Foreles

11.augusts 2015, 07:26 | links

Šodien diemžēl secināju, ka arī mana otra (pēdējā) meža kamera ir nozagta. Esiet lūdzu piesardzīgi ar to uzstādīšanu, jo nu jau willows liks nevis kameru meža dzīvniekiem, bet gan slazdus meža kameru zagļiem! :) P.s. Kamera ir nokodēta un nelietojama. Otrā pusē ir mana kontaktinformācija.
10.augusts 2015, 19:44 | links

:)) Smuks video.. Visi dzeņi..
10.augusts 2015, 00:47 | links

Interesanti, uzstādi kameru kā willow :)
10.augusts 2015, 00:36 | links

Var jau būt, sezonālā paika. Tās ir mans novērojums, jo pavasaros, kad arī pats dodos uz bebriem sastopu tieši lāču pēdas.. Kur šis pastaigājies gar upi.. Lūk bildes,pēdas, ģipša izlējumi, ja esi reģistrējies dr.lv kur redzams kā šis racies pie bebru būdas.. ;)
https://www.draugiem.lv/gallery/?pid=82452029
10.augusts 2015, 00:24 | links

p.s. par bebriem tas ir pieņēmums, jo tika novēroti krastā lāča rakumi..

mjuniors, 10.augusts 2015, 00:07

lači rok kā cūkas, tiem baigi patīk kāpuri, bet pārsvarā saknītes un sīpoli. Brūnajam lacim augi sastāda vairak par pusi no pārtikas, vasarā tā bieži vien ir pat zāle. Zivis sezonāli un ar ne pie mums, tas vairāk Amerikā un Krievijas austrumos. Panda ar ir pie plēsējiem un lāčiem, bet aizgājis pa citu evolūcijas ceļu un pārtiek tikai no bambusa.
10.augusts 2015, 00:13 | links

p.s. par bebriem tas ir pieņēmums, jo tika novēroti krastā lāča rakumi..
10.augusts 2015, 00:07 | links

Gaļu lāči ēd un kā vēl, tas ir pavasaros- šamie ķer tā sen ienīstos bebrus..
Un lāči tika manīti ar sīkajiem! Ta, ka tas mīts, ka LV viņi nevairojas jau sen nav patiesība..
10.augusts 2015, 00:05 | links

Var jau būt, ka ir tik drosmīgi cilvēki kā Sullas kungs! :))

mjuniors, 9.augusts 2015, 23:34

nevajag jaukt drosmi ar skaidro saprātu, mani neietekmē teikas par asinskārajiem lāčiem kas alkst cilvēka miesas. Manā apziņā Eiropas brūnais lācis ir akurāt tāds kādu to zīmē zoologi- augēdājs kas retos gadījumos uzēd gaļu ja tiek pie maitas. Nu un protams saldumu mīļotājs, tā ka galvenais neturēt kabatā kompetes kad dodies mežā :))

p.s. Es ar ticu, ka meža zvērs uzbruks tikai ievainots vai aizsargājoties, kad viņam nav kur sprukt..

mjuniors, 9.augusts 2015, 23:34

te vēl varētu piemetināt ka nevajag aiztikt meža zvēra mazuļus, neiet tiem klāt ja redzi vienus, tas īpaši attiecas uz cūķiem un aļņiem. Sastapt pie mums lāceni var tikai purvā un bez lācēniem, ogu veidā :)
9.augusts 2015, 23:58 | links

Var jau būt, ka ir tik drosmīgi cilvēki kā Sullas kungs! :)) Cik es esmu sastapis cilvēkus, kas ir redzējuši lāčus un tie ir mednieki.. Neviens nav bijis tik bezbailīgs.. Torņos uzskrējuši, ka nemanījuši cik ātri..Un kāpuši lejā ar pielādētiem stroķiem :D.. Un vēl, ne visos gadījumos lācis mucis! Tā, ka statistika ir viens, bet nevajag arī aizmirst, ka viņš ir meža zvērs.. Arī pats reizēm satrūkstoties taču nobļaujies, nevis uzreiz mūc lapās.. Kas zin, kas zvēram galvā, kad kāds pieiet viņam pārāk tuvu, kas pie ūdeņiem bieži notiek.. Uzbruks vai muks!? :)
p.s. Es ar ticu, ka meža zvērs uzbruks tikai ievainots vai aizsargājoties, kad viņam nav kur sprukt..
9.augusts 2015, 23:34 | links

Sulla , neticu, ka tik divreiz vilciņus esi redzējis :))

Abavnieks, 9.augusts 2015, 23:06

es priecājos ar par tām pāris reizem, zinu ka daži daudz staigā pa mežu bet šamos nesatiek ne reizi. Lūsi esmu redzējis tik vienreiz forsējam upi, bet ar patālu. Abu pēdas upju sērēs gan regulāri sastopu. Redz dabā zvērus vairāk sastop sēdētāji, pludiņš, gruntenīte, ja ilgi sēdi un daudz netrokšņo. Es jau vazājos ar spini, tāpēc parasti pamanu tālumā nozūdošas astes :) Tās retās reizes kad zvēri pienāk pāris m attālumā ir kad esmu apsēdies kādā pusdienu pauzē. Tā vienreiz apsēdos uz celma meža ceļa malā, tiesāju sviestmaizes un burtiski pāris m attālumā no krūmiem izlien alnis un pāriet pāri ceļam, tas bija tik negaidīti ka bezmaz aizrijos. Bet šis tik aizslāja tālāk, vējš laikam bija manā pusē.
9.augusts 2015, 23:17 | links

Sulla , neticu, ka tik divreiz vilciņus esi redzējis :))

bet starp citu, pirms mēneša, Abavā, man stāvot līdz kulei straumē, dzirdu brikšķēšanu, metrus 40-50 no manis upei pāri pārpeldēja 7 vilki. galīgi nejutos omulīgi.
pus h vēlāk, netālu no manis pārskrien upi mazais buciņš un pēc mirkļa no muguras klāt pelēkais. apstājas un lūr uz mani. kā tik uzliku spini uz pleca bises pozā ta prom bija.
bet patīkams tas rīts nebija, kad ik pa brīdim dzirdi kā tas bars skraida apkārt.

no otras puses, daba ir skaista un kaut ko tādu ieraudzīt. .. skaisti
9.augusts 2015, 23:06 | links

Karēlija ir viena interesanta vieta attiecībā uz lāčukiem. Tur zābaciņus ar kauliem atrodot regulāri.

micuks, 9.augusts 2015, 22:33

zinu ir cilvēki kuriem patīk šādi šausmu stāsti, un joks ir tajā ka šo stāstu mīļotāji katreiz citam pārstāstot kaut ko pieliek klāt, izpušķo tā teikt :)
9.augusts 2015, 22:41 | links

Gan jau arī pie mums būs pirmais lāča upuris.

micuks, 9.augusts 2015, 22:33

Bezbailīgais Sulla:)
Joks protams,joks:)))))
9.augusts 2015, 22:36 | links

Nekā personīga, bet cik Tu pats tos "miermīlīgos/mūkošos" lāčus savā dzīvē pie upes esi redzējis?

dakterp, 9.augusts 2015, 22:23

necik, tā iespēja ir tik maza. Vilku gan 2 reiz esmu redzējis, ar nozuda abas reizes cik ātri vien var. Esmu redzējis dažus video ar sastaptiem ķepaiņiem pie mums, un tajos labi redzams kādā mērkaķa ātrumā tie mūk no cilvēka. Dzirdēts par viņu postījumiem bišu dravās Vidzemē, bet tas jau ar tā pa nakti kad cilvji snauž gultiņās :) Esmu runājis ar vienu vecmeistaru forelistu par šo tēmu, viņš teicās vienreiz manījis šo krastmalā krūmā, bet arī nozudis ātrāk nekā paspējis šo kārtīgi apskatīt.
9.augusts 2015, 22:34 | links

Karēlija ir viena interesanta vieta attiecībā uz lāčukiem. Tur zābaciņus ar kauliem atrodot regulāri.
Bet pie mums iespēja sastapties ar lāci nav nemaz tik maza. Ziemeļu galā vietējie regulāri pa kādam manot savos īpašumos. Ja nekļūdos tad pagājušajā vasarā bija video ar lāci Ādažu apkārtnē. Gan jau arī pie mums būs pirmais lāča upuris.
9.augusts 2015, 22:33 | links

Es nedomāju,ka tu smaidītu ja satiktu ķepaini ceļā!

kvoks, 9.augusts 2015, 20:16

un kāpēc gan nepasmaidīt redzot cik ātri ķepainis nozūd krūmos? :) Jo Eiropas daļā lāči ir dikt bailīgi un tramīgi, mūk no cilvēkiem jau labu laiku pirms tie viņu pamana. Tie nav bravūrīgie grizli Amerikā kuri droši tūristu priekšā zvejo lašus.

Sulla, 9.augusts 2015, 21:12

Nēsmu no bailīgajiem,bet ķepainim īsti nesmaidītu sejā.
9.augusts 2015, 22:30 | links

laikam zoodārzā, nesen redzēju video kur lāčuks zoo bedrē plēš vienu iekritušu alkašu :) bet nu atgriezīsimies pie sākuma, par bailēm. Šajā ziņā esmu ļoti pragmatisks, lai no kā baidītos jāapsver riska faktors. Esmu pārliecināts ka pie mums tikt savainotam vai nogalinātam sastopot dabā lāci ir nu ļoti niecīga, minimāla. Cita lieta piemēram agresīvi suņi, kodumi, šprices pret trakumsērgu, nekas patīkams. Plus nelāga statistika par suņu upuriem.
9.augusts 2015, 22:27 | links

Kur Rumānijā vai? Tur jau tie aitu gani dzīvo kā viduslaikos un greizsirdīgi sargā savas aitas, noteikt paši uzprasās ja ķepainis pa kādai noplēš :)

Sulla, 9.augusts 2015, 22:17

Nekā personīga, bet cik Tu pats tos "miermīlīgos/mūkošos" lāčus savā dzīvē pie upes esi redzējis?
Nevajag Rumāniju, Slovākiju vai kādu citu dienvidu zemi. Ja Tu zinātu cik lāču uzbrukumu un to mēģinājumu ir tepat blakus? Sākot ar Pleskavas apgabalu, (krievu Karēliju) un līdz pat Murmanskai...
9.augusts 2015, 22:23 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager