Foreles

Sveiki!

Gribēju pajautāt, vai kāds ir mēģinājis makšķerēt ar Berkley Nanofil auklu? Ir kādas atsauksmes, varbūt kāds arī ar tādu copē? Domāju mainīt savu auklu un tieši mājās, tīrot copes plauktus, atradu Berkley Nanofil 0.12mm iepakojumu.

ReinisZ, 2.aprīlis 2015, 12:53

Man bija. Ja bremze noregulēta, uz asariem var mēģināt, bet uz forelēm - nē. Ļoti plīst mezglos, līdz ar to pie zacepiem vai ja forele kaut kur ieskrien - pazaudēta ar visu mānekli. Vairs nepirkšu.
2.aprīlis 2015, 14:57 | links

Bet nodilums? Arī sienat flor-gabalu?
2.aprīlis 2015, 14:22 | links

nanofil aukla lloti liidziiga piitajai tikai ar smalkaakam sskkiedraam un nav piita un peec pieredzes ssii aukla labaak sliid caur kaata rinnkkiem un vobleris lido kaadu metrinnu taalaak.
2.aprīlis 2015, 14:10 | links

Par nonofilu domas dalās. Man nepatīk.

Mans auklu favorīts forelēm: VARIVAS Super Trout Advance TWITCH MASTER.
2.aprīlis 2015, 14:07 | links

jau vairaakus gadus lietoju tikai nanofil auklu. man personiigi lloti patiik ssii aukla.
2.aprīlis 2015, 13:52 | links

Sveiki!

Gribēju pajautāt, vai kāds ir mēģinājis makšķerēt ar Berkley Nanofil auklu? Ir kādas atsauksmes, varbūt kāds arī ar tādu copē? Domāju mainīt savu auklu un tieši mājās, tīrot copes plauktus, atradu Berkley Nanofil 0.12mm iepakojumu.
2.aprīlis 2015, 12:53 | links

MN vajadzētu noteikt ka vari paturēt vienu zivi uz noietiem 25 upes km.

nomads, 1.aprīlis 2015, 23:28
Vai par katru nojaukto bebra dambi viena forele :D

Krumjan1s, 2.aprīlis 2015, 11:32

doma laba, bebru dambji ir dažādi, mazi un monstrīgi, attiecīgi zivis pēc mēra.

vispār tad es savas tiesības paturēt zivi varētu tirgot :)
2.aprīlis 2015, 12:41 | links

nomads, 1.aprīlis 2015, 23:28

Vai par katru nojaukto bebra dambi viena forele :D
2.aprīlis 2015, 11:32 | links

1.aprīlis 2015, 23:28 | links

Sorry,ne pa teemu:AV-labaak atsuuti visiem savu svaigaako dzejoli,lai mees visi kaa patiesie dabas esteeti to varam izbaudiit!Paldies jau ieprieksj,bucjas darling!
1.aprīlis 2015, 23:27 | links

Cirks ir tad kad tu velc aaraa snoriites un tev liekas ka Maaris elpo pakausii. :)
1.aprīlis 2015, 21:04 | links

Krumjan, tak šitas forums ir viens liels cirks :D
1.aprīlis 2015, 17:52 | links

Man šķiet, ka šī sadaļa jāslēdz. Vai arī drīz vien kādam jāraksta grāmata ( vismaz 900 lpp.) par tēmu- Kā pareizi stāties attiecības ( aktā) ar strauta foreli.

Es pat ar grāmatas nodaļām varētu palīdzēt.. Piemēram - Kādi zābaki jāvelk lai drīkstētu ķert foreles ( protams gumijnieki, jo ar Simms u.c. staigā tikai budži un kārkluvācieši).
Kādu āķus lietot. (Nodaļas beigās nonaķs pie secinājuma, ka āķi VISPĀR NEVAJAG LIKT ) :D:D:D

Ar kādu mašīnu jābrauc uz copi.

vai Kā pareizi riepas laist nost zemmēru ķeselētājiem :D

Un pirms iešanas uz copi jāiziet fotogrāfa kursi - 20 stundu ilgi par tēmu- Kā pareizi fočēt kaltiņus :D

Un šī grāmata būs kā bībele - ja nav līdzi uz copi tad inspektors jūs s rakam :D vai kā angliski saka bend over :D ...

Vīri ko Jūs te ņematies.. pie glāzes visi dziedātu citu dziesmu. :D

Krumjan1s, 1.aprīlis 2015, 10:19

+1 Aizmirsi vienīgi par sadaļu ''Kā pareizi pie upes nopirsties, lai netraumētu ūdenī esošās zivis''.
1.aprīlis 2015, 15:51 | links

Man šķiet, ka šī sadaļa jāslēdz. Vai arī drīz vien kādam jāraksta grāmata ( vismaz 900 lpp.) par tēmu- Kā pareizi stāties attiecības ( aktā) ar strauta foreli.

Es pat ar grāmatas nodaļām varētu palīdzēt.. Piemēram - Kādi zābaki jāvelk lai drīkstētu ķert foreles ( protams gumijnieki, jo ar Simms u.c. staigā tikai budži un kārkluvācieši).
Kādu āķus lietot. (Nodaļas beigās nonaķs pie secinājuma, ka āķi VISPĀR NEVAJAG LIKT ) :D:D:D

Ar kādu mašīnu jābrauc uz copi.

vai Kā pareizi riepas laist nost zemmēru ķeselētājiem :D

Un pirms iešanas uz copi jāiziet fotogrāfa kursi - 20 stundu ilgi par tēmu- Kā pareizi fočēt kaltiņus :D

Un šī grāmata būs kā bībele - ja nav līdzi uz copi tad inspektors jūs s rakam :D vai kā angliski saka bend over :D ...

Vīri ko Jūs te ņematies.. pie glāzes visi dziedātu citu dziesmu. :D
1.aprīlis 2015, 10:19 | links

Stipri piekrītu Čalītim par upēm un zivju lielumiem.

Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt, tikai praksē to nav, kam realizēt.
Novada līmenī apsaimniekojot ūdeņus, šāda pieeja ar laiku varētu veidoties. Varbūt būtu strauti, kur kāds varētu paņemt arī 25 cm papu, ja reiz jau tāds izmērs ir nonārstojis... taču... nav ko lēkt vairākiem pakāpieniem uz priekšu.

PS. Jā, spītīgi mēģinu pirmo foreli šogad dabūt ar MM, pagaidām neizdodas ;) Jāpēta vēji un jāmin uz jūras zivi laikam.

Akmens_Viesis, 31.marts 2015, 18:08

Tā, kā to dara šeit (licenzēšana-prihvatizēšana) noteikti pret!!! Normāli, klubu sistēma. Apsaimnieko makšķerēšanas klubs, kam tie ūdeņi interesē. Daudz kur pat bez gida tu nevari makšķerēt. Arī cilvēku skaits tiek limitēts lai nebūtu pārmērīgs presings! Pie mums tie laiki beigušies, kad katra astotā-desmitā zivs bija kilo un uz augšu!
1.aprīlis 2015, 07:00 | links

Dzīve pilna pārsteigumu! Kas meklē tas atrod,tik to meklētāju saradies bez jēgas ..

Bleiers, 31.marts 2015, 11:12

Ak dievs, ko nu ? Tagat tavs "Elitārais" sporta veids būs sačakarēt ar citiem gribētājiem, ārprāccccc.......kā tu to pārdzīvosi :( ? Man vienreiz šis viss pieriebsies, un publiski nosaukšu apmēram 70 foreļupes. Nu nav forelists labāks, vai elitārāks par citu ibio, upes pieder valstij, jebkurš var braukt uz viņām un makšķerēt. Ne visiem patīk vazāties gar upēm, ne visiem patīk foreles.

yuuhuu, 31.marts 2015, 15:11[/quote]

