Andreiko.Nenoniecini slieciņu.Reizēm slieciņa izvelk galīgi bezcerīgu situāciju.Gadījums no dzīves.Tajos pašos Pērtniekos.Tas bija pāris gadus atpakaļ.Tajos krajos togad bija dikti karsta un sausa vasara.Ilgstoši virs +30.nu lieta ir tāda,ka vasaras vidū vairākiem no ģimenes ir dzimšanas dienas.Pašam arī.parasti ierodas radu un draugu pulciņš tā uz 20+ personu.Publika ir jāuzcienā.Lai neradītu nevēlamu spriedzi un robus strauta foreļu populācijās,es pēdējos gadus izmantoju Pērtnieku pakalpojumus.Daddy tūlīt teiks,ka īsti makšķernieki dīķos nemakšķerē.Un viņam būs pilnīga taisnība.Tā nav makšķerēšana.Tā ir svaigu zivju iegāde.Un tā tajā karstajā vasarā mēs ar znotu un dēlu atpērāmies uz Pērtniekiem.Puiškāni paņēma tikai spiningus.Mani tas karstums uzdzina skeosi un es ieliku bagāžniekā arī mačmakšķeri un šādas tādas dabiskās ēsmas.Saimniece stāstīja,ka pēdējas2 nedeļās ir noķertas tikai 2 foreles.Galīgais bezceris.Un silti ieteica doties prom.Ja vien mēs nevēlamies noķert kādu karpu vai karūsu.Nu es teicu,ka mums negaršo karpas un karūsas un ka nav labi atbaidīt klientus.Mēs tomēr paprovēsim.Saimniece paskatījās uz mani kā drusku galvā tērētu.Nu neko,uz priekšu.Pēc kāda laika kļuva skaidrs,ka mākslīgā ēsma nerullē.Sāku pamazām provēt kukurūzu un garneli.Nekā.Atlika tikai slieka.Un viss notikās. Prasta poļu slieka N3 no veikala.Pustundā 7 gab. 11 kg.Sagādes programma izpildīta.Tā es tajā dīķī radīju mērenu furoru un nelielu šoku.Laidām atpakaļ uz Stroiem 115 km pildīt kulinārijas programmu.
25.novembris 2022, 16:22 | links