Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Tas brīdis kad plakātā redzams vidējais antivaxera IQ:)

udens2, 21.augusts 2021, 10:34

Nostāja ir nostāja, bet bitīt matos, nu kaut kādai pašcieņai plakātu rakstījušajam(ai) taču ir jābūt - 6 kļūdas 4 vārdos...((((
21.augusts 2021, 22:31 | links

Labvakar copTautiesi.

Te nu gan man kā parastam lauku zēnam ( kas galvā,tas uz mēles ).... jāpiekrīt biedram BjornVagen ( vai kā tur...)
21.augusts 2021, 22:31 | links

Zaraza.Tev šoreiz ir izdevies labs komentārs par to, ka tik tiešām ir saražots un atrodas pārdošanā daudz preču,kuras īsti cilvēkam nav vajadzīgas. Īpaši tiek spiests uz sievietēm.Es diezgan bieži teiksim kritizēju sievas šopinga rezultātus.Vēl trakāk ir ar maniem jauniešiem.Abās ģimenēs ir pa mazam bērnam.nu tur viss ir sagādāts bezjēgā. Bērns ir apjucis un nezina ko ar to lērumu darīt.Kad mēģinu iepotēt vecākiem,ka vajadzētu iepirkšanās kaisli piebremzēt,tieku nodēvēts pat atpalikušu elementu.Varbūt.Es pats esmu ļoti racionāls cilvēks.Un kaut ko nopērku,kad pēc tā ir konkrēta nepieciešamība. Tiesa,pats grēkoju vienā jomā.Ja ieeju makšķernieku veikalā.Pats saprotu,ka man to īsti nevajag,bet pērku.viss tik jauns,viss tik foršs.Īpaši MJ tēmā.Lai gan ceru dzīvot ilgi jūtu,ka visu neizlietošu/Ta ka šoreiz zarazam ir taisnība -šobrīd tirgu regulē piedāvajums.Ta kā kādu brīdi esmu šinī pasaulē nodzīvojis,varu teikt - ir bijuši 3 periodi.ar tiem pašiem makšķerrīkiem.Padomijas laiks,kad bija izteikts deficīts.Pieprasījums izteikti pārsniedza piedāvājumu.90-tie gadi - bija moments,kad piedāvājums kaut kur sasniedza līdzsvaru ar pieprasījumu.Nu un tagad -piedāvājums krietni pārsniedz pieprasījumu.Kāds varbūt teiks,ka muļķibas,viņš nevar nopirkt to un to.Varbūt.Man ir pazīstami cilvēki,kuriem makšķerrīku un aseksuāru izmaksas pārsniedz noķerto zivju daudzumu 1000-kārt.A varbūt 10000-kārt.Kaut kā tā.
21.augusts 2021, 18:51 | links

Labdien copTautiesi :-)))

Ko jūsu te ņemas....sekseri,vaksacijVakseri ij citi.
DIENA....tad ir nieka diennakts laikā,no sirds slimībām nomirst 30 !!! bet no vēzīša-krabisa, 20 Latvijas iedzīvotāju :-((((
Par ko jūs te muldaties ij matus skaldat !!!

Koroce....Za ponjimanije,i Za ribalku.
21.augusts 2021, 18:36 | links

udens2, 21.augusts 2021, 10:34

Tu savus(ja Tevvispàr ir) jau esi savakcinējis?
21.augusts 2021, 13:56 | links

Mainam tematu, jo te jēgu neredzu. Viens par vienu runā otrs ar pārliecību par kaut ko.
21.augusts 2021, 12:12 | links

21.augusts 2021, 10:34 | links

hmm, bet kā ar to momentu, ka uz lielas nelaimes fona ir keksi, kas nereāli uzvārās? 2.P.K. nemaz nešaubos, ka bija daudzi biznesi/nozares, kuri konkrēti zaudēja lielas naudas, bet tas nebūt nenozīmē, ka tas karš nebija ienesīgs- metalurgi u.c. nopelnīja kā vēl nekad. Jeb nē?

badapiicka, 20.augusts 2021, 15:05
Es pārlasīju un nesapratu tavu mērķauditoriju par ko ir runa.
Tavu stāstu sapratu tā, kad tu "nomirsi" uzvārīsies kaprači un galda klājēji. Vainīgi tavā nāvē acīmredzami ir viņi.
Ja uz ielas viens izsit zobus, zobārsts iegūs vislielāko peļņu, cietējs zaudējumus, viens implants 1000 euro. Par ko mēs te runājam!? Cietēju, zobārstu, kausli?!
Tad, kas ir šajā pandēmijas stāstā svarīgākais, amazon, vīruss, ārsts, slimnieks, vakcīna, lokdauns, valdība un pārējās muļķības!?
Cēlos ir vīruss-> sekas ir pandēmija, bankroti, lokdauni, plaukstošais kurjerbizness, mirstība no vīrusa, ierobežojumi, naids ..
Šobrīd vajag likvidēt cēloni, lai likvidētu sekas. Neapmierinātie saka otrādi: vajag nošaut valdību, ja nepalīdzēs, uzpirktos ārstus, vēl protams to, kam labi iet šajā laikā, jo viņi reāli besij un piesūkuši visu piķi..

mjuniors, 20.augusts 2021, 16:01

"Stāstu" saprati nepareizi, pareizāk sakot, saprati pa savam, trivializēji.
Mēdzu būt neapmierināts, bet nevienu šaut negrasos, nedz aicinu to darīt citus, arī sarkano teroristu "grabj nagrabļennoje" motīvs nav mans lauciņš.
21.augusts 2021, 01:37 | links

Jā jā badapiicka un vēl kokvilnas patēriņš uzleca nebijušos augstumos :) sazvēriem aiz katra stūra slēpjas kāds ļauns nodoms, kāds rokfellers vai ilumināts kurš berzē priekā roķeles par citu nelaimēm!

Karlis_K, 20.augusts 2021, 15:12

Kāds te sakars ar kaut kādiem zvēriem??
Es runāju par to, ka pat lielā šaizē ir ļaudis, kas zina, kā radušos/radīto stāvokli izmantot labuma gūšanai. Tavuprāt, magnāti sēdēja un sēroja, rokas klēpī salikuši, vaimanuvai, karš ir tāds posts, cik žēl to cilvēku, kā lai viņiem visiem palīdz? Gaidīsim, kad viss beigsies un tad domāsim par naudu?)))) Tas ir ļoti smaidinoši, ka gandrīz visi tie, kuri šeit sevi uzskata un sludina par dikti racionāliem, pragmatiskiem un apgaismotiem, tik ļoti tic, ka cilvēka pamatos zeļ un plaukst nesavtīguma, brālīgas mīlestības, ziedošanās motīvi- nekādas alkatības, nelietību, izmantošanas uc.))) Nu gluži kā padomju filmās, kur ekrānā rādīja sirdsskaidros likuma kalpus miličus viņu cēlajā cīņā ar noziedzību- "maja miļicija meņa berežot!":))))))))
21.augusts 2021, 01:31 | links

Tirgus cenu neregulē tavas izmaksas, bet pirktspēja un pieprasījums!
To nu gan vajadzēja zināt, ka nekā ekonomikas pamati!

jegersz, 20.augusts 2021, 00:54

Tur jau tā lieta, ka pamati pamatskolas grāmatas maksimāli trivializētā līmenī, kur skaisti pieprasījuma/piedāvājuma līkņu krustpunktus udzevumos atrod :) Tirgus neredzamā roka kaut ko regulējot :) Ta sen jau ne sūda neregulē, un lielākā daļa moderno darbu ekonomikā to sen atzīst...
Tas viss strādāja tikai tikmēr, kamēr preces tika ražotas praktiski tikai tik cik bez viņām objektīvi nevarēja iztikt, bet nevis mūsdienu patēriņa ekonomikas apstākļos, kad 90%+ preču nav obligāti nepieciešamas un bez tām var mierīgi iztikt...
Tagad pa lielam ir otrādi - pieprasījumu nerada patērētājs, pieprasījumu rada un regulē ražotājs/pārdevējs. Un pirkstspēju lielā mērā arī... Nu tā veca shēma, ko pirmo vēl Fords izdomāja... Lai būtu, kas masveidā pērk viņa konvejiera auto, vinš noteica cenas un sāka maksāt strādniekiem tādas algas, kas ļāva tiem tos auto iegādāties. Un kļuva miljardieris :) Tas , protams, stipri primitīvi, šajā tēma uz simtiem disertāciju materiāla pietiek :)
20.augusts 2021, 22:33 | links

Par Gobzemu:

https://www.facebook.com/martins.muiznieks.5/posts/4548027985240239?__cft__[0]=AZWqXLFwBPyeeMnLz5Qz7g_oxQxlYdjtD4kOQ4TbhQrJ8KFMgvQr6mm5jy49NP4RRzoWwdwqVcm0u8rR_DH43JLrlNlevNX2sy53q4GXjS2mlT_QNqYBEsIxewRxP_HIDEg&__tn__=%2CO%2CP-R
20.augusts 2021, 22:13 | links

Tā ir taisnība, ka LV pirms potes jāparaksta dokuments, kurā vakcinējamais PATS uzņemas visu atbildību par sekām?

kaputaarps, 20.augusts 2021, 18:28

Nē tā nav taisnība.
20.augusts 2021, 20:23 | links

Tā ir taisnība, ka LV pirms potes jāparaksta dokuments, kurā vakcinējamais PATS uzņemas visu atbildību par sekām?
20.augusts 2021, 18:28 | links

hmm, bet kā ar to momentu, ka uz lielas nelaimes fona ir keksi, kas nereāli uzvārās?

Vai tad tas ir slikti??
Tas ir ļoti labi ka dod civēkiem iespēju neslimot par ļoti mazu naudu
20.augusts 2021, 17:26 | links

hmm, bet kā ar to momentu, ka uz lielas nelaimes fona ir keksi, kas nereāli uzvārās? 2.P.K. nemaz nešaubos, ka bija daudzi biznesi/nozares, kuri konkrēti zaudēja lielas naudas, bet tas nebūt nenozīmē, ka tas karš nebija ienesīgs- metalurgi u.c. nopelnīja kā vēl nekad. Jeb nē?

Es pārlasīju un nesapratu tavu mērķauditoriju par ko ir runa.
Tavu stāstu sapratu tā, kad tu "nomirsi" uzvārīsies kaprači un galda klājēji. Vainīgi tavā nāvē acīmredzami ir viņi.
Ja uz ielas viens izsit zobus, zobārsts iegūs vislielāko peļņu, cietējs zaudējumus, viens implants 1000 euro. Par ko mēs te runājam!? Cietēju, zobārstu, kausli?!
Tad, kas ir šajā pandēmijas stāstā svarīgākais, amazon, vīruss, ārsts, slimnieks, vakcīna, lokdauns, valdība un pārējās muļķības!?
Cēlos ir vīruss-> sekas ir pandēmija, bankroti, lokdauni, plaukstošais kurjerbizness, mirstība no vīrusa, ierobežojumi, naids ..
Šobrīd vajag likvidēt cēloni, lai likvidētu sekas. Neapmierinātie saka otrādi: vajag nošaut valdību, ja nepalīdzēs, uzpirktos ārstus, vēl protams to, kam labi iet šajā laikā, jo viņi reāli besij un piesūkuši visu piķi..
20.augusts 2021, 16:01 | links

Kādreiz pabrīnies, kurš kaut ko tādu pērk. Tā ka lielāks vai mazāks pieprasījums ir vienmēr. Pat tad kad nav pirktspējas, tik un tā atradīsies kas būs spējīgs maksāt. Tad kad piedāvājums pārsniedz pirktspēju un/vai/ vai tikai pieprasījumu.... Ai kā skaisti visi trīs faktori viens otru papildina. Un vēl ir vesala čupa faktoru, kas to visu var ietekmēt
20.augusts 2021, 15:13 | links

Jā jā badapiicka un vēl kokvilnas patēriņš uzleca nebijušos augstumos :) sazvēriem aiz katra stūra slēpjas kāds ļauns nodoms, kāds rokfellers vai ilumināts kurš berzē priekā roķeles par citu nelaimēm!
20.augusts 2021, 15:12 | links

Sirsnīgs paldies latviešiem par to, ka viņi galu gala precīzi aprakstīja un apzīmēja to saucamo LATVISKUMU uz Rīgas 40.skolas sienam! Tagad man ir ko parādīt un atbildet bērniem uz jautājumu par to, par ko uzskata sev latvieši ...

Llort, 20.augusts 2021, 13:02

Viena cilvēka- Brektes- zīmējumu tu dēvē par visu latviešu latviskuma apzīmējumu?!?!?...... Jā, mākslinieciskā vērtība tam konkrētajam darbam ir zema, lai neteiktu- nekāda, bet vajadzētu saprast, ka māksla nav tikai Šiškins vai Mikelandželo un, otrkārt, tā deklaratīvi vispārināt- "precīzi aprakstīja un apzīmēja to saucamo LATVISKUMU"- ir, pieklājīgi izsakoties, pilnīgi garām.
20.augusts 2021, 15:11 | links

nevar ar muļķībām ierobežot tādus magnātus. Tas nav salīdzināmas lietas, var salīdzināt, bet es tādus ciparus pat izrunāt neprotu.. Miljoniem barelu dienā kačā. Tāpēc, nu nekādi netur kritika, ka vakcīna ir liela nauda. Ar mani salīdzinot jā liela, bet ar pasauli.. tā nav tik liela peļņa kā zaudējumi ko nesa lokdauns.
Un pasauli nespēj kontrolēt pāris cilvēki, nespēj., to nesaku es, to raksta gudrāki par mani un sen par to runā.
Arī Hitlers nepārvaldija par otro pasaules karu, tā bija vienkārši likumsakarība. Bet tas ir jau cits un detalizētāks stāsts.

mjuniors, 20.augusts 2021, 01:17[/quote]
20.augusts 2021, 15:05 | links

Vai tad no vatņika var pieprasīt mākslas izpratni? :) Noslauki putekļus sava careļa bildei un neņaudi.
20.augusts 2021, 14:07 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager