Nu man personīgi vairāki snobiski mušotāji ir uzbraukuši par āķiem savulaik ;) Bet UL smalkums jau metamaja svarā, kur nu ar MM iemetīsi 1g, cik aukla sver 3. klasei?
23.maijs 2020, 20:09 | links
Bezatskabargu troiņiks ir gana saudzējošs. Šaize jau notiek tad, kad ar atskabargas āķi kabina nost. Tad plēš audus.
Chalitis, 23.maijs 2020, 07:48
Nū man liekas pašsaprotami ka foreļcopē visus āķus izmantojam bez atskabargām jau sen, pielocīju/novīlēju jau 90.tajos kad vēl ņēmu foreles. Bet tā nu nav ka atšķirības nav starp trijžuburi un vienžuburi, nu nevajag ja! Ne velti mušotāji ne visai ieredz spiningotājus, īpaši lašveidīgo copē, domāju tieši šī iemesla dēļ ka vairums vēl arvien ņemās ar trojņikiem. Smalka, delikāta foreļu un alatu cope neiet kopā ar mānekli kuram až 6 āķi! Kaut kāds anahronisms no tiem laikiem kad kāti bija kā bomji, auklas troses un mānekļi karotes. Lai trijnieki paliek līdaku copē. Šajā ziņā mikrodžigisti malači, mazs delikāts āķītis un bez problēmām stīvē laukā pat lielas zivis. UL spinings smalkumā jau sen apsteidzis MM, tad kāpēc tik stagnātiski turēties vēl pie trijžuburiem, lieki traumēt zivis? Paldies Vasīlijam (V.V. Craft) ka saviem lieliskajiem vobleriem liek vienžuburniekus un tālāk popularizē šo ideju, malacis, cienu!
Karlis_K, 23.maijs 2020, 12:02
Bezatskabargu troiņiks ir gana saudzējošs. Šaize jau notiek tad, kad ar atskabargas āķi kabina nost. Tad plēš audus.
Chalitis, 23.maijs 2020, 07:48
Bet es saprotu kāpēc kūtri maina uz vienžuburniekiem, jā retāk uzsēžas un praktiski vairs nav tie gadījumi kad aizķeras galvā, žokļos no ārpuses. Arī nopurinās biežāk. Tiesa man tas jau sen neuztrauc, foreles neņemu gadus 10+. Jo biežāk forele pati nopurinās, jo man labāk. Tas laiks kad katru zivi bija jāapčubina, jāizmēra, jābildē sen aiz muguras.
Karlis_K, 22.maijs 2020, 21:53
Izvēli nosaka prioritātes, man pašlaik tā ir maksimāli saudzējoša cope, tieši tāpēc arī atteicos no trijžuburiem un kur nu vēl ja 2 gab. voblerīšiem. Nevēlos vairs forelēm bakstīt acis laukā vai zemmēriņiem lauzt žokļus kad mutē ieķeras visi 3 žuburi.
Karlis_K, 22.maijs 2020, 16:33
Arī pītene, kopš tā parādījās tirgū. Bijis mēģinājums atgriezties pie mono. Nē! Sajūtas kā ar bikšu gumiju.Tagad tikai un vienīgi 8 “dzīslenes” . Pašlaik #0.4 Variva. Šķirba nekāda vai 0.4 vai 0.6 . Ja forelei pareizi pasniedz mānekli, tā diegu nemēra.
BrunoL, 22.maijs 2020, 14:19
Jā, tā nu ir - katram savs. 0.6 pīto izmantoju vieglajam dropam/džigam no krasta, kur jāmet 60-80 m.
_EKA, 22.maijs 2020, 08:47
Piedodiet, cienījamie foreļcopes metri! Drīkst kādu vārdu bilst? Strīds ir pilnīgi bezjēdzīgs. Katrs izmanto savam stilam un raksturam piemērotu auklu. Abām (mono, pītā) ir savi plusi un mīnusi. Sorry, vīri! Bet ar knibuļiem kopš aizgāju no sporta neņemos un arī nenemšos! Esmu izmēģinājis daudz un visu ko! Pēdējos trīs gadus copēju ar 0.6PE auklu un manam stilam tā ir vis piemērotākā! Es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc man uz spoles tīt virsū mono 0,14-0,16!
Chalitis, 21.maijs 2020, 19:21