Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Jon - Hill.cik es saprotu,tu mani uzaicini uz copi Daugavā.ja jau Daugavā nav ledus,tad visticamāk ar fideri.kuru no savām slepenajām copes vietām atklāsi?un kādas zivis ķersim?
19.marts 2021, 11:30 | links

Ar ALI un citiem Ķīnā bāzētiem tirgotājiem tā krāpšana ir noorganizēta pavisam citā līmenī.
Vigulis, 19.marts 2021, 11:04

Jā, un pie tam, to tur konsekventi atbalsta valsts. Eksports ir svēts, savu preču konkurēstpēju tiēsajā eksportā, uz citu valstu nodokļu rēķina, ka tik savējos maksā, ķīniešu izpratnē ir absolūti normāli. Nav jau ko pārmest - savs krekls pie miesas tuvāks un kāpēc ķīniešiem būtu jādomā par svešu valstu interesēm. Ja vēl mūsējie to arī saprastu un neskrietu pēc katra ES un ASV svilpiena, izpildot un pārpildot, neskatoties uz savas valsts izdevīgumu. ES tak ir valstis, kas lieliski "nedzird" un formāli izpilda vai vispār demonstratīvi nepilda to, ko dzirdēt un pildīt nevēlas. Un neko, baigi neklepo...
19.marts 2021, 11:25 | links

daddy - visu cieņu.ne jau par to nelaimīgo gadījumu par kuru tā arī nav vēl šobrīd vainīgo.nav konstatēti.tu varbūt kaut ko neatceries,vai biji palaidis garām.tā arī mēdz būt.runa ir par viena Maxima vadoņa izteikumiem uzreiz pēc tās nelaimes.nu korekti tie galīgi nebija.drīzāk cūcigi. tāpēc,daddy,tāpēc.nevar ļaut sev dirst uz galvas.
19.marts 2021, 11:23 | links

Bjorgvins, *nepirkšu un viss*,mans teksts, atbildu !
Citātu studijā, kur es rakstu, ka neiešu uz Maximu !! Veikals nebūvēja, prokektēja un būvēja konkrētas firmas un cilvēki ar vārdiem un uzvārdiem!
Nav tāda, pārmetums nevietā ! Kad satiksi mani *tai* bodē, drīksti piesmelt pilnu muti ar sūdiem un uzspļaut man !
Ja kauns, ka esi latvietis,,,, Daugava brīva no ledus !
19.marts 2021, 11:16 | links

par to - nepirkšu no tās bodes un viss.tad kad nobruka Zolitūdes Maximai jumtiņš,viens leitis ņirdzīgi izteicās par latviešiem.nu ko tur,paši vainīgi, ka gāja uz to veikalu iepirkties.pirmā reakcija adekvāta - sašutums un davai boikotēsim Maxima veikalus.nu nepirksim no tās bodes un viss. cik ilgi tad nepirka?nācās atkal konstatēt faktu,ka latvieši ir galīgi nekonsekventi.un vispār mīzēju tauta.man reizēm ir kauns,ka esmu šīs tautas pārstāvis.

Bjorgvins, 19.marts 2021, 11:05

Vot šito es ne tad, ne tagad saprotu - kāpēc bija jāboikotē MAXIMA, viņi tak bija tikai telpu nomnieki... par (ne)mazgātiem salātiem - cita lieta...
19.marts 2021, 11:11 | links

Tā cīņa par par izdzīvošanu biznesā rit baigi. Tikai žēl, ka jebkura šmaukšanās sit pa godīgajiem. Ar ALI un citiem Ķīnā bāzētiem tirgotājiem tā krāpšana ir noorganizēta pavisam citā līmenī. Ja seko pasūtītās preces ceļam, tad, parasti, tas sākas Ķīnā,Šanhaja biežāk, tad ir gara pauze un prece uzpeld Eiropā, Vācija, retāk Holande , tad precei nomainās tracking numurs un beigās jau ar Eiropas valsts tracking numuru tā tiek nogādāta Latvijā, kā rezultātā muita biežāk izpaliek.

Vigulis, 19.marts 2021, 11:04

Ispējam tāpēc es savu traktora pusasi nedabūju... DHLs 2 ned nomarinēja un aizblieza atpakaļ 80 eur pa kāju... izrādās cits tracking numurs bijis...
19.marts 2021, 11:07 | links

par to - nepirkšu no tās bodes un viss.tad kad nobruka Zolitūdes Maximai jumtiņš,viens leitis ņirdzīgi izteicās par latviešiem.nu ko tur,paši vainīgi, ka gāja uz to veikalu iepirkties.pirmā reakcija adekvāta - sašutums un davai boikotēsim Maxima veikalus.nu nepirksim no tās bodes un viss. cik ilgi tad nepirka?nācās atkal konstatēt faktu,ka latvieši ir galīgi nekonsekventi.un vispār mīzēju tauta.man reizēm ir kauns,ka esmu šīs tautas pārstāvis.
19.marts 2021, 11:05 | links

Tā cīņa par par izdzīvošanu biznesā rit baigi. Tikai žēl, ka jebkura šmaukšanās sit pa godīgajiem. Ar ALI un citiem Ķīnā bāzētiem tirgotājiem tā krāpšana ir noorganizēta pavisam citā līmenī. Ja seko pasūtītās preces ceļam, tad, parasti, tas sākas Ķīnā,Šanhaja biežāk, tad ir gara pauze un prece uzpeld Eiropā, Vācija, retāk Holande , tad precei nomainās tracking numurs un beigās jau ar Eiropas valsts tracking numuru tā tiek nogādāta Latvijā, kā rezultātā muita biežāk izpaliek.
19.marts 2021, 11:04 | links

Nodokļu nemaksāšanā nav atbalstāma, kad to kā sabiedrība mēs sapratīsim un dēļ 15% atlaides nepievērsim acis, ka čeks netiek izsists, tad arī dzīves līmenis valstī uzlabosies.

jegersz, 19.marts 2021, 10:10

loģiski! nav tak problēmu, ja tiek maksāta cenas, kura norādīta uz cenu birkas un kurā visiem nodokļiem būtu jābūt ierēķinātiem... ja tas tā strādā un strādā pilnīgi visiem un vienmēr, tad viss ok. uzņēmēji strādā atbiltoši tam ko pras klienti un tirgus... tikai pie pirkuma loģiski paša maciņš prevalē pret sociālo taisnīgumu, vienalga vai piemiedzot ar aci veikalā, vai priecājoties ka no Ali nopirktai precei izdevies izšmaukt no PVN/muitas Pie tam, lai gan pilnīgi vienādas darbības ekonomiski, pirmo te liekulīgi nosoda, a otro apspriež pozitīvā griezumā. Nu nav ko klīrīgi liekuļot un izlikties sabiedrībai kopumā labākiem nekā mēs esam... Protams, ir indivīdi, kas savā morāli-sociālajā atbildībā pozitīvi izlec no kopējās masas, kādam pat pleci no spārniņu dīgšanas sāk niezēt, bet lielākā daļa uz zemes dzīvo... un neatkarīgi no profesijas, amata un zvaigžņu skaita uz pagoniem... Pilsonisko apziņu tieši proporcionāli nosaka dzīves līmenis, nevis otrādi, ko te mēģina proklamēt...

zaraza, 19.marts 2021, 10:36

Šodienas domāšana daudziem ir piekrītu un tas, ka veikalnieki to atbalsta arī ir zināms, ja veikalnieki to neatbalstītu tad sabiedrība ar laiku arī mainītos. Tas tāds apburtais loks, kāpēc man mainīties, kas es kāds lohs.
Zinu tikai vienu makšķernieku veikalu, kur netirgo bez čeka, un tas nav Salmo.
19.marts 2021, 10:44 | links

Guntar, mēs ar Tevi, suņi rej, bet džigi vienalga lido :) Daudzi nesaprot Tavu metodi - parunāt par robežgadījumiem, jo tā var skaidrāku bildi dabūt.

Jon-Hill, nezinu cik ilgi esi forumā, bet Bums un NG te nav aktīvi pavisam citu iemeslu dēļ... cik ilgi un vai vispār vajag pierādīt, ka neesi kamielis??
19.marts 2021, 10:36 | links

Nodokļu nemaksāšanā nav atbalstāma, kad to kā sabiedrība mēs sapratīsim un dēļ 15% atlaides nepievērsim acis, ka čeks netiek izsists, tad arī dzīves līmenis valstī uzlabosies.

jegersz, 19.marts 2021, 10:10

loģiski! nav tak problēmu, ja tiek maksāta cenas, kura norādīta uz cenu birkas un kurā visiem nodokļiem būtu jābūt ierēķinātiem... ja tas tā strādā un strādā pilnīgi visiem un vienmēr, tad viss ok. uzņēmēji strādā atbiltoši tam ko pras klienti un tirgus... tikai pie pirkuma loģiski paša maciņš prevalē pret sociālo taisnīgumu, vienalga vai piemiedzot ar aci veikalā, vai priecājoties ka no Ali nopirktai precei izdevies izšmaukt no PVN/muitas Pie tam, lai gan pilnīgi vienādas darbības ekonomiski, pirmo te liekulīgi nosoda, a otro apspriež pozitīvā griezumā. Nu nav ko klīrīgi liekuļot un izlikties sabiedrībai kopumā labākiem nekā mēs esam... Protams, ir indivīdi, kas savā morāli-sociālajā atbildībā pozitīvi izlec no kopējās masas, kādam pat pleci no spārniņu dīgšanas sāk niezēt, bet lielākā daļa uz zemes dzīvo... un neatkarīgi no profesijas, amata un zvaigžņu skaita uz pagoniem... Pilsonisko apziņu tieši proporcionāli nosaka dzīves līmenis, nevis otrādi, ko te mēģina proklamēt...
19.marts 2021, 10:36 | links

Vispār jā, jāiet pašancēt. Visiem labu oborotu šodien!
19.marts 2021, 10:27 | links

Nē, nu ja tā tieši un ar cipariem, tad kungs starp rindām norādīja, ka pārāk netaisās maksāt nodokļus, kas savukārt sit pa to sistēmas daļu, kas rūpējās par jūsējo un mūsējo penzīšu penzijām. Es nez, ko man tā kā akceptēt?

abrakadabra, 19.marts 2021, 10:00

a varbūt padomāsi kā naudiņu nopelnīt un pats iedot savējiem "penzīšiem", tā vietā lai tiem būtu jāiztiek no tā ko kāds nosaka un atmet ?pats, savām rociņām, no sava maciņa, bez ansambļa... no sākuma savējiem,a tālāk, ja spēj un vēlies būt solidārs un sociāli atbildīgs, tak labdarību neviens nav atcēlis, ziedo kam un cik uzskati par vajdzīgu.
19.marts 2021, 10:14 | links

19.marts 2021, 10:10 | links

Nē, nu ja tā tieši un ar cipariem, tad kungs starp rindām norādīja, ka pārāk netaisās maksāt nodokļus, kas savukārt sit pa to sistēmas daļu, kas rūpējās par jūsējo un mūsējo penzīšu penzijām. Es nez, ko man tā kā akceptēt?
19.marts 2021, 10:00 | links

.. nu negribējās lietot vārdu,, nez..nu - pašnodarbinātais, nepatīk man tāds !
19.marts 2021, 09:54 | links

Par politiku, no dīvāna, var spriedelēt tādi plikadīdas, ka es !

Jon-Hill, 19.marts 2021, 09:44

a var arī mani pierakstīt pie plikadīdām? ar biznesu standarta pasaules izpratnē tam, ar ko es nodarbojos, nav pilnīgi nekāda sakara...tāda lifestyle ņemšanās, imitacija burnoj ģejteļnosti, kā jau te , pilnīgi pelņiti teica - piparbode :) nežēlojos, tādu izvēli savulaik apzināti izdarīju, daudzi ar to nevar palepoties, ka dara to, kas patīk un interesē...
19.marts 2021, 09:53 | links

Vai tā krāpšanās sacensībās... no tās bodes es neko nepirkšu,, nepirkšu un viss !
19.marts 2021, 09:52 | links

Pedējā laikā ir bijuši pāris skandali ar blogeriem, tad tas teātra seja,,, domāju sakarība ir.
19.marts 2021, 09:50 | links

Par politiku, no dīvāna, var spriedelēt tādi plikadīdas, ka es ! Biznesmeniem ( sauksim viņus tā) ir tikai divi varianti: 1. Iet politikā un kļūt par oligarhu !
2. Klusiņām bīdīt savu biznesu.
Domāju, ka tieši tapēc, šai sadaļā nav ne Bums-a, ne NG,,kauč esmu pārliecināts, ka viņiem IR *niezējuši nagi* izteikties.

Jon-Hill, 19.marts 2021, 09:44
es gan domāju ka bizsnesmeņi baidās zaudēt daļu klientu izsakot savu viedokli,nezinu vai tas ir baigi apsveicami
19.marts 2021, 09:48 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager