Bet viņam jau smadzenes atdauzītas un padomāt loģiski nevar.
28.novembris 2022, 22:52 | links
Paturpinot to dīķs foreļu tēmu - ja dīķis sekls, līdz 2 m, tad ļoti labi strādā 1,5 m pavada(atvods) ar nelielu peldošu gumiju un putuplasta bumbiņu (ērtāk izmantot putu no kā taisa mandulas, popapus u.t.t.), iemet un ļauj māneklim nostāties vertikāli (peldošās foreļu pastas efekts), sekundes 30-60 pauze un pavelkam pa metru un atkal tas pats. Pluds-vagleris dod to pašu efektu, tikai dziļākos ūdeņos, un ar jebkuru gumiju :))), jo tā vienkārši karājas metrīgā pavadā.
Slieku liku tikai tāpēc, lai parādītu, ka to ēd, braucot copēt sev tārpus līdzi neņemu, kukurūzu gan, mazās ēdamgumijas un kukurūza, arī no ledus, paber kukurūzu, bet ķer pamatā uz mazo ēdamgumiju uz 1-2 gramu džiga. Gumijām tomēr viss kas ikru krāsā strādā labāk, spēle lēna un ļoti lēna, aukstums tomēr visu zivi padara kūtrāku.
normunds.grabovskis, 28.novembris 2022, 09:45
daddy_j [28.11.22]: es savējos jauniešus foreļdīķos vispirms "trenēju" ar mākslīgām ēsmām - rotiņiem, gumijām, voblerīšiem, dažādu vilkšanas tehniku... kad paliek skābi ģīmji (~pēc stundas), atļauju ar pludeni uz kukurūzu vai garneli kaut ko noķert, lai rodas motivācija :))Sadists, bik šie paaugsies, tu stiepsi roku pēc tējas krūzes, pabīdīs tālāk, motivācijai vingrot.
Neesmu dīķu piekritējs, bet dažreiz ir jautri, vismaz bērniem!
https://youtu.be/rcbT2QGI3oo
Davis-Di, 25.novembris 2022, 19:02
Sorry, es domāju atkal par Juri Griķi, bijušo Jūrmalas telefona mezgla priekšnieku un domes deputātu arīdzan. Tāds labs, sen neredzēts čoms, basīti padomju laikos spēlējām kopā.
andreiko, 27.novembris 2022, 19:34
Dāvi, vai gadījumā tavs vecais iraid Juris un strādāja Jūrmalā telsakaros?
andreiko, 26.novembris 2022, 07:57
Bebram par NG video paldies, tikai viena pelēka aizdoma māc. Ko teiks mani spiņi (jo sevišķi jamaga vai kroikši), ja es uz kāda no tiem mēģināšu uzmontēt vāgleri un galā iekabināt tārpu? Uzmetīs lūpu līdz apkaklei? :)
andreiko, 25.novembris 2022, 20:34
Un Dāvim meitiņa peciņa būs fišmane!!! :)
andreiko, 25.novembris 2022, 20:39
08:57
Biju Pērtniekos divas reizespirms dienām 14 un 10, leiši arī tagad brauc daudz un ķer daudz, manā klātbūtnē divatā piesita 2 melnās kastes ar forelēm, uz aci kg 100+, tas pirmā reizē, darba dienā, otrā reizē, sestdienā, bija 3 kompānijas un ķēra daudz, tantuks noteica, ka tie tur bieži braucot.
No ikru viedokļa forelei vis labākie, Ekstra klases ikri ir tieši uz ZS un JG, tad pats ikrs ir vēl smalkāks, bet garša izcila, nav tās gumijotās bumbiņas, kas tuvāk nārstam\pavasarim, kad ikru it kā vairāk, bet garša pavisam cita :))).
Pērtniekos šogad izmērs ir ap 1,5-2,5, pa retai 3, bet otrā reizē bija arī tādas zem kg, acīm redzot bija pielaistas klāt, bet ar ēsmu varēja šķirot biki to izmēru, paņēmu 5 zivis, ikru zivīs nebija.
normunds.grabovskis, 25.novembris 2022, 09:51