Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Pagalam dīvaini lasīt Daddy tekstus par džizaskraistu. Šķiet tāds loģisks vīrs ar analītisku prātu. Bet loģika un veselais saprāts ar kristietību gluži nelīmējas kopā...

raihs, 17.aprīlis 2018, 13:42

Kurts Vonneguts ir teicis - Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra.

Te arī parādās analītika, loģika un veselais saprāts :)

Ja atceramies, tad sākotnējas jautājums bija - a ko darīt ar Krievijas propagandu - iznāca mazliet paplašināta atbilde - NEKO :)
17.aprīlis 2018, 13:52 | links

Pagalam dīvaini lasīt Daddy tekstus par džizaskraistu. Šķiet tāds loģisks vīrs ar analītisku prātu. Bet loģika un veselais saprāts ar kristietību gluži nelīmējas kopā...
17.aprīlis 2018, 13:42 | links

Redzi ar kristietību sākās masveidīga tās izplatīšana, uzspiešana ar spēku (kristīšanās vai nāve) un citu reliģiju nepieņemšana, apkarošana. Tā ir agresīvas propagandas definīcija - nepieļaut alternatīvas informācijas izplatīšanu, īpaši tādas kas kritizē un apgāž pašu propagandu.

Sulla, 17.aprīlis 2018, 13:23

Ta jebkura reliģija no mamutu laikiem un pirmajiem šamaņiem ir bijusi agresīva, strādējusi pēc klasiskās "pātagas un burkāna" metodes. Bet jā, cilvēkiem ir vajadzīgi simboli un rituāli, tā mums smadzenes uzbūvētas.

A tā, var ticēt augstākiem spēkiem, demiurgam/-iem utt. man nav iebildumu, bet uzskatīt tos par AKTĪVIEM un reāli ietekmējošiem, uzraugošiem indivīdu un iejaucoties viņa darbībās, apveltītiem ar cilvēka emocijām utt., tad tas jau ir šaur par strīpu, tad tur reāls sadistu-maniaku pulciņš sanāk, ne Radītājs, pie mūsu pasaulē notiekošā.
Kā teica Stendāls "Pasaulē ir tik daudz nežēlības un ārprāta, ka Dievu var attaisnot tikai tas, ka viņs neeksistē!"...
17.aprīlis 2018, 13:39 | links

tas tak dabiski, ka, lai radītu normālu, dzīvotspējīgu "produktu", tajā sakopo labāko no citiem? :)

kāda zagšana?? :) autortiesību jēdziens pirms 2000 gadiem bija diezgan neskaidrs...turklāt seno poēmu un mitoloģisko stāstu autori nav nosakāmi, tāpēc lai saka paldies, ka viņu idejas dzīvo :)
17.aprīlis 2018, 13:38 | links

Kristietība ir reliģija, kas mākslīgi radīta uz daudzu citu mītu, teiksmu, ticējumu un reliģiju bāzes. Nu kaut vai poēma par Gilgamešu (vēsturē vissenākais zināmais literārais darbs|), grieķu mitoloģija (Dievs tēvs kā Zevs) utt. Bībeles un kristietības veidotāji no katras citas ticības bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem nospēra un piesavinājās sev vejadzīgo un tīkamāko. Tev nebūs zagt?:)
17.aprīlis 2018, 13:23 | links

Redzi ar kristietību sākās masveidīga tās izplatīšana, uzspiešana ar spēku (kristīšanās vai nāve) un citu reliģiju nepieņemšana, apkarošana. Tā ir agresīvas propagandas definīcija - nepieļaut alternatīvas informācijas izplatīšanu, īpaši tādas kas kritizē un apgāž pašu propagandu.
17.aprīlis 2018, 13:23 | links

Kristietības propaganda ir visu propagandu ciltsmāte, visilgāk pastāvošā, visagresīvākā, un vislielāko cilvēka skaitu nozombējošā visas civilizācijas vesturē.

Sulla, 17.aprīlis 2018, 13:05

Par ciltsmāti pārspīlēts, jo kristietība jau neradās tukšā vietā, bet pārējais varētu būt patiesība... bet tāds nu cilvēks ir radīts-ieprogrammēts
17.aprīlis 2018, 13:16 | links

Kristietības propaganda ir visu propagandu ciltsmāte, visilgāk pastāvošā, visagresīvākā, un vislielāko cilvēka skaitu nozombējošā visas civilizācijas vesturē.
17.aprīlis 2018, 13:05 | links

-Йезус, сынок , а правда , что вино которое ты пьёшь , из воды превращаешь , а не воруешь ? -Мам , а скажика мне тогда . А правда , что ты "залетела" со мной от Святого Духа ?

raihs, 17.aprīlis 2018, 12:38

Jēzus un Marijas attiecības ir ļoti sarežģītas, tāpēc ne katrs kristietības virziens tās ņemās analizēt... :)

Kā Svēto rakstu pazinējs tak zināsi to vietu, kur Jēzus glābj grēcinieci, sacīdams - kurš bez grēka, lai met pirmo akmeni?
Tankš, viens akmens atlido!
- mamm, lūdzu nejaucies manās darīšanās...
:)
17.aprīlis 2018, 12:54 | links

