Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
zaraza [18.03.21]: Senāk viens vecis varēja saražot gadā 2000 litru alus, tagad 2000000.

usis, 18.marts 2021, 21:20

ugu, tikai miežu uz litru vajag rovno tik pat :D
Miežuz 1 vecis saražija 200 maisus, tagad 200p000
18.marts 2021, 21:43 | links

Vienu rītu pamodos un kā pa pauri ieblieza- jāpis prom! Piezvanīju uz tūraģentūru, un pēc dažām dienām jau esmu Ēģiptē. Protams, mūsu gudrā valdība neļauj lidot uz trešajām valstīm(tagad beidzot atjēdzās laikam ) , bet leiši un igauņi kaifā- latvieši taisa naudu viņu kantoriem... Idioti...
Bet ne par to. Beidzot var uzelpot no kovida un maskām! Nu kovids te ir gan, bet visiem pofig - maskas tipa vajag, bet neviens nevelk , neviens necepjas...
18.marts 2021, 21:31 | links

Senāk viens vecis varēja saražot gadā 2000 litru alus, tagad 2000000.

usis, 18.marts 2021, 21:20

ugu, tikai miežu uz litru vajag rovno tik pat :D
18.marts 2021, 21:21 | links

P.S. Vai nu kāds izdomās SUPER COVID ar 100% mirstību vecumā virs X gadiem un visas problēmas ar resursiem atrisināsies :D
18.marts 2021, 21:20 | links

Senāk viens vecis varēja saražot gadā 2000 litru alus, tagad 2000000.
18.marts 2021, 21:20 | links

<
Var būt ne "vienā putrā", var būt drusku dziļāk? Kā tev liekas, no kurienes pensionāriem nāk tās naudiņas? Cik jau tu, es un daudzi citi samaksā, tik arī ir. Ne tā? "Rūpēšanās par sevi" galīgi nav sinonīms "maksāt nodokļus"

AndrisABC, 18.marts 2021, 20:52

nu pensiju sistēma pati par sevi ir tāds jauns, i simts gadu nebūs, sociāli-ekonomiskais eksperiments, kurš jau tagad skaidri ir pārādījis savu strupeceļu ... nevairojas, maitas :D a ja nevairojas augošā proporcijā, tad uz katru strādājošo paliek arvien vairāk nestrādājošo...attiecīgi Eiropa (citur nav tik traki) iet uz kolapsu, pensijas vecums neizbēgami ceļas, sociālie nodokļi palielinās un tā pa riņki... Tas var patikt vai nepatikt, bet tas ir fakts... Tā kā agrāk vai vēlāk pensiju/pabalstu sistēma tupa sabruks, un paliks gadsimtos pārbaudītie 2 varianti, vai nu ražo pēc iespējas vaiŗak pēcnācējus ar cerību ka vismaz kāds izsitīsies un vecumā uzturēs vai nu krāj pats sev vecumdienām nepaļaujoties uz kaut kādu tur mistisku paaudžu solidaritāti.... Nu johaidī, ne tak es šito izdomāju :(
18.marts 2021, 21:17 | links

Paskatījos KHL. Maskavā tribīnes, pietiekoši, pilnas, tāpat Omskā. Daļa maskās, daļa bez.
18.marts 2021, 21:13 | links

Zaraza, tev kā veikalniekam vajadzētu vairāk uztraukties par apkārtējo labklājību, tie ir tavi potenciālie klient. Nebūs viņu, nebūs arī tava labuma :)

AndrisABC, 18.marts 2021, 20:25

Nu tu jauc vienā putrā... Es tak tikai par, lai pēc iespējas plašākam cilvēkiem būtu labklājība. Tikai tā labklājība jākaļ katram pašam un sākotnēji priekš saviem tuvajiem, a ja nesanāk, kaut man, kaut Tev, tad paši vien vainīgi, nevienam nekas tikai par to, ka viņš tāds jauks ir, nepienākas... Bet arī jāsaprot, ka , kā jau vēsture ir parādījusi, uztaisīt tā, lai visi būtu turīgi un laimīgi nevar principā, tupa resursu pasaulē nepietiek. Var komunistu labākajās tradīcijās atņemt un pārdalīt, bet faktu tas nemaina, vot padarīt tikai vienlīdzīgi trūcīgus un nelaimīgus to gan var realizēt :)

zaraza, 18.marts 2021, 20:43

Var būt ne "vienā putrā", var būt drusku dziļāk? Kā tev liekas, no kurienes pensionāriem nāk tās naudiņas? Cik jau tu, es un daudzi citi samaksā, tik arī ir. Ne tā? "Rūpēšanās par sevi" galīgi nav sinonīms "maksāt nodokļus"
18.marts 2021, 20:52 | links

par verdzību.pastāv vairākas hipotēzes par cilvēka izcelsmi.viena no tām - citplanētieši ir izveidojuši biorobotus,lai tie iegūtu dabas resursus,kuri ir nepieciešami citām civilizācijām.protams rubīja par velti.tātad vergi.laikam kaut kas programmā nogāja greizi.bioroboti mutēja.un šiem sāka nepatikt tāda kārtība.nu šie laikam piežmiedza citplanētiešus (dievus).iespējams ka nožmiedza.tā sākās cilvēces progress.tie,kuri uzskatīja,ka ir gudrāki un stiprāki par citiem,lika vergot citiem savā labā.pa reizei čaļiem tas piegriezās.un sameta kungiem pa bieti.tā radās jauni vergturi.mainījās laiki,mainījās politiskās un ekonomiskās sistēmas.arvien lielāki cilvēku pūļi ar arvien nāvējošākiem ieročiem tika dzīti viens otram virsū,lai lielie vergturi varētu sadalīt vergu resursus.un protams citus resursus arī.tā cilvēce atmuļļājās līdz mūsdienām.kas ir 200 gadi vēsturē?var teikt nekas.a 200 gadus atpakaļ verdzība bija normāla parādība.gan ASV,kur nēģeri cirta cukurniedres.gan Krievijas impērijā,kur dzimtcilvēki ara zemi ar govīm barinam.un mūsdienās?ļoti ienesīgs nelegālais bizness - cilvēku tirdzniecība.a ko tirgo?nu protams vergus.tiesībsargājošās iestādes ar to cīnās.tātad cilvēku tirdzniecība ir reāla.kas būs nākotnē?es nezinu.es neesmu Nostradamuss.. bet viena aizdomīga lieta pastāv.tāda murgaina ideja -čipēt cilvēkus.daudziem jau nagi niez.varēs vieglāk kontrolēt.un vispār būs jauki.cilvēkiem būs labāk?nē,vergturiem būs mierīgāk.principā cilvēku atkal pārvērtīs biorobotā.un ir tādi kas to vēlas.būt par vergu.loks noslēdzas.
18.marts 2021, 20:46 | links

Zaraza, tev kā veikalniekam vajadzētu vairāk uztraukties par apkārtējo labklājību, tie ir tavi potenciālie klient. Nebūs viņu, nebūs arī tava labuma :)

AndrisABC, 18.marts 2021, 20:25

Nu tu jauc vienā putrā... Es tak tikai par, lai pēc iespējas plašākam cilvēkiem būtu labklājība. Tikai tā labklājība jākaļ katram pašam un sākotnēji priekš saviem tuvajiem, a ja nesanāk, kaut man, kaut Tev, tad paši vien vainīgi, nevienam nekas tikai par to, ka viņš tāds jauks ir, nepienākas... Bet arī jāsaprot, ka , kā jau vēsture ir parādījusi, uztaisīt tā, lai visi būtu turīgi un laimīgi nevar principā, tupa resursu pasaulē nepietiek. Var komunistu labākajās tradīcijās atņemt un pārdalīt, bet faktu tas nemaina, vot padarīt tikai vienlīdzīgi trūcīgus un nelaimīgus to gan var realizēt :)
18.marts 2021, 20:43 | links

18.marts 2021, 20:25 | links

A kau ko sabiedriski nozīmīgu neesi gribējis padarīt.
:)

usis, 18.marts 2021, 19:18

Vienīgais uz augšu pasistais un neloģiskais man ir vēlme popularizēt un dalīties ar kaut kādām lietām copes jomā :D Visā parējā man uz "sabiedriski nozīmīgumu" perpendikulāri, man primāri interesē tikai paša, tuvinieku un draugu labums un labklājība... Un, ja katrs par savējiem parūpēsies, tad , pēc loģikas, arī tiem grūtdieņiem sabiedrībā īsti nebūtu no kurienes uzrasties? Paradokss, ne?
18.marts 2021, 19:33 | links

Vergi neko nedeleģē, vergiem atņem :)

AndrisABC, 18.marts 2021, 17:04

tāpēc arī "deleģēt" likts pēdiņas... Nu mēs arī "delēģējam" varai tiesības lemt par to cik mums nodokļi jāmaksā, cik kaut kāds sociālais nodrošinājums pienākas utt. Jautājums tikai proporcijā... Mežonīgāka kapitālisma gadījumā proporcija slīgst uz vienu pusi, stiprāka sociālisma gadījumā uz otru pusi....
18.marts 2021, 19:22 | links

A kau ko sabiedriski nozīmīgu neesi gribējis padarīt.
:)
18.marts 2021, 19:18 | links

Pēc tavas teorijas visi sociālo māju iemītnieki ir vergi. Vergi neko nedeleģē, vergiem atņem :)

AndrisABC, 18.marts 2021, 17:04

da nē, sociālo māju iemītnieki kā reizi nav vergi, vergs atšķiras ar to, ka viņa darba rezultātā gūtos ienākumus kāds atņem pret viņa gribu vai pat ar to. Verdzībai ir tieša saite ar darbu un radīto vērtību/ienākumu, ja vergu nenodarbina un neko neņem, tad tas predefinēti nav vergs, var būt gūsteknis, viesis vtml. A sociālās mājas utt. tā ir labdarība, kamēr sociumam, vienalga pie kādas iekārtas, puslīdz pietiek ko rīt, tikmēr tas lielākā vai mazākā mērā spēlējas ar humānismu un nefunkcionālo indivīdu uzturēšanu... a kā sākas kari, mēri un badi, tā "atmetas", da jebkurā zīdītāju sugā tā daba iekārtojusi...
Nu patīk man patracināt idealistus ar ciniskām antiutopijām, pazīmēt loģiski nepretrunīgus argumentus filosofiski novedot līdz groteskam absurdam :D Realitāte, protams, nav tik vienkārša, ne balta ne melna bet pilna ar pustoņiem...
18.marts 2021, 19:15 | links

Tas ka pamazam cilveki dzivos savadak tas ir fakts, bet ka kautkam bus vergi, diez vai. Ja nu vienigi vajaks cilvēks passevi var pataisit kadam par vergu.
MV-F, 18.marts 2021, 10:08

Kas ir "vergs"? Ja tā politkorekti ekonomiski noformulē, tad verdzība ir sociālisma augstākā pakāpe, tas ir cilvēks kas maksimāli "deleģējis" savus ienākumus (100% īpašniekam) pretī saņemot īpašnieka dotās "sociālās garantijas" - ēdienu, mājokli, aprūpi utt.
Pēc īpašnieka saprašanas, protams :D Nu nomainam šajā formulā "īpašnieku" pret "valsti" un pilnus 100% , nomainam pret nodokļu % un varam tīri matemātiski izrēķināt cik % vergs katrs ir :D
Pārējais viss sekundārs, visāda tur vārda brīvības utt., nav jau liela šķirba vai pie ķēdes kauc vai nekauc, svarīgi cik ķēde gara un cik bļodiņā :)

zaraza, 18.marts 2021, 15:30

Pilnīgs murgojums.
18.marts 2021, 17:42 | links

Atvainojos, Zarazam bij domāts.
18.marts 2021, 17:04 | links

Pēc tavas teorijas visi sociālo māju iemītnieki ir vergi. Vergi neko nedeleģē, vergiem atņem :)
18.marts 2021, 17:04 | links

...un vasara atnāks ne pateicoties, ne par spīti "partijas" pūlēm :)
18.marts 2021, 15:33 | links

Tas ka pamazam cilveki dzivos savadak tas ir fakts, bet ka kautkam bus vergi, diez vai. Ja nu vienigi vajaks cilvēks passevi var pataisit kadam par vergu.
MV-F, 18.marts 2021, 10:08

Kas ir "vergs"? Ja tā politkorekti ekonomiski noformulē, tad verdzība ir sociālisma augstākā pakāpe, tas ir cilvēks kas maksimāli "deleģējis" savus ienākumus (100% īpašniekam) pretī saņemot īpašnieka dotās "sociālās garantijas" - ēdienu, mājokli, aprūpi utt.
Pēc īpašnieka saprašanas, protams :D Nu nomainam šajā formulā "īpašnieku" pret "valsti" un pilnus 100% , nomainam pret nodokļu % un varam tīri matemātiski izrēķināt cik % vergs katrs ir :D
Pārējais viss sekundārs, visāda tur vārda brīvības utt., nav jau liela šķirba vai pie ķēdes kauc vai nekauc, svarīgi cik ķēde gara un cik bļodiņā :)
18.marts 2021, 15:30 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager