P.S. Atšķirībā no Guntara man pret Lapsu nekādu iebildumu nav. Un ne jau tāpēc, ka pazīstu personiski, vienkārši esmu pārliecināts, ka viņš pēc savas būtības un pārliecības nespēj būt negodīgs.
Sarīkot kādu apzinātu provāciju (pret seskiem)? O, to - jā. Bet ņemt naudu un par to publicēt melus - nē.
andreiko, 21.februāris 2018, 09:28
Man nav iebildumu pret Lapsu kā žurnālistu, nu nedaudz varbūt nepatika kā pārāk lecīgu un augstpātīgu pesonību. Viņš neapšaubāmi ir augstas klases professionālis,bet tieši profesionālis jau kā jēdziens norāda uz tādām īpašībām kā spēja strādāt par naudu, uz pasūtījuma, zinot savu cenu un pārdodot savas spējas un talantu, distancējoties no emocijām un personīgā viedokļa.
Pilnīgi piekrītu, ka Lapsa nemelo faktos, jebkuram viņa kategorijas professionālim pieķeršana klajos melos ir karjeras nāve. Cita lieta, ka "rok" viņš tikai par naudu uz pasūtījuma. Izņemot tīri priekš sevis tādas būtībā smieklīgas populistiskas lietas (nu tur kaut kādas pašdvaldībiņas krata, prēmijas pēta vai ar DP kasās ponta pēc) tīri sevis kā skaļa un principiāla kadra reputācijas turēšanai.
A vot to, ko "rok" uz pasūtījuma (a uzrakt kaut ko var uz jebkuru, var uz mani, var uz Tevi, var uz sētnieku Koļu, uz zemes dzīvojam, svēto un enģeļu nav ), līdz faktiem viss ir OK, bet tālāk jau tieši žurnālistam ir vara manipulēt ar faktu pasniegšanas veidu un emocionālo psiholoģisko nokrāsu un to jau Lato dara pēc pasūtījuma.
21.februāris 2018, 10:00 | links