-Йезус, сынок , а правда , что вино которое ты пьёшь , из воды превращаешь , а не воруешь ? -Мам , а скажика мне тогда . А правда , что ты "залетела" со мной от Святого Духа ?
17.aprīlis 2018, 12:38 | links

Saprotot, ka šīs lietas-refleksi ir Dieva ieprogrammētas un citi ir izprātojuši kā tās ļaunprātīgi izmantot, tad es viņiem cauri redzu un uz viņu āķa neuzķeros. :)

Ja es viņu propogandu sākšu ar putām uz lūpām apstrīdēt, mēģināšu apgāzt, tad izvērsīsies polemika, kautiņš un to jau viņiem tikai vajag... vai ja sāksim viņus bloķēt, viņi tāpat atradīs caurumu pa kuru ielīst... tb ļaunumu ar ļaunumu nevar uzvarēt...

Latviešu tautas teiciens - neaiztiec kaku, tad nesmirdēs...
17.aprīlis 2018, 12:12 | links

Ticībā viss spēks, es ticu Dievam, ticu sev, ticu savai valstij...un tāpēc mani tāda propaganda neņem :)

daddy_j, 17.aprīlis 2018, 11:53

Pri čom tur Dievs? Ja jau pieņemam viņu kā radītāju, tad jau vinš visus ts gēnus, instinktus un refleksus mums ielicis...

Refleksi ir ļoti grūti kontrolējami, ja Tev ar āmuriņu iesit pa noteiktu punktu, tad ķepiņa noraustās, gribi vai negribi... Ja Pavlova sunītim parāda bildi ar paiku, viņam izdalās siekalas, ja normāls vīrietis ierauga pievilcīgu sievieti atbilstošā paskatā un apstāķlos, tad viņam notiek erekcija utt. Kāpēc kādam liekas, ka regulējami un grūti kontrolējami refleksi nav visām emocijām un dzīves gadījumiem - dusmām, bailēm, naidam, laimei, eiforijai utt., katrai var savu "punktu" atrast.
17.aprīlis 2018, 12:03 | links

Ticībā viss spēks, es ticu Dievam, ticu sev, ticu savai valstij...un tāpēc mani tāda propaganda neņem :)

daddy_j, 17.aprīlis 2018, 11:53

Kad neķerās tad ticība ir mazliet jāapstrādā, lai labāk izklausās. :))) Labi pavadīts laiks, skābeklītis, izkustējies..
17.aprīlis 2018, 11:57 | links

Propoganda strādā ja to klausās, tāpēc neklausies.
Izeja no situācijas ir mērķis. Valstiskā mērogā ir kopējais mērķis. Kopējo mērķu nemaz tik daudz nav. Mūsu kandidējošo partiju skaits pārsniedz mērķu skaitu. Tāpēc izbrīna kāpēc viņu tik daudz un tikai loģiski rodas jautājums, kā interesēs tad viņi ir (kādi mērķi vēl!?).
17.aprīlis 2018, 11:54 | links

ok, ir dienas, kad Dievu nesaprotu, ir kauns par savu valsti un arī pats varētu lietas labāk vai savādāk darīt, bet par laimi tādu dienu nav daudz!
17.aprīlis 2018, 11:53 | links

Oi... paēduši esat, siltumā, pie kompjiem...da ko jums suņiem vēl vajag (no Ivans Vasiļjevičs maina profesiju) :))

Vēl slavināšanu no visām pusēm sagribējies? NEBŪS!! :)
17.aprīlis 2018, 11:50 | links

miermīlīgajiem krieviem regulāri nākas atkauties no tuvo ārzemju radiem, kas saklausījušies šausmas par dzīvi šeit. tāpēc viņiem ir dubultgrūti, prātā sajukušas bieži liekas abas puses.
17.aprīlis 2018, 11:29 | links

Valstiskā līmenī jā, jeb izglītība. Bet mūsdienās ir informācijas pārbagātība un viegla pieejamība, no tās vairs nekur naizmuksi. Mēs (Visa pasaule) esam bezspecīgi. Mēs rupji sakot esam "dzīvnieki" ar izteiktiem instinktiem, kas ir jau ģēnu līmenī. Pareizi izspēlējot uz tiem panāk propogandas vai jeb kurus citus mērķus. Atslēdz elektrību!:))

mjuniors, 17.aprīlis 2018, 10:39

Pa lielām šaibām taisnība, manipulēt var praktiski ar jebkuru, jautājums profesionalitātē. Mēs visi pa lielam tikai dzīvnieki vien esam, kaut pavisam jauna niecīga apziņas dzirkstelīte uz simtiem miljonu gadu laikā veidoto instinktu un reflesu kamola.
Var trenēties no manipulācijas aizsargāties ar dāžadām metodikām, tas palīdz, nu vismaz nebūs tik iepaidojams kā Pavlova sunītis amatiera līmenī, bet nu jāapzinās, ka pasargāts no metodikām ko gadiem milzīgi institūti izstrādājuši un pētījuši, īsti nevar būt neviens...
17.aprīlis 2018, 11:22 | links

Labi, aizmirstam, tik nebrīnamies par sekām.

Ne asakas !:)

skutans, 17.aprīlis 2018, 10:42

Es neko, Skutān. Drukā vien.. :))
17.aprīlis 2018, 10:47 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager