Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Bravo,udens2.pēdējā laikā es novēroju faktu,ka mums var būt līdzīgi uzskati.
19.marts 2021, 09:45 | links

Par politiku, no dīvāna, var spriedelēt tādi plikadīdas, ka es ! Biznesmeniem ( sauksim viņus tā) ir tikai divi varianti: 1. Iet politikā un kļūt par oligarhu !
2. Klusiņām bīdīt savu biznesu.
Domāju, ka tieši tapēc, šai sadaļā nav ne Bums-a, ne NG,,kauč esmu pārliecināts, ka viņiem IR *niezējuši nagi* izteikties.
19.marts 2021, 09:44 | links

Balodis pazuda no foruma, Zeiļa pazuda no foruma.
abrakadabra, 19.marts 2021, 09:10

Starp citu Balodi & Co izsvieda Rudzinskis, jo redz pārāk daudz promoutēja eholotes.lv un redz pie katra posta un atbildes lietotajam laikam gribēja samaksu , tad pie reizes Rudzinskis arī zaudēja reklāmdevēju. Žadnasts fraijera pagubila!
Pēc tās izmešanas, FB bija cepiens vēl, cik atceros topiks bija par ziemas apģērbiem budžeta klasē un Elvijs vai Balodis ieteica uzmest aci Novatex apģērbiem eholotēs, jo arī esot jauns pievedums, uz ko Rudzinskis izdzēsa postu un salika banus.
Ar Gintu laikam līdzīgs stāsts bija.
19.marts 2021, 09:37 | links

Vīri...Vispārējai attīstībai pamēģiniet tādu tehniku - "pamainiet krēsliņus" - no prokurora par advokātu, no pircēja par pārdevēju utt. un atpakaļ. Sākuma mēģiniet dzelžini noargumentēt vienu viedokli, pēc tam nosēsties otŗa pusē un noargumentēt pilnīgi pretējo. Uz procesiem paskatieties no dāžadiem skatu punktiem, mēģiniet saprast visu pušu argumentāciju un motivāciju. Baigi palīdz pret domāšanas iesīkstēšanu, analizēšanas spēju attīsta, empātiju... Nu galīgi nav šī pasaule tikai balta un melna...
19.marts 2021, 09:35 | links

Nu jau gan uzklupāt zarazam:D Nu pa lielam viņam ir daudz taisnības,tas nekas pa pasniedz pārsātināti un pārpīlēti:)
19.marts 2021, 09:31 | links

. Kungs apmaldījies trīs priedēs un aizmirsis ka ir zīmola seja. Nu ir taču kautkāda korelācija kapē Balodis pazuda no foruma, Zeiļa pazuda no foruma.
-----
Es vienkārši iesaku neprovēt vadīt piparbodīti un paralēli prognozēt Eiropas pensionāru kolapsu. Tā varu atļauties tikai es! :D

abrakadabra, 19.marts 2021, 09:10

Dzelžaina loģika, ja ar kaut ko
puslīdz publiski nodarbojies un neesi pietiekami gļēvs lai slēptos aiz neta anonimitātes maskas, tad jebkuras tiesības uz personīgu viedokli par jebkuru tēmu ir liegtas. Jo viedokļiem
,ziniet, ir tieksme atšķirties... Normālā demokrātiskā sabiedrībā tas ved pie diskusijas, argumentācijas, pušu centieniem par savu viedokli pārliecināt, ņemot talkā faktus, skaitļus utt., meklēt kompromisus un konsensusus... Vai vienkārši pieņemt, ka ir tādi, atškirīgi, viedokļi, kuriek var nepiekrist, bet tiem ir tiesības uz dzīvi... A te tiešā tekstā kā Līdaka :D
Varu jau aizvērties, tikai īsti nesaprotu kāda mārrutka pēc un ko es kādam esmu parādā...
19.marts 2021, 09:24 | links

jā zēni.zaraza diezgan viegli jūs atsēdināja.tik tiešām šī foruma viens no trūkumiem ir tolerances trūkums pret cita uzskatiem.var piekrist vai nepiekrist kāda komentāriem.bet tāpēc jau nevajag braukt augumā un apsaukāties.labāk būtu ar argumentiem un faktiem pierādīt pretējo.ne jau viss ko viņš raksta ir tiesa.taču ļoti daudz ir patiesība. un nemaz viņš neatbilst tiem epitetiem ar kādiem jūs viņu apveltat.ļausim katram izteikt savu viedokli.tad izsakat savu.varbūt jums ir vairāk zināšanu un informācijas.varat pārliecināt.citādi forumā sēž tādi tipiņi,kuri vēl nekādu domu graudu nav pauduši.ne pareizu vai nepareizu,ne sliktu ne labu.a uz apriešanu ļoti naski.
19.marts 2021, 09:20 | links

Es teiktu tāds klasis biznesa antropoloģijas gadījums. Kungs apmaldījies trīs priedēs un aizmirsis ka ir zīmola seja. Nu ir taču kautkāda korelācija kapē Balodis pazuda no foruma, Zeiļa pazuda no foruma.
Otrs, aizdomīgi uzsvērts tiek, ka neko nevajagot no valsts. Mana akna saka, ka vai nu ir sapizģīts, vai tiek pizģīts vai vēl trakāk - apzināti plāno pizģīt nākotnē.
Otrais palēnām pārklājās ar trešo - lūgumu, lai valsts nepišot prātu un "ļaujot tik strādāt", kas arī aizdomīgi bieži izskan. Starp uzņēmējiem ir vesela pasuga, kas ikdienā šo maļ. Parasti izrādās, ka vienkārši nejaudā izdarīt pēc likuma. Bet zin kā ir, ja tā "tieši" saka - nu ja nejaudā, tad vienmēr welkom kā darba ņēmējs no astoņiem līdz pieciem atpakaļ sistēmā.
Es vienkārši iesaku neprovēt vadīt piparbodīti un paralēli prognozēt Eiropas pensionāru kolapsu. Tā varu atļauties tikai es! :D
19.marts 2021, 09:10 | links

Kas attiecas "Kad vēl būs tādi laiki, Tu brauc makšķerēt un valsts Tev par to mak

Neko man nemaksā, neesmu neko nevienam prasījis un netaisos to darīt. Man nevajag no valsts pilnīgi neko sociālajā sfērā (par kopējo infrastruktūru un drošību cits stāsts, par to esmu gatavs maksāt), gribētos lai ļauj strādāt pašam un nesip prātu.
Un kas tur labs "tādos laikos" kad jāsēž uz pabalsts, kaut kāda perversa loģika, tipa, cik foršī, ka kāds var braukt copēt nestrādāt un par to valsts maksā.Tas NAV forši! Forši ir strādāt, naudu nopelnīt un pēc tam baudīt sava darba augļus, par kuriem nevienam nejūties parādā, nevis ubaga dāvanas "haļavu".
19.marts 2021, 07:39 | links

O, re kā tauta sacepās... Vislabākajās modernajās tradīcijās - murgi, cenzēt, muti ciet, nav tiesīgs, kretīns, piesaistot biznesu un personīgus apvainojumus (loģiski ka visvieglāk iespert pa to vietu ar ko kāds maizi pelna, tā gan tikai šakāļi dara). Un nekādas vārda brīvības un viedoķlu dispersijas, jābūt tikai savam viedoklim un nepareizajam! Ne ciparu, ne argumentu, ne diskusijas, neviens kaut kā nepasaka, ka mani teksti ir faktoloģiski kļūdaini...Neapšaubāmi provokatīvi un nepatīkami, taču balstās uz pavisam labi pārbaudāmiem faktiem un cipariem... Ja kādam ir dati, piemēram, ka nācijas paliek jaunākas, pensijas vecumu samazina, ka tūlit tehnoloģijas vai citplanētiēsi izdomās ko tādu, ka visus iecels saulīte, tad lūdzu, faktus galdā...
19.marts 2021, 07:32 | links

Lai man piedod admins un visi CL lasītāji, bet ZB jau zarazas murgi. Neatbalstu šīs (mūsu valdības un citu valstu "aktivitātes "), bet zarazas kā "biznesmeņa/uzņēmēja " murgi ir apnikuši!!!
Šis laiks, visām pasaules valdībām ir reāls pārbaudes laiks. Grūti ir visiem, BET, tiem kuri ir godīgi maksājuši nodokļus, šis ir ne tas sliktākais laiks ("krīzes laiks"). Iepriekšējās krīzēs, finanšu krīzēs, i tuvu nebija šādi valsts atbalstu granti utt.
Par vergu un pensiju situāciju vispār sviests!!!!
Zaraza piedod, bet veikalnieks, kurš labi ja katru ceturto čeku/pirkumu izlaiž caur kases aparātu, vispār nav tiesīgs kko purkšķēt par pensiju fondu/ nodokļu taisnīgumu, vai ko citu...
Kad vēl būs tādi laiki, Tu brauc makšķerēt un valsts Tev par to maksā vidējo darba algu???!!!

dakterp, 18.marts 2021, 23:44

Pievienojos, neciešams demagogs un amorāls kretīns.
19.marts 2021, 01:44 | links

Nuta beidzot. Es jau domāju, vai toč vienīgajam visi tik gudri, ka dirst nav ko pasūtīt. Bikiņ jau nu vajadzētu atcerēties, kā vēl nesen sauca tos, kas nopērk lētāk, pārdo dārgāk. Nu tas tā, ja baigi patīk "tiešums". :)
19.marts 2021, 00:00 | links

<
Var būt ne "vienā putrā", var būt drusku dziļāk? Kā tev liekas, no kurienes pensionāriem nāk tās naudiņas? Cik jau tu, es un daudzi citi samaksā, tik arī ir. Ne tā? "Rūpēšanās par sevi" galīgi nav sinonīms "maksāt nodokļus"

AndrisABC, 18.marts 2021, 20:52

nu pensiju sistēma pati par sevi ir tāds jauns, i simts gadu nebūs, sociāli-ekonomiskais eksperiments, kurš jau tagad skaidri ir pārādījis savu strupeceļu ... nevairojas, maitas :D a ja nevairojas augošā proporcijā, tad uz katru strādājošo paliek arvien vairāk nestrādājošo...attiecīgi Eiropa (citur nav tik traki) iet uz kolapsu, pensijas vecums neizbēgami ceļas, sociālie nodokļi palielinās un tā pa riņki... Tas var patikt vai nepatikt, bet tas ir fakts... Tā kā agrāk vai vēlāk pensiju/pabalstu sistēma tupa sabruks, un paliks gadsimtos pārbaudītie 2 varianti, vai nu ražo pēc iespējas vaiŗak pēcnācējus ar cerību ka vismaz kāds izsitīsies un vecumā uzturēs vai nu krāj pats sev vecumdienām nepaļaujoties uz kaut kādu tur mistisku paaudžu solidaritāti.... Nu johaidī, ne tak es šito izdomāju :(

zaraza, 18.marts 2021, 21:17

Lai man piedod admins un visi CL lasītāji, bet ZB jau zarazas murgi. Neatbalstu šīs (mūsu valdības un citu valstu "aktivitātes "), bet zarazas kā "biznesmeņa/uzņēmēja " murgi ir apnikuši!!!
Šis laiks, visām pasaules valdībām ir reāls pārbaudes laiks. Grūti ir visiem, BET, tiem kuri ir godīgi maksājuši nodokļus, šis ir ne tas sliktākais laiks ("krīzes laiks"). Iepriekšējās krīzēs, finanšu krīzēs, i tuvu nebija šādi valsts atbalstu granti utt.
Par vergu un pensiju situāciju vispār sviests!!!!
Zaraza piedod, bet veikalnieks, kurš labi ja katru ceturto čeku/pirkumu izlaiž caur kases aparātu, vispār nav tiesīgs kko purkšķēt par pensiju fondu/ nodokļu taisnīgumu, vai ko citu...
Kad vēl būs tādi laiki, Tu brauc makšķerēt un valsts Tev par to maksā vidējo darba algu???!!!
18.marts 2021, 23:44 | links

AndrisABC [21:50]: Bet ne par to. Beidzot var uzelpot no kovida un maskām! Nu kovids te ir gan, bet visiem pofig - maskas tipa vajag, bet neviens nevelk , neviens necepjas...

raihs, 18.marts 2021, 21:31
Arī tā var risināt pensiju sistēmas problēmas :)Aizspriedums. Jebkura ceļojuma laikā es esmu daudz drošākā vidē, nekā kaut vai mūsu Rimčikā- lidot var tikai ar negatīviem testiem, attiecīgi arī viesnīcās videcir daudz drošāka, nekā jekurā sabiedriskā vietā Latvijā.

raihs, 18.marts 2021, 22:03

Ja tā ceļošana aprobežojas ar lidmašīnu un viesnīcu, protams tas ir salīdzinoši droši. Ja aiziet tusiņi un sabiedriskas izklaides... Lielāko ties cilvēki ceļojumos brauc izklaidēties, ne viesnīcās sēdēt.
18.marts 2021, 23:20 | links

zaraza [18.03.21]: Miežuz 1 vecis saražija 200 maisus, tagad 200p000

usis, 18.marts 2021, 21:43

auglīgas zemes ha ar jaunus klāt pieražoja x tikpat!? dabas resursi, maitas tādi, ir tikai tik cik viņi ir, nekādas tehnoloģijas viņus klāt neražo, tikai vairāk vai mazāk veiksmīgi optimizē izmantošanu...nu ja pēkšņi iemācīsimies enerģiju un matēriju no vakuuma materializēt ar domu spēku, tad visas problēmas, protams atrisināsies... tikai fizikas likumi traucē biki, bet nu gan jau viedās valdības mācēs citus, politkorektus un sociāli atbildīgus, fizikas likumus pieņmet :DDD
Ja kādreiz no ha ieguva 1,5 tonnu tagad 7.ražojot produktus 30 % gāja atkritumos, tagad 5%.utt
Izmaksas, konkurence, automatizācija, poh.
Visslikti. Lv.
18.marts 2021, 22:14 | links

Miežuz 1 vecis saražija 200 maisus, tagad 200p000

usis, 18.marts 2021, 21:43

auglīgas zemes ha ar jaunus klāt pieražoja x tikpat!? dabas resursi, maitas tādi, ir tikai tik cik viņi ir, nekādas tehnoloģijas viņus klāt neražo, tikai vairāk vai mazāk veiksmīgi optimizē izmantošanu...nu ja pēkšņi iemācīsimies enerģiju un matēriju no vakuuma materializēt ar domu spēku, tad visas problēmas, protams atrisināsies... tikai fizikas likumi traucē biki, bet nu gan jau viedās valdības mācēs citus, politkorektus un sociāli atbildīgus, fizikas likumus pieņmet :DDD
18.marts 2021, 22:07 | links

AndrisABC [18.03.21]: Bet ne par to. Beidzot var uzelpot no kovida un maskām! Nu kovids te ir gan, bet visiem pofig - maskas tipa vajag, bet neviens nevelk , neviens necepjas...

Arī tā var risināt pensiju sistēmas problēmas :)
Aizspriedums. Jebkura ceļojuma laikā es esmu daudz drošākā vidē, nekā kaut vai mūsu Rimčikā- lidot var tikai ar negatīviem testiem, attiecīgi arī viesnīcās videcir daudz drošāka, nekā jekurā sabiedriskā vietā Latvijā.
18.marts 2021, 22:03 | links

Daži gadi atpakaļ radās tēze, ka verga tāda kā pazīme ir mugurā uzvilkts... ...jā - uzvalks! Ja tā padomā, bieži taisnība. :)
18.marts 2021, 21:53 | links

Bet ne par to. Beidzot var uzelpot no kovida un maskām! Nu kovids te ir gan, bet visiem pofig - maskas tipa vajag, bet neviens nevelk , neviens necepjas...

Arī tā var risināt pensiju sistēmas problēmas :)
18.marts 2021, 21:50 | links

raihs [18.03.21]: Vienu rītu pamodos un kā pa pauri ieblieza- jāpis prom! Piezvanīju uz tūraģentūru, un pēc dažām dienām jau esmu Ēģiptē. Protams, mūsu gudrā valdība neļauj lidot uz trešajām valstīm(tagad beidzot atjēdzās laikam ) , bet leiši un igauņi kaifā- latvieši taisa naudu viņu kantoriem... Idioti...
Bet ne par to. Beidzot var uzelpot no kovida un maskām! Nu kovids te ir gan, bet visiem pofig - maskas tipa vajag, bet neviens nevelk , neviens necepjas...
Galvenies atceries par koviddrošu pozu- tieši mērķī.
:)
18.marts 2021, 21:45 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager