Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Tā saucamais protesta balsojums.

Viesturs2, 6.marts 2025, 17:06

Tas ir bīstami, sekas varam redzēt ASV, kur par Trampu daļa nobalsoja kā protesta balsojumu.
6.marts 2025, 17:22 | links

Nu viena daļa pilnīgi normāli ļaudis,kuri par šiem balso. Tā saucamais protesta balsojums.Zajebaļi šie 30 gadus pizģīt.Kaut vai par Pabriku.Esi tad tik laipns un paskaidro tautai parastai no kurienes 700k villai. Vai arī pierādi,ka tā visa ir diršana.Nevis izliekās par beigtu.
6.marts 2025, 17:06 | links

<
rosļiks jau sen bija jāsašnorē un jāeksportē uz krieviju, jo tur taču dzīve labāka :)

FishMV, 6.marts 2025, 09:56
Nevajag aizmirst vienu lietu - Rosļikovs visus šos gadus ir bijis policijas arodbiedrības viceprezidents. Līdz pat 2023.g janvārim. Vēlēta persona. Tad nevajag brīnīties, ka soctīkli ir pilni ar vatņikiem,jo tie, kam jāsēž cietumā, aizbēg uz Krieviju. Krievijas atbalstītāji jūtas brīvi, jo viņus neviens neaiztiek. Kā teica M.Gulbis - policija ir pilna ar 5.kolonnu.
6.marts 2025, 14:16 | links

Pāvaldību vēlēšnas parādīs tālāko virzību. Reku šlesers jau sola naudas kalnus. Jautājums kur viņš to raus?Ar tiem bērnu pabalstiem arī jābūt uzmanīgiem, domāju ka vajadzētu čekot līdzi vecākiem, kur ģimenē redzamas alhokolisma un atpalicības pazīmes. Es piemēram personīgi pazīstu vienu lauku madaļu, kurai nu jau ir 9 bērni, izglītība 4 klases, (viņas masai un brālim, kas 2gadi jaunāki ir 3 klašu izglītiba. Cilvēks nemāk pat naudu saskaitīt), viņas, tā saucamo vīru (joberi) jau policija "it kā" palūdza nerādīties tur, bet šis vienēr pareizajā laikā atnāk pie šās un uzčinī kinderu. Viņa tur tajā ciematelī ir "biezā", pārtiek no bērnu pabalstiem vien, bērneļi "ļoti izglītoti", zina visu pareizo leksiku un dažādas zīmes parādīt, rakstīt un zīmēt arī māk dažādus "iniciāļus uz priekšmetus", tāka, šlesers varētu aizbraukt pie šadiem un paskatīties cik izglītota un strādīga tauta.
6.marts 2025, 14:11 | links

Muļķības, arī tajos laikos viskautkas notika un pat vairāk, bet par to nerunāja un ziņās nerakstīja.

jegersz, 6.marts 2025, 13:51

tieši tā!
kamēr notika, kamēr korespondents paziņoja, kamēr cenzūra, kamēr avīzi nodrukāja, kamēr līdz miestam piegādāja... 2 nedēļas :)

tagad ir cits informācijas aprites ātrums, bet tas arī rada daudz viltus ziņu - šodien tā pateica, rīt šitā, bet vai kautko arī fonā izdarīja - HVZ...
6.marts 2025, 14:06 | links

Mjā.protams drošibas aspekts ir jārespektē. Kaut gan arī tajos laikos visādi sūdi notika.Tiesa stipri retāk.

Bjorgvins, 6.marts 2025, 13:35

Muļķības, arī tajos laikos viskautkas notika un pat vairāk, bet par to nerunāja un ziņās nerakstīja.
6.marts 2025, 13:51 | links

Nu principā Latvijā diemžēl nav mācību iestādes,kur gatavotu politiķus.Tas kas ir,tas ir tāds pašķidrs variants.Nu maksimums var sagatavot politilogus. Nu tas ir tādus augļus,kas no malas var dot daudz gudru padomu.Kuri nestrādā.Tā ka jāiztiek ar to ko savēl.Vēl viena lieta.Samērā maz ievēl cilvēkus kuri iet pamazām pa karjeras trepēm.Tas ir pakāpeniski -pagasta mērs,novada mērs,novada mērs,mazākas pilsētas mērs,lielpilsētas mērs,ministra vietnieks. Nu tiek uzkrāta zināma pieredze.Bieži vien izlec zvaigzne. Nu tā ne no kurienes.Jurists,arhitekts, ierindas dakteris.Nu es vēl saprotu - lielas slimnīcas vadīdājs.Tas vēl būtu pieņemami.A tā herņa vien sanāk.Ņemsim kaut vai prewmjeri-labs cilvēks, smuka meitene.A politiskā pieredze?
6.marts 2025, 13:49 | links

Mjā.protams drošibas aspekts ir jārespektē. Kaut gan arī tajos laikos visādi sūdi notika.Tiesa stipri retāk.
6.marts 2025, 13:35 | links

man gan vairāk interesē kāpēc cilvēki par šādiem balso

udens2, 6.marts 2025, 11:52

Glorijas līmeņa kontingents par viņu arī balso, jo saprot. Izglītots cilvēks var apsolīt MĒĢINĀT sasmelt tos mēslus, kas visapkārt.

Vienkāršiem ļaudīm - vienkāršas atbildes uz jebkuras sarežģītības jautājumu. Tas pievelk vienkāršus ļaudis. Arī Donalds tāpēc ir tur kur ir!

daddy_j, 6.marts 2025, 13:00

Jāpiekrīt Tev
6.marts 2025, 13:05 | links

udens2, 6.marts 2025, 11:52

Glorijas līmeņa kontingents par viņu arī balso, jo saprot. Izglītots cilvēks var apsolīt MĒĢINĀT sasmelt tos mēslus, kas visapkārt.

Vienkāršiem ļaudīm - vienkāršas atbildes uz jebkuras sarežģītības jautājumu. Tas pievelk vienkāršus ļaudis. Arī Donalds tāpēc ir tur kur ir!
6.marts 2025, 13:00 | links

udens2 [6.mar]: vatņiks briedis pievienojies osļikova partijai:D

udens2, 6.marts 2025, 09:54

Man īsti nav skaidrs, kāpēc LV politikā lien cilvēki bez poltitiskās izglītības. Bet kamēr mums ir sistēma, ka tiekot deputātos var "bīdīt" savas lietas un pagrābt cik vajag, tad tas tā arī turpināsies. Ja tagad likvidētu visus tirgus lielpilsētās, tad tie spircik/vodka/cigareti purni arī līstu rosļika partijā.

Vai mums vajag šadu valsts iekārtu???

FishMV, 6.marts 2025, 11:48man gan vairāk interesē kāpēc cilvēki par šādiem balso
Lielākā daļa ši kontingenta diezvai ir 8 klases pabeiguši, pērējie kas gaida komunisma svētlaimi.
6.marts 2025, 12:46 | links

vatņiks briedis pievienojies osļikova partijai:D

Man īsti nav skaidrs, kāpēc LV politikā lien cilvēki bez poltitiskās izglītības. Bet kamēr mums ir sistēma, ka tiekot deputātos var "bīdīt" savas lietas un pagrābt cik vajag, tad tas tā arī turpināsies. Ja tagad likvidētu visus tirgus lielpilsētās, tad tie spircik/vodka/cigareti purni arī līstu rosļika partijā.

FishMV, 6.marts 2025, 11:48
6.marts 2025, 11:52 | links

6.marts 2025, 11:48 | links

Indi.tu laikam esi pāris gadus vecāks,ja atceries saikas.Mana māsa arī runāja par tām saikām.Es sāku iet skolā 60-to gadu vidū un saikas vairs nedalīja.Skolā tik tiešām tirgotavas nebija.Bet netālu veikalā kaut ko varēja nopirkt.Cenas gan bija stipri demokrātiskas Limonāde bija 21 kap.Pudeli uzreiz nodeva atpakaļ un varēja ko citu nopirkt. Man visādas stiklenes un iriskas nepatika.Par 12 kap. akurāt sanāca 100 gr šokolādes konfektes bez fanķika.Ļoti garšīgas.Varbūt man tā likās. Nu noteikti visādu E - vielu bija mazāk.Mani senči veikalā maz ko pirka.Pārsvarā gaļa,piens,dārzeņi un augli bija no savas piemājas saimniecības.Vai mežā un upē iegūtas.Ūdeni lietojām no akas.Es domāju,ka tieši pārtika bija viens no faktoriem,kas tām paaudzēm veselību iespaidoja labvēlīgi.Nu šodien laikam ar pārtiku ir stipri ķīmiskāk.Tas ir viens faktors.Tagad mēs redzam,kā sastrēgumstunas tos korķus palielina auto ar bērniem uz bērnudārziem un skolām.Bieži vien tie attālumi ir niecīgi - no 0,5 km līdz 1,5 km.un spītīgi stāv korķos un kājām jau neies.Te bieži brēkā par bērnu mazkustīgumu.Nu aizej vienreiz uz skolu kājām.Gandrīz visiem ir mistiski ārsta atbrīvojumi no fizkultūras stundām.un tad brīnās,ka nav publikas ko armijā paņemt.Visticamāk,ka nebūs. Vari palielināt tos līdzekļus aizsardzībai cik gribi. Jēgas nebūs.Bez karavīriem nav armijas.

Bjorgvins, 6.marts 2025, 10:12

Principā tagad ne tik daudz tie attālumi nosaka vest vai neves bērnu uz skolu vai bērnudārzu. Drošiba apkārt arī pasliktinās, cik bērnu pazūd. Daudzās eiropas valstīs ir obligāta prasība, vecākiem atvest bērnu līdz skolai, līdz padsmit gadu vecumam, kā arī daudz kur ir obligāta prasība līdz 12 gadiem bērns jāpieskata. 70-90 gados varēja bērni mierīgi iet uz skolu kas bija 10 km tālu, tagad daudziem tā būtu katastrofa, + vēl bīstamā satiksme uz ceļiem un vēl visādi pedofili vazājas apkārt.
6.marts 2025, 10:59 | links

Indi.tu laikam esi pāris gadus vecāks,ja atceries saikas.Mana māsa arī runāja par tām saikām.Es sāku iet skolā 60-to gadu vidū un saikas vairs nedalīja.Skolā tik tiešām tirgotavas nebija.Bet netālu veikalā kaut ko varēja nopirkt.Cenas gan bija stipri demokrātiskas Limonāde bija 21 kap.Pudeli uzreiz nodeva atpakaļ un varēja ko citu nopirkt. Man visādas stiklenes un iriskas nepatika.Par 12 kap. akurāt sanāca 100 gr šokolādes konfektes bez fanķika.Ļoti garšīgas.Varbūt man tā likās. Nu noteikti visādu E - vielu bija mazāk.Mani senči veikalā maz ko pirka.Pārsvarā gaļa,piens,dārzeņi un augli bija no savas piemājas saimniecības.Vai mežā un upē iegūtas.Ūdeni lietojām no akas.Es domāju,ka tieši pārtika bija viens no faktoriem,kas tām paaudzēm veselību iespaidoja labvēlīgi.Nu šodien laikam ar pārtiku ir stipri ķīmiskāk.Tas ir viens faktors.Tagad mēs redzam,kā sastrēgumstunas tos korķus palielina auto ar bērniem uz bērnudārziem un skolām.Bieži vien tie attālumi ir niecīgi - no 0,5 km līdz 1,5 km.un spītīgi stāv korķos un kājām jau neies.Te bieži brēkā par bērnu mazkustīgumu.Nu aizej vienreiz uz skolu kājām.Gandrīz visiem ir mistiski ārsta atbrīvojumi no fizkultūras stundām.un tad brīnās,ka nav publikas ko armijā paņemt.Visticamāk,ka nebūs. Vari palielināt tos līdzekļus aizsardzībai cik gribi. Jēgas nebūs.Bez karavīriem nav armijas.
6.marts 2025, 10:12 | links

rosļiks jau sen bija jāsašnorē un jāeksportē uz krieviju, jo tur taču dzīve labāka :)
6.marts 2025, 09:56 | links

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka Gazas joslas iedzīvotājiem ir jāatbrīvo ķīlnieki, citādi ir gaidāma "elle", bet palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" vadībai jāatstāj Gazas josla.

"Gazas cilvēkiem: ir gaidāma skaista nākotne, bet ne tad, ja jūs turat ķīlniekus. Ja jūs to darāt, jūs esat beigti! Pieņemiet gudru lēmumu. Atbrīvojiet ķīlniekus tagad, citādi vēlāk būs jāsamaksā ar elli!" Tramps paziņoja savā sociālo mediju platformā "Truth Social".

Tajā pašā paziņojumā ASV prezidents aicināja "Hamās" "atbrīvot visus ķīlniekus tagad, nevis vēlāk, un nekavējoties atdot visus jūsu noslepkavoto cilvēku līķus, citādi jums ir beigas".
"Šis ir pēdējais brīdinājums jums! Vadībai tagad ir laiks atstāt Gazu, kamēr jums vēl ir iespēja," rakstīja Tramps savā paziņojumā.

"Es sūtu Izraēlai visu, kas tai vajadzīgs, lai pabeigtu darbu; neviens "Hamās" loceklis nebūs drošībā, ja jūs nedarīsiet to, ko saku," rakstīja Tramps.

Man būtu labāks miegs ja šitā Tramps pateiktu putleram. ...bet neko nevar zināt, var gadīties ka viņam smadzens nostājas pareizā vietā un putleram iedot pa tauri.
6.marts 2025, 09:54 | links

6.marts 2025, 09:54 | links

Lai cik jocīgi nebūtu, bet ir piepildījusies krievijas propoganda. Ukrainu viņi dabūjuši, piektais pants ir mīts un Nato šķelšanās, jeb sabrukšana. ES brūk.
6.marts 2025, 09:37 | links

"Ir jārok!" Lukašenko pavēl Baltkrievijā atrast derīgos izrakteņus
6.marts 2025, 09:22 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager