā jau minēju - cilvēkam jebkurā gadījumā vajadzīgi simboli un rituāli. Ticībā kā tāda absolūti nav nekas slikts, tikai es palieku ļoti uzmanīgs , kontaktējoties ar cilvēkiem, kuri pēkšņi ne pa tēmu nepiemērotā situācijā publiski sabiedribā, vai nedo Die's biznesā, pēkšņi sāk savu reliģiozitāti vai antireliģiozitāti kaut kā uzsvērt, akcentēt, lietot simbolus un kaut ko piesaukt jautājumu risnāšanā. Vai nu dogmas jumtiņu nonesušas, vai nu tāds blēdis, kas kurpju šņores var nozagt :)

zaraza, 17.aprīlis 2018, 17:33

ateisms ir ticība tikpat lielā mērā kā atteikšanās no seksa - seksa poza :)
17.aprīlis 2018, 19:07 | links

apbrīnoju tos cilvēkus kuri ved mazus bērnus kristīt.Tai būtu jābūt brivprātīgai rīcibai no 18 gadu vecuma,nevis neko nesaprotoša bērna iegrūšana reļiģijas pasaulē.Vatikānam kartējais kristietis saraksta papildināšanai.
17.aprīlis 2018, 18:48 | links

Krūmjanci cepuri nost!
Nedaudz uzlabošu Tavu teikumu, lai citas tēmas nepiemēslotu un Tev mācība būs uz visu mūžu:

"Kungi!
Attiecībā uz C&R, varbūt, ka vajadzētu tomēr pieturēties pie kādas pamācības, kuru savulaik dzirdēju agrā jaunībā: Tu vari ticēt, vai neticēt, C&R. Tā ir Tava darīšana. Tikai savos vārdos un darbos nezaimo to. Tas nekad ne pie kā laba nenovedīs.

Pats šo teikto esmu vienmēr paturējis prātā."
17.aprīlis 2018, 18:11 | links

Ja netici Z-sv. vecītim un zaimo, tad nākamajā dzīvē būsi ziemeļbriedis, kurš vilks tā santaklausa kamanas. Un pātagos tevi nežēlīgi, vo!
17.aprīlis 2018, 17:55 | links

Ka var zaimot to kaa nav?
17.aprīlis 2018, 17:42 | links

Kungi!
Attiecībā uz Dievu, varbūt, ka vajadzētu tomēr pieturēties pie kādas pamācības, kuru savulaik dzirdēju agrā jaunībā: Tu vari ticēt, vai neticēt, Dievam. Tā ir Tava darīšana. Tikai savos vārdos un darbos nezaimo to. Tas nekad ne pie kā laba nenovedīs.

krumujancis, 17.aprīlis 2018, 17:07

Jo? Citādi elles katlā degsi? Veči,cik jums gadu? Tā kā bērndārznieki no raganām baidaties.
17.aprīlis 2018, 17:36 | links

Nu reliģija ir tāda īpatnēja padarīšana, tur bezjēdzīgi pārāk kategoriski spriest. Pa lielam pilnīgi 100% visi kaut kam tic, galu galā arī pilnīgs ateisms ir ticība. Kā jau minēju - cilvēkam jebkurā gadījumā vajadzīgi simboli un rituāli. Ticībā kā tāda absolūti nav nekas slikts, tikai es palieku ļoti uzmanīgs , kontaktējoties ar cilvēkiem, kuri pēkšņi ne pa tēmu nepiemērotā situācijā publiski sabiedribā, vai nedo Die's biznesā, pēkšņi sāk savu reliģiozitāti vai antireliģiozitāti kaut kā uzsvērt, akcentēt, lietot simbolus un kaut ko piesaukt jautājumu risnāšanā. Vai nu dogmas jumtiņu nonesušas, vai nu tāds blēdis, kas kurpju šņores var nozagt :)
17.aprīlis 2018, 17:33 | links

daddy_j [17.04.18]: Raih, es pilnīgi piekrītu, ka tāda "elle", vai "debesis", vai apaļīgs, vai negants onkulītis ar nimbu ap galvu vai ragiem un asti, kā tiek zīmēts vai stāstīts pasakās, neeksistē.

Bet to, ka cilvēks spēj sev vai citiem elli (tb ciešanu pilnu bezcerības stāvokli) vai debesis (pilnīgas laimes stāvokli) šeit pat uz zemes sagādāt, to gan esmu pieredzējis ne reizi vien.
Protams, cilvēks var! A dievs ta pričom?
17.aprīlis 2018, 17:13 | links

Kungi!
Attiecībā uz Dievu, varbūt, ka vajadzētu tomēr pieturēties pie kādas pamācības, kuru savulaik dzirdēju agrā jaunībā: Tu vari ticēt, vai neticēt, Dievam. Tā ir Tava darīšana. Tikai savos vārdos un darbos nezaimo to. Tas nekad ne pie kā laba nenovedīs.

Pats šo teikto esmu vienmēr paturējis prātā.
17.aprīlis 2018, 17:07 | links

Elle vai paradīze ir dvēseles stāvoklis - te nu Daddy piekrītu. Mans kaimiņJanka kad piekožas tad tie stāvokļi ļoti akcentējas . Bišku pastāv paradīzē - kamēr sūc šmigu - tad sātans pārņem viņu un panesās elles dancis. Citam tas ir skaidrā prātā. Kodējiem vismaz ir vēl šķīstītava pa vidu .
17.aprīlis 2018, 17:01 | links

Raih, es pilnīgi piekrītu, ka tāda "elle", vai "debesis", vai apaļīgs, vai negants onkulītis ar nimbu ap galvu vai ragiem un asti, kā tiek zīmēts vai stāstīts pasakās, neeksistē.

Bet to, ka cilvēks spēj sev vai citiem elli (tb ciešanu pilnu bezcerības stāvokli) vai debesis (pilnīgas laimes stāvokli) šeit pat uz zemes sagādāt, to gan esmu pieredzējis ne reizi vien.
17.aprīlis 2018, 16:16 | links

Kamēr mūrnieks mūrē tikmēr Jaunmūrnieki kaļ kārtējo plānu un filozofē.
17.aprīlis 2018, 15:00 | links

daddy_j [17.04.18]: Te arī parādās analītika, loģika un veselais saprāts :)
Tad man ir jāapskauž Tava spēja piespiest sevi noticēt tai pasaciņai. Man nu nekādi nesanāk- mans pragmātiskais prāts neļauj. Tikpat labi es varētu mēģināt sevi spiest noticēt marsiešiem, nesijai un sniega cilvēkam. Nu vai Skalbes kaķītim, piemēram. Čem ne reliģija? -tai pasakā ar daudz labu lietu sarakstīts...
17.aprīlis 2018, 14:48 | links

Sū... sākas tikai ja pazaudē saķeri ar objektīvo realitāti un uz iracionālas bāzes būvē savu personību, zaudē spriestspēju un kritisku attieksmi...

zaraza, 17.aprīlis 2018, 14:03

Piemēram, Marks Tvens sprieda, ka kuģojot ar tvaikoni nav īsti kristīgi katru vakaru aizlūgt par labu ceļavēju, it īpaši, zinot ka pretī kuģo vismaz 10 burinieku...
17.aprīlis 2018, 14:08 | links

Vajag lasīt atzombētājus:

http://pietiek.com/raksti/madam_president,_vainigais_ir_roka,_pats_atzinas_par_luzeriem,_feisbukiem_un_dundukiem

andreiko, 17.aprīlis 2018, 12:09

Tad tas ira Makatanav autordarbs vai nava?
17.aprīlis 2018, 14:03 | links

Pagalam dīvaini lasīt Daddy tekstus par džizaskraistu. Šķiet tāds loģisks vīrs ar analītisku prātu. Bet loģika un veselais saprāts ar kristietību gluži nelīmējas kopā...

raihs, 17.aprīlis 2018, 13:42

Nu neviena loģika un pragmatisms neaizliedz prāta mehānikai un analīzei teorētiski spēlēties, ar iracionālo, kaut matemātikā, kaut kvantu fizikā, kaut reliģijā. Loģikai nepakļaujošos jautājumu pasaulē pietiek. Sū... sākas tikai ja pazaudē saķeri ar objektīvo realitāti un uz iracionālas bāzes būvē savu personību, zaudē spriestspēju un kritisku attieksmi...
17.aprīlis 2018, 14:03 | links

Zarāzij, izlasi jaunāko Denu Braunu. Darbība notiek Spānijā un viens no centrālajiem tēliem - programmēšanas ģēnijs. Par to lielo onkuli aiz mākoņa maliņas arī ir.
17.aprīlis 2018, 14:00 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager