Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...

NEVAJAG ČĪKSTĒT, KA NAV SĀLS, KA DEGVIELA DĀRGA UN MAKARONU NAV!!!
MUMS VISS IR LABI. Atbalstam viens otru un Ukraiņus!
mirtins, 9.marts 2022, 09:52[/quote]

Un, galvenais - BŪS LABI!!!
9.marts 2022, 10:59 | links

Nāksies pārdzīvot, neaizmirstiet par degvielu lauksaimniekiem un to, ka šodien minerālmēslu cenas ir kosmosā, turklāt nav zināms vai vispār atvedīs.
A tagad skaidrs kāpēc Putinam tā gribas visu iekarot un tāds naids pret dažiem.
https://tautaruna.nra.lv/slavenibas/374736-putina-kursabiedri-atklaj-vina-neglaimojosas-iesaukas/
9.marts 2022, 10:44 | links

Jāmeklē vecais labais velo un uz priekšu auto paliek svētkiem, pārdzīvosim
9.marts 2022, 10:15 | links

Viršos `astotais` 2.02 euro ... psiholoģiskā barjera ir salauzta ...
9.marts 2022, 10:07 | links

Mēs un Rietumi kopā pie šī esam vainīgi, ka devām iespēju Putleram uzkačāt spēku un pārliecību, ka viņš to drīkst darīt. Tieši mēs esam pie šī vainīgi.

mirtins, 8.marts 2022, 14:08

Kurš vainīgs, skaidrs - Rietumi un mēs paši (Pu stabule...)

Bet ko darīt?? Konkrēti tagad, Latvijas iedzīvotājam?

daddy_j, 8.marts 2022, 14:12

Ko darīt? Es kopš 2014.gada nepērku Krievijā ražotas preces. Neko! Vēl pirms gada, diviem tādēļ tiku zākāts par idiotu. Es turpināšu nemaksāt Krievijai. Degvielu, ja ir iespēja, leju Nestē, tā ir skandināvu. Problēma ir elektrība. Bet to risinu. Tagad var izvēlēties ko darīt - braukt karot, palīdzēt bēgļiem, ziedot - tikai sameklējot reālas iespējas, nevis maksājot krāpniekiem. Latvijā čaļi, kas prot metināt, metina ežus, ko mest zem krievu mašīnām. Ir iespēja pīt maskēšanās tīklus, čaļi dzen džipus uz Ukrainu, lai zemessargiem ir iespēja dragāt un jautri šaut pa okupantiem. Tos vajag remontēt. Iespējas ir. Vissvarīgākais, katru reizi tiekoties ar jelkādiem politikas darboņiem, vietvarās, augstākā līmenī - visu laiku pilēt viņiem uz smadzenēm, ka ir jāpārtrauc karš. Uzskatu, ka pasaule nav izmantojusi visus argumentus, lai Krieviju piespiestu pārtraukt karu. Tādēļ visu laiku politiķiem ir jāatgādina, ka tas ir jādara. nemitīgi, visur - satiekot uz ielas, FB, tviterī. Ir jārada sabiedriskais spiediens, kurš no apakšas ies uz augšu un mūsu politiķi, satiekoties ar visādiem ASV un NATO čiekuriem, kuru tagad Latvijā parādās arvien vairāk, izdarīs spiedienu tālāk. Vienkārši neklusēt un močīt. Kā saka Ukraiņi - veselo močiķ! Katrs var izvēlēties, ko darīt. Jebkas, ko mēs darām, ir palīdzība. Nevajag karot savā starpā, nevajag strīdēties ar kara un Putina atbalstītājiem, vienkārši nevajag. Viņi nokļūs Paradīzē! Un es tur negribu, es negribu būt tur, kur ir Putins ar savu šaiku un atbalstītājiem. Un vissvarīgākais - NEVAJAG ČĪKSTĒT, KA NAV SĀLS, KA DEGVIELA DĀRGA UN MAKARONU NAV!!! NEKĀDĀ GADĪJUMĀ. Ukraiņi par mums, karo, ziedo dzīvības, karš saplosa viņu ģimenes, bērnus, mājas. Mēs esam frontes aizmugure. Mums viss ir labi. Sūds par to, ka kaut kā trūkst, vai ir dārgi. MUMS VISS IR LABI. Atbalstam viens otru un Ukraiņus! Un pieceļoties no rīta un ejot gulēt, atkārtojiet - Slava Ukrainai! Slava varoņiem. Tas palīdz!!! :))))
9.marts 2022, 09:52 | links

M. Bendiks labu uzrakstījis, ko darīt!

"Ko darīt? Pašam tuvākajam laikam man tas ir skaidrs, un, ja vēlaties, varat rīkoties līdzīgi.

1.Neklusēt. Pietiek kautrīgi noklusēt, dzirdot puķinisma, boļševisma un okupācijas attaisnošanu. Sakārtot domas, būt gatavam īsos vārdos paust savu nostāju.

2.Neļauties ārēji naivām, bet patiesībā nelietīgām runām par “nešķelšanos”. Kā var nešķelties no tiem, kas attaisno bērnu slepkavošanu? Krievijas karaspēka atbalstīšana ikkatrā formā un veidā ir noziegums, ne velti pat Starptautiskā krimināltiesa sarosījusies.

3.Kategoriski iestāties pret māksloti debilo “es ne pret vienu, es par mieru”. Ukraiņu tauta šobrīd aizstāv mūs, bez metaforām un pēdiņām. Ir sācies karš, un šobrīd mūs, mūsu bērnus un mazbērnus aizstāv Ukrainas armija un tauta. Tie, kas ir “ne pret vienu”, ir pret mums. Šitik vienkārši. Pret mani, tevi, mūsu bērnu brīvību, nākotni un pat dzīvību.

4.Fiksēt un glabāt, Starptautiskajai krimināltiesai noderēs kādreiz. Komunikācijas platformu un mobilo telefonu laikmetā pierādījumu saglabāšana ir tikai personīgas atbildības un kārtības, ne naudas un resursu jautājums. Fiksējiet visus “na Berļin!” un “možem povtoritj” – tā ir kara propaganda tīrā veidā. Fiksējiet visus gadījumus, kad mūsu valsts pārvalde vēršas pret Latvijas patriotiem, publicējiet, daudziniet, kauniniet.

5.Neaizmirst. Neaizmirst atšķirīgo likteni, ko pieredzēja somi un mēs. Nekāda auklēšanās un pielabināšana nelīdz pret agresīviem barbariem.

6.Palīdzēt mūsu Zemessardzei katram iespējamā veidā. Tūdaļ. Šodien."

https://pietiek.com/raksti/nekada_auklesanas_un_pielabinasana_nelidz_pret_agresiviem_barbariem/
9.marts 2022, 09:49 | links

Es domāju ka vēl jāpadomā vai uzņemt viņus visās savienības vai nē vai to viņi ir pelnījuši Lielie Vīri paradis

Batlers, 9.marts 2022, 09:22

ES ir ekonomisks projekts - tos struktūrfondus, ko ES iedos, arī pašas ES valstis paņems... UA, kā 44 milj. tirgus ir ļoti interesants.

Par NATO pāragri spriest, NATO nevēlas iesaistīties, lai "nesadusmotu Putinu"... bet neko labu tas nevēsta arī mums...
https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/374592-baidities-sadusmot-varmaku-nozime-trusisa-un-pitona-attiecibas
9.marts 2022, 09:30 | links

Es domāju ka vēl jāpadomā vai uzņemt viņus visās savienības vai nē vai to viņi ir pelnījuši Lielie Vīri paradis
9.marts 2022, 09:22 | links

Ukraiņi vienkārši ir neuzvarami
9.marts 2022, 09:13 | links

Pirms 10 gadiem es gāju 12. klasē, man interesēja tikai 2 lietas - meitenes un cope. Tieši tā.
Tagad nav tā, ka baigi daudz kas vairāk interesētu, bet nākas ar visiem šiem sūdiem saskarties.
Bet nu prieks, ka te ir tik zinoši kungi, kas visu prot izskaidrot.
9.marts 2022, 00:45 | links

Aigariņ, lai saprastu kāpēc putins pēkšņi tā ņem un sāk totāli neloģisku karu ar Ukrainu, jāinteresējas par ārpolitiku vismaz 10 gadus, tā padziļināti, īpaši 2013.-2014.gadā. Kad rašku tā saniknoja Maidans Ukrainā, tā nespēja samierināties ka tauta padzina korumpētu kremļa ielikteni Janukoviču. Nespēja samierināties ka Ukraina tuvinās ES, tāpēc arī nošņāpa Krimu (vairākus gadus lolots projekts) un iesūtīja Donbasā savus kaujiniekus. Ak pareiz 2014. tu tak biji vēl puiškāns, kāda tur politika, tik cope interesēja. Redzams ka pašlaik esi sagrābstījis bik drazas infu pa visādiem populistu un trollētāju kanāliem., bet zināšanas tā arī nav.
9.marts 2022, 00:02 | links

udens2 [22:18]: raihs [9m]: udens2 [8m]: Nu mums jau ar būs sūdīgs gads,bet tas sīkums,orku nobeigšanas labā var arī pieciest,pārorientēsimies un būs okPersoniski es esmu gatavs maksāt kaut 3€/l par degvielu, lai redzētu docenta, lbruno, llorta, Baigara un kurjera6 pasaku valstības galu! Būs jamaksā, bez šaubām, nsv variantu...Nopietni? Kāds man ar pieminētajiem troļļiem sakars?
Vienīgais ko es saku - neticās, ka pie visa ir vainīga tikai krievija, un tas, ka viņu dēļ no cenu kāpuma jācieš visai pasaulei.
Citādāk man pie dirsas, to valsti manispēc var arī nolīdzināt no zemes, ja tas novērš turpmākos karus.

BAigars, 8.marts 2022, 22:16
Kā tev liekas kas vēl vainīgs ka putins iebruka ukrainā??Es nezinu, tiešām nezinu. Bet to darīt 8 gadus no vietas bez iemesla? Tikai privātās interesēs?
Un ne ASV, ne ukraiņi paši uz to nekad nav provocējuši?
Lai nu tā būtu, es nezinu, neesmu politiķis, tikai parasts dīvāna komentètājs.

BAigars, 8.marts 2022, 22:27

>BAigars – varu 100% droši pateikt, ka tu esi pilnīgs lohs un sazombēts pajolis.
"Bet to darīt 8 gadus no vietas bez iemesla?"
Jau izlasot šo tekstu par 8 gadiem, var pilninīgi droši pateikt, ka esi sazombēts lohs.
NAV NEKĀDI 8 GADI – ir tikai fašistiskās krievija un fīrera putina iegribas impērijas atjaunošanā, kas sākās jau 2002.gadā, kda smerdelis putins pārņēma visas centrālās televīzijas krievijā. Pirmais trauksmes zvans bija 2008. gada fašistiskās krievijas iebrukums Gruzijā.
8.marts 2022, 23:59 | links

Manuprāt spēcīgi vārdi, no čaļa kas, iespējams, kko saprata saistibā ar kara lietām. Taču jocīgi ka gāja bojā nelaimes gadījumā. Starpcitu kā daudzi citi augsti ģenerāļi.

https://youtu.be/nKEmC4w9BpU

mar4ello25, 8.marts 2022, 22:53

Runa, ka nelaimes gadījumam palīdzējis Putins Jeļcina uzdevumā.
Bet ja tas čalis būtu ticis pie varas, tad nekas labs priekš mums nebūtu.
8.marts 2022, 23:17 | links

Piontkovskis par putinu>>
"(..)viņš, kamēr vien būs pie varas neatteiksies no divām centrālajām idejām: 1)mākslīgi izveidotās ne-valsts [Ukrainas] likvidēšanas, kuru kopīgi radījuši (Putina apziņā) Austroungārijas ģenerālštābs un boļševiki; 2) pārliecinoša revanša pār Rietumiem pēc PSRS zaudējumu 3. Pasaules (aukstajā) karā. Tas nozīmē, ka Putins neapmierināsies ar kaut ko mazāku kā Ukrainas valstiskuma likvidēšanu, taču tas viņa sakāpinātās ambīcijas tāpat pilnībā neapmierinās. Viņš alkst publisku Rietumu (NATO) pazemošanu. "
8.marts 2022, 22:54 | links

Manuprāt spēcīgi vārdi, no čaļa kas, iespējams, kko saprata saistibā ar kara lietām. Taču jocīgi ka gāja bojā nelaimes gadījumā. Starpcitu kā daudzi citi augsti ģenerāļi.

https://youtu.be/nKEmC4w9BpU
8.marts 2022, 22:53 | links

Ķīnietim Sibīriju, Japāņi šodien mazliet atgādināja par Kuriļiem, drīz Somi par Karēliju varēs aizdomāties:)

dakterp, 8.marts 2022, 22:47

Būs 15 republikas no Krievijas un būs vajadzīgi vairāki "Budapeštas memorandi", lai atbruņotu no atomieročiem.
8.marts 2022, 22:52 | links

Ķīnietim Sibīriju, Japāņi šodien mazliet atgādināja par Kuriļiem, drīz Somi par Karēliju varēs aizdomāties:)
8.marts 2022, 22:47 | links

Re Solovjovs bez villām pie Komas ezera jau vairs nedzied, ka Kijevu ieņems dažās stundās un dzied citu dziesmu:
https://youtu.be/Fo0YP9qLxAU
8.marts 2022, 22:47 | links

udens2 [08.03.22]: Ja kādam ir paziņas ruslandē, tad rīt uzzvaniet un pajautājiet cenas veikalos. Nedēļu pēc sankciju ieviešanas, bet jau liela pakaļa.
Salīdzināšanai zīdaiņu maisījumi - kaut cik ēdams ap 33eur, labs ap 70eur. Tas vēl es sarēķinu pēc vecā 75:1 kursa

dakterp, 8.marts 2022, 21:59ir jau video kur krievi ar kameru pa veikalu staigā un šausminās pa cenām,griķi x10,kaut kas x5,jauns volvo no 4,5 miljoniem un 9 miljoniem uzlecis,un tas ir tikai sākums:DD
Nu mums jau ar būs sūdīgs gads,bet tas sīkums,orku nobeigšanas labā var arī pieciest,pārorientēsimies un būs ok
Traģiskākais krievijā ir darba devēja aiziešana,tur bezdarbs būs kosmosā
8.marts 2022, 22:44 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager