makšķernieku rindās gan tādu proporciju neatrast, velk uz 10/90 , ne
:)
:)
27.jūnijs 2021, 16:00 | links
andreiko [26.06.21]: Cik saprotu un zinu, tad mednieks (teorētiski, protams) ir cilvēks, kas ne tikai bliež ar kramenīcu, bet arī pilliem spēkiem rūpējas par dzīvo dabu un sargā to.Vot šis man patika:)) Darat ko gribat, 90% no man pazīstamiem medniekiem pilnībā atbilst Andreiko raksturojumam - stulbi, lecīgi bļauri. Un atlikušie 10% sakarīgo mednieku, kas spiesti sadzīvot ar tiem ākstiem mednieku kolektīvos, paši pilnībā man piekrīt par manis pieminēto procentuālo attiecību. Domāju, ka kadu šobrīd aizvainoju:) Tas nekas, viela pārdomām, kurā procentu daļā atrodaties :)
Ja tas tiešām tā būtu, tad mednieki šo mātīti paši sen būtu ķemertiņā noslīcinājuši. Kamēr tas tā nav noticis, rezervēju sev tiesības uzskatīt, ka mednieki ir stulbi lopi
nez kā ir ar to lūša ēšanu.visu mūžu esmu dzirdējis,ka lūsi varot ēst.taču redzējis neesmu,ka kāds to darītu.viņš taču tomēr kaķveidīgais.tad jau arī sētas runci var likt māgā.Spānijā it kā kaķus ēdot.gan jau bada laikos vēl kaut kur liek galdā. iedomājoties vien,ka pusdienās mincītis,tā jocīgi paliek.būs kā Grenlandē - organisms protestēja konkrēti pret roņu gaļu un tās izstrādājumiem.
Bjorgvins, 27.jūnijs 2021, 13:27
andreiko [27.06.21]: Junior, tu man liecies gaužām lādzīgs zellis. Saimniecisks, uzņēmīgs un copmanis ar'.Bet tu nojaut, cik gruti ir saglabat vecās tradīcijas??
Vai drīkst šajā konkrētajā jautājumā palikt pie sava viedokļa? Es ar tevi negribu strīdēties, vēl jau vairāk tapēc, ka, kā pats atzinies, nekāds lūšu šāvējs neesi. Šaujiet stirnas, briežus, opusumus, hiēnas un čupakabras, lieciet mieru lūsēniem! :)
andreiko [27.06.21]: Nošautu lūsi atdzīvināt un palaist vaļā nevar.Vienkārša atbilde nešauj! Un lai nošautu vēl ir jasaskaņo ar mežniecību utt. Nu nav tā padarīšana tik vienkārša.
Tātad tā ir tikai stulba plātīšanās un krāniņa rādīšana (cik man dižs un pūkains) pat tad, ja to dara stulba bāba un mežzine.
andreiko [27.06.21]: Lūsi tu nevari apēst (tas taču ir galvenais ieguvums medības un copē). Man, ja pieķeras mežene vai sapals, pēc cīniņa es saudzīgi to zivtiņu laižu vaļā. Jo uz pannas viņu likt negrasos, nobučoju, saku paldies par cīņu, un laižu viņu vaļā. Nošautu lūsi atdzīvināt un palaist vaļā nevar.Kur tu rāvi, kad nevar lūsi apēst? Vilkus nēed jā, bet lūsis ēdams. Lūsis ir trofeja, viltīgs dzīvnieks, jeb grūti nomedit. Medības nesastāv vien no ēdams vai needams. Notiek visadi sagatavošanās procesi. Medijums tiek ielenkts, jeb tiek apiets apkārt mežiem vairāki kilometri, pētits domāts kuru pusi dzit, viņš mēdz uzskriet koka, paslepties, aplenc mežu zvērs izgājis. Darbs vējā. Nu nav tik vienkarši. Es lusi lāga redzējis dzinējos neesmu redzejis. Nevis tapec, ka nav viņu..
Tātad tā ir tikai stulba plātīšanās un krāniņa rādīšana (cik man dižs un pūkains) pat tad, ja to dara stulba bāba un mežzine.