Pēc idejas arī bokss jāaizliedz, jo mērķis jānodara otram sāpe vairāk kā sev. Kas tas par sportu.. Nu mēs taču tā uz to visu tik primātiski neskatamies.. tieši tas pats ar lūšu medībām.
28.jūnijs 2021, 13:13 | links
Karlis_K [28.06.21]: Lauksaimniek, ar to jau mednieki atšķiras no zoologiem, jo tiem praktiski visi meža zvēri ir "postītāji" kurus jāatšauj, lai pasarg dies nenoposta vēl ko vairāk. Aplamība aplamības galā. Bet zoologam tā ir dabiskā dzīvnieka uzvedība, barošanās. Padomā kāds tad pats esi postītājs lai sagādatu sev uzturu ;) Piemēram lūsis ir pašregulējoša suga kā jau barības piramīdas virsotnē. Tas nekādi nevar pie mums savairoties pārmēru, jo vēl savā starpā konkurē par teritoriju un viens otru neieredz. Par lielo zīdītāju stāvokli LV es vairāk uzticos piemēram tadiem vīriem kā Vilnim Skujam, biologam, lielo zīdītāju speciālistam, kurs dzīvo Slīteres rezervāta un mežā ir praktiski katru dienu, nevis 5x gadā pastāv uz masta. Arī agrākais mednieks, bet nu bisi nomainījis pret fotoaparātu. Arī lūsi tam izdevies nobildēt. Par lūšu medībām viņam ļoti skarbs viedoklis.Viedoklis ir labi, medniecibai ir savs viedoklis, citiem savs. Tas ir normāli.
Tāpat, kā ir iespēja nemaz nemocīt zivis un nemakšķerēt tīri izklaidei.Zivs gluži labi var iztikt bez cilvēka bučas.Bet,izrādās,ir cilvēki,kuri nevar iztikt bez zivju bučošanas!:DDD Katram savs.
KristapsS, 28.jūnijs 2021, 12:54
Būšu lepns mednieks un zinu ko es daru, jo teikšu diemžēl te kārtējo reizi redzu cilvēku personīgo attālināto redzējumu uz pasaules norisēm bez padziļinātas analīzes,izglītības un sapratnes.
abrakadabra [28.06.21]: Tad tās vāveres var bliezt nost cauru gadu, jebšu vāverēm ir liegums?Man liekas nemedij vairs.. Medību kalendārs, jeb var šaut visu cauru gadu.
zaraza [28.06.21]: nu par šauj&atlaid nav dzirdēts :DDDNav gan.Bet vienmēr ir iespēja nešaut.Tāpat, kā ir iespēja nemaz nemocīt zivis un nemakšķerēt tīri izklaidei.Zivs gluži labi var iztikt bez cilvēka bučas.Bet,izrādās,ir cilvēki,kuri nevar iztikt bez zivju bučošanas!:DDD Katram savs.
nu par šauj&atlaid nav dzirdēts :DDD
zaraza, 28.jūnijs 2021, 11:45
Trakums.Tiešām kāds uzskata,ka medības ir tikai ēdams- neēdams?Tad jau gaļinieka domāšana.Un,ar tādu domāšanu jau noteikti visas zivis tarbā,jo visas taču ēdamas!
KristapsS, 28.jūnijs 2021, 10:28
andreiko [26.jūn]: Cik saprotu un zinu, tad mednieks (teorētiski, protams) ir cilvēks, kas ne tikai bliež ar kramenīcu, bet arī pilliem spēkiem rūpējas par dzīvo dabu un sargā to.Pilnīgi piekrītu,lielākā daļa mednieki ir tādi lielībnieki un tītari,ka ir pilnīgi skaidrs ka medījot kompensē kaut kādus kompleksus un ja ļautu tad katru dienu blieztu nost visu kas kustas.
Ja tas tiešām tā būtu, tad mednieki šo mātīti paši sen būtu ķemertiņā noslīcinājuši. Kamēr tas tā nav noticis, rezervēju sev tiesības uzskatīt, ka mednieki ir stulbi lopiVot šis man patika:)) Darat ko gribat, 90% no man pazīstamiem medniekiem pilnībā atbilst Andreiko raksturojumam - stulbi, lecīgi bļauri. Un atlikušie 10% sakarīgo mednieku, kas spiesti sadzīvot ar tiem ākstiem mednieku kolektīvos, paši pilnībā man piekrīt par manis pieminēto procentuālo attiecību. Domāju, ka kadu šobrīd aizvainoju:) Tas nekas, viela pārdomām, kurā procentu daļā atrodaties :)
raihs, 27.jūnijs 2021, 15:30
makšķernieku rindās gan tādu proporciju neatrast, velk uz 10/90 , ne
:)
usis, 27.jūnijs 2021, 16:00