Sveiks,yuuhuu!.. Jau pirmās rindas lasot parāva uz smiekliem,bet tas tā..nepārproti tikai mani..es patiesībā pavisam vienkārš cilvēciņš esmu un nav man foreļošana nekāds sports,bet gan aktīva atpūta - hobijs.Atļaušos piebilst,ka nekad neesmu teicis,ka foreļošana būtu pārāka par citu zivju ķeršanu un neuzskatu šo savu hobiju arī ne par elitāru neko..es daru to,kas man patīk un man patīk arī citas zivis un to ķeršanas veidi.Par to 70 upju atklāšanu vari necensties..kartē var saskaitīt pāris simtus vismaz,kuri uzrakstīti un,ja pat ar pirkstu iebakstīsi kādā upes posmā,tad tici man-nevienu nepārsteigsi šeit.Varbūt es varu vienīgi pārsteigt(diezvai gan tevi),ka arī Daugavā ir manītas foreles:) Zinu arī to,ka satversmē rakstīts,ka valsts pieder tautai,tādejādi visiem atļauts atrasties un pārvietoties tauvas joslā,tai skaitā arī man un tev. Par tiem meklētājiem,kuri saradušies bez jēgas (tai skaitā protams netrūkst tādu peģiku kā martins_riga),aizvien retāk izdosies ko atrast,bet gan jau,ja Tu "pavazāsies" gar upi,tad arī Tu kko iespējams atradīsi :)
P.S. Nekā personīga protams,yuuhuu un,lai tev ne asakas ! .. ;)
1.aprīlis 2015, 01:56 | links

Atbildēšu gan. Es domāju, ka copmaņi ir pelnījuši iespēju copēt dažādos ūdeņos. Ar zivīm, bez zivīm, ar vēl nedaudz zivīm, par brīvu, par naudu. Rodot iespēju salīdzināt.

Un starp citu, esmu pietiekami ieguldījis ūdeņos tāpat, pelnīšanas vēlmi jūs savā marasmā esat izgudrojuši, lai būtu ērtāk oponēt.
31.marts 2015, 22:12 | links

Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt

Paklau, draudziņ, Tu jau visiem ar savu licencēšanu esi apnicis. Ir tēma "Makšķerēšanas noteikumi", kur var stāstīt, cik tas krietni un labi, bet varbūt šeit nevajag gandēt tēmu ar absolūtu TUKŠU ūdens liešanu, kur starp divām karojošām pusēm jēdzīgus tekstus nepamanīt.
Ja gribi pelnīt, limitēt copmaņu skaitu u.tml. - roc dīķi, laid zivis un dzīvo. Neuzbāzies par saimnieku resursam, ko neesi radījis.
Uz šo atbildēt nevajag.

Cik es esmu saticis copmaņus ap ūdeņiem (runāju par attālumu 60-80km ap Rīgu) tad tādi fufaikās ar atplēstu kabatu nav gadījušies. Lielais vairums tomēr ar gana svaigiem auto, labu ekipējumu, brienamtērpiem, ir kas iet ar profesionālu foto tehniku - tie pisloņi ar zaglīgiem skatieniem šur tur parādās tieši rudenī
zverkavis, 31.marts 2015, 18:10

Sliecos piekrist. Kuram jaunāks auto, kuram pusjaunāks, bet veci vraki negadās. Pisloņi pie tiem auto ģērbj pulka advancētākus tērpus nekā manu gumijas brienamo tērpu u.t.t. Ja tuvumā paskatītos arī kātus&spoles, gan jau lētuči nebūtu vis... Tagad, manuprāt, ar špini to zivi nemaz tik koši neizķersi tādā apjomā, lai minētais alkāns ar šaudīgu skatienu un noplīsušu vateni ietu pelnīt.
31.marts 2015, 22:02 | links

martins_riga :) labs koments, sasmējos.
31.marts 2015, 21:55 | links

Stipri piekrītu Čalītim par upēm un zivju lielumiem.

Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt, tikai praksē to nav, kam realizēt.
Novada līmenī apsaimniekojot ūdeņus, šāda pieeja ar laiku varētu veidoties. Varbūt būtu strauti, kur kāds varētu paņemt arī 25 cm papu, ja reiz jau tāds izmērs ir nonārstojis... taču... nav ko lēkt vairākiem pakāpieniem uz priekšu.

PS. Jā, spītīgi mēģinu pirmo foreli šogad dabūt ar MM, pagaidām neizdodas ;) Jāpēta vēji un jāmin uz jūras zivi laikam.

Smalka doma!!!
... tā,kas bez pupiem,lai paliek glupiem!
31.marts 2015, 20:41 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager