Tautieši bads ar picku,un Maris C ( laikam vitamīns :-)))
Ko jūs tautieši pie vārdiem piesienaties :-)))
Es gadā izlašu ļoti, daudz grāmatu, pamatā no bibliotēkām ( grāmatas dārgas,ij nav komentāru viņas kolekcionēt...izņemot tādas kas noder allaž pa rokai. Piem.mana izcilā meditācijas skolotāja Srī Cin Mijā " prieka spārni " kas ir laikam vienīgā grāmata ko esmu pircis pēdējo vismaz 15 gadu laikā.
Pašlaik esmu nedaudz iegrimis " brāļu draudžu"-hernhutiesu izpēte. Konkrēti par Šteinhauers dzimtu.
Tas vis tāpēc ka man personīgi pazīstams ir Gundars Ceipe,kas ir brivmacitajs Čiekurkalna Misiones draudze,un vairāku grāmatu autors par šo temu.
Pētījuma ilgais ceļš...varbūt kāpas :-)))
A. Bibliotēkas piejama grāmata " Šteinhauers un viņu laiks,tā teikt iesildīšanās pirms garākas distances.
B.Milzumgudra,bieza,apbrīnojama grāmata,autors Strubergs " Rīgas vēsture " pārizdots nesen no 1937 gada izdevuma.Piejama bibliotēkas.
Īpaši sadaļā, " latviešu cīņa par savām tiesībām Rīga,18 gadsimta.
C.Lai vairāk izprastu minēto laikā posmu,pa rokai man ir Garlība Merkela " Latvieši ",piejama bibliotēkas.
D. Un "saldāka ēdiena " kad man būs skaidra apziņa kas ir Šteinhauers un viņu laiks,ir atstāta brīvi youtube piejama filma " Šteinhauers un Blūms " ko iesaku noskatīties,ja ir vēlme uzzināt kaut ko agrāk nezināmu no latvju tautas vēstures.
Jānis Šteinhauers ir apbedīts Pārdaugavas Mārtiņa kapos,kopā ar sievu,ir saglabājusies kapu plāksnes ar visu Šteinhauers dzimtas ģerboni.
Lūk tādi ir bijuši latvieši 18 gadsimta,kas uz to ļoti slēgtajā,izteikti vāciskajā Rīgas nami ielu kārta.
Latvieši kam pašiem bija ģerbonis,Rīgas pilsonība,cara ķeizariskās mastu šķirotāju tituls,piederēja Zasulauka,Hemerlinu,Voleru muižas Pārdaugavā.Savas kokzāģētavas,manufaktūras,iespiesties. Latvieši kas uzturēja " brāļu draudžu " saiešanas namu Doles salā, Ķekavā. Latvieši kad ieviesa Jāņu laikā ilgi pastāvējušo " zāļu tirgus " tradīciju Rīgas Daugavmalā,kas bija spēcīgs kopā būdamas stimuls latviešu,kā nācijas sapratnes pirmsākumiem.
Lūk tādi ir bijuši latvieši,ij tas ir tikai tas,kas mums ir zināms,kad nonācis līdz mūsdienām.
Neapsaubami mums ir ar ko lepoties :-))), kā sacīt jāsaka Liepiņš Edžus vārdiem " vajag tik rakt "
Man dažkārt jautā!!! Kāds tev no tā labums ( laikam domāts,materiāls labums ), es smaidot atbildu..
labuma man nav nekāda ( materiāla ) drīzāk zaudējumi ( laiks ir nauda,expedicijas pa Latvijas vietām,lietām )
Pacukstesu ( kuss,naidnieks neguļ,noklausās :-)))
Man ir savs,oficiāli neatklāta pilskalns,savs purva nogrimusi krievu tanks ar visu ekipāžu iekšā,pie tā es aizbraucu ļoti reti,ļoti sausas vasaras.
Lai šīs vietas neizpostītu kaprači,vai " melnie arheologi " vietas zinu tikai es.
Tāpat ir vairākas vietas kur reāli ir apraktas " bagātības " piem.reala kara laikā Latvijas izcelsmes SS virsnieka slēptuve.
Tas vis ir nācis ļoti ilgu,ij man ne visai sarežģītu meklējumu,pētījumu rezultātā.
Tā kā tautieši....katrs jūk prātā kā māk,pa savam.
Noskatieties iekš youtube minēto filmu " Šteinhauers un Blūms " lai aptuveni saprastu par ko es te runāju savā garstāsts.
Jed ist Saime. Katram savs.
Za ponjimanije,Za ribalku tovarisci :-)))
23.augusts 2021, 23:11 |
links