Foreles

[quote=401239]Stipri piekrītu Čalītim par upēm un zivju lielumiem.

Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt, tikai praksē to nav, kam realizēt.
Novada līmenī apsaimniekojot ūdeņus, šāda pieeja ar laiku varētu veidoties. Varbūt būtu strauti, kur kāds varētu paņemt arī 25 cm papu, ja reiz jau tāds izmērs ir nonārstojis... taču... nav ko lēkt vairākiem pakāpieniem uz priekšu.

PS. Jā, spītīgi mēģinu pirmo foreli šogad dabūt ar MM, pagaidām neizdodas ;) Jāpēta vēji un jāmin uz jūras zivi laikam.

Akmens_Viesis, 31.marts 2015, 18:08[/quote
Smalka doma!!! Piesakos par kopkases turētāju.
31.marts 2015, 20:38 | links

zdarova Peģiki :)

shodien izcirtu 4 meerus. visus pievacu un uzmetu uz pannas. licencet jus varat savus piebraucamos celjus, ja jums tadi ir. :) parejiem - turpiniet buchot - mana panna neshkjiro :)
31.marts 2015, 20:35 | links

Ir, ir forelistu iedomīgā augstprātība. Vakar uzdevu vienkāršu jautājumu, bet atbildes nav, lai gan rakstītāju te cik uziet.

Vilnis62, 31.marts 2015, 19:45

Sūds ar tām forelēm,stāsti kā ar vimbām?Noskatījos,ka pie tavas,,hatas,,viss jau ir nopēdots,dabū ar ko?
31.marts 2015, 19:54 | links

Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt, tikai praksē to nav, kam realizēt.

Akmens_Viesis, 31.marts 2015, 18:08

Vienkārši ahūns pamatojums... un cerams ka arī nebūs kam.
31.marts 2015, 19:46 | links

Ir, ir forelistu iedomīgā augstprātība. Vakar uzdevu vienkāršu jautājumu, bet atbildes nav, lai gan rakstītāju te cik uziet.
31.marts 2015, 19:45 | links

Es sliecos piekrist Bleieram. Sevišķi pavasarī to gribētāju daudz, līdz maijam. Vazājās gar krastiem nosmulētās dēbēs. Utenī prikts spinings un zaglīgs skatiens. Tādi uz dialogu neiet. Vienkārši pazūd krūmos vai kāto atpakaļ. Kad sākās līdaku slaktēšanas laiks, viņi pazūd no upēm. Nav vairs rezona. Zivs paliek tramīgāka, grūtāk noķerama.
Ja cilvēks grib noķert foreli, nav nekādas bēdas. Tikai tas jādara civilizēti....

Chalitis, 31.marts 2015, 18:02

Cik es esmu saticis copmaņus ap ūdeņiem (runāju par attālumu 60-80km ap Rīgu) tad tādi fufaikās ar atplēstu kabatu nav gadījušies. Lielais vairums tomēr ar gana svaigiem auto, labu ekipējumu, brienamtērpiem, ir kas iet ar profesionālu foto tehniku - tie pisloņi ar zaglīgiem skatieniem šur tur parādās tieši rudenī... Varbūt neesmu bijis pareizajā vietā pareizajā laikā, bet klajas nekārtības vai maliķošanu neesmu sastapis. Ir gadījies kādu tīklu likvidēt vai celt ārā pavasarī tīklu paliekas kas upē pūst no rudens lašu laika, tas pats par sevi saprotams.
31.marts 2015, 18:10 | links

Stipri piekrītu Čalītim par upēm un zivju lielumiem.

Novada līmenī apsaimniekojot ūdeņus, šāda pieeja ar laiku varētu veidoties. Varbūt būtu strauti, kur kāds varētu paņemt arī 25 cm papu, ja reiz jau tāds izmērs ir nonārstojis... taču... nav ko lēkt vairākiem pakāpieniem uz priekšu.

PS. Jā, spītīgi mēģinu pirmo foreli šogad dabūt ar MM, pagaidām neizdodas ;) Jāpēta vēji un jāmin uz jūras zivi laikam.
31.marts 2015, 18:08 | links

Es sliecos piekrist Bleieram. Sevišķi pavasarī to gribētāju daudz, līdz maijam. Vazājās gar krastiem nosmulētās dēbēs. Utenī prikts spinings un zaglīgs skatiens. Tādi uz dialogu neiet. Vienkārši pazūd krūmos vai kāto atpakaļ. Kad sākās līdaku slaktēšanas laiks, viņi pazūd no upēm. Nav vairs rezona. Zivs paliek tramīgāka, grūtāk noķerama.
Ja cilvēks grib noķert foreli, nav nekādas bēdas. Tikai tas jādara civilizēti....
31.marts 2015, 18:02 | links

noslēpums tas tiešām nav, ja indivīds ir apveltīts ar kaut drusciņu veselā saprāta un loģikas, atrast un izdomāt to var - bet tie, kas prasa ar karotīti ieliet, tomēr uzrodās ar apskaužamu regularitāti ;)
Pats jautrākais ka pēc tam tādi kadri vēl forumā prasa kā spiningam spoli regulēt (aiziet līdz pat galējībām kad kabina klāt savus mazos bērnus), kad aiziet copēt tad ūdeni ņem līdzi, ar latvāni dir*u slauka - bet raugi - pēc mēneša jau vieds un pareizs, pilns albums ar "atlaistām" zivīm un žēlošanās ka bijis SPIESTS foreli paņemt, jo tā ierijusi līdz dirsai...
P.S līmenis pēc lietiem augšā, totāla necope.
31.marts 2015, 17:46 | links

yuuhuu,tās foreļupes nav nekāds noslēpums,tagad i-neta laikmetā atrast var pašu vellu,bet ir indivīdi kam jāieliek ar karotīti viss mutē.
31.marts 2015, 17:16 | links

Dzīve pilna pārsteigumu! Kas meklē tas atrod,tik to meklētāju saradies bez jēgas ..

Bleiers, 31.marts 2015, 11:12

Ak dievs, ko nu ? Tagat tavs "Elitārais" sporta veids būs sačakarēt ar citiem gribētājiem, ārprāccccc.......kā tu to pārdzīvosi :( ? Man vienreiz šis viss pieriebsies, un publiski nosaukšu apmēram 70 foreļupes. Nu nav forelists labāks, vai elitārāks par citu ibio, upes pieder valstij, jebkurš var braukt uz viņām un makšķerēt. Ne visiem patīk vazāties gar upēm, ne visiem patīk foreles.

yuuhuu, 31.marts 2015, 15:11[/quote]

yuuhuu,Ko tad Bleiers tādu pateica,ka tā aizsvilies?!
Nu sauc sauc,šeit jau viens tāds bij ,,saucējs,,es forelistu vietā no tā saucēja vairs nevienu mānekli nepirktu.
31.marts 2015, 17:12 | links

Dzīve pilna pārsteigumu! Kas meklē tas atrod,tik to meklētāju saradies bez jēgas ..

Bleiers, 31.marts 2015, 11:12[/quote]

Ak dievs, ko nu ? Tagat tavs "Elitārais" sporta veids būs sačakarēt ar citiem gribētājiem, ārprāccccc.......kā tu to pārdzīvosi :( ? Man vienreiz šis viss pieriebsies, un publiski nosaukšu apmēram 70 foreļupes. Nu nav forelists labāks, vai elitārāks par citu ibio, upes pieder valstij, jebkurš var braukt uz viņām un makšķerēt. Ne visiem patīk vazāties gar upēm, ne visiem patīk foreles.
31.marts 2015, 15:11 | links

Ja varētu ņemt +40cm, es ik pa brīdim kādu varbūt arī paņemtu! Tomēr neņemu, jo cienu likumus un uzskatu, ka tie, kas to pieņēma, zina vairāk nekā es.

Bandito, 31.marts 2015, 10:12

Ja pieņems jaunos MN, Tev būs visas iespējas kļūt par gaļenieku :)

Hotentots, 31.marts 2015, 10:43

Ja pieņems jaunos MN tad riepu servisiem būs darba pilnas rokas kad pašpasludinātais taisnības cīnītājs siros gar upēm ar asi trītu nazi rokās...
31.marts 2015, 11:44 | links

Ko varat teikt par mazajām upēm, kas ietek tieši jūrā. Kāda pieredze?
Pašam pieredze maza, pāris reizes tik esmu bijis uz tādām, bet rezultāti necili

mikucis15, 31.marts 2015, 10:49

31.marts 2015, 11:12 | links

Ko varat teikt par mazajām upēm, kas ietek tieši jūrā. Kāda pieredze?
Pašam pieredze maza, pāris reizes tik esmu bijis uz tādām, bet rezultāti necili
31.marts 2015, 10:49 | links

Ja varētu ņemt +40cm, es ik pa brīdim kādu varbūt arī paņemtu! Tomēr neņemu, jo cienu likumus un uzskatu, ka tie, kas to pieņēma, zina vairāk nekā es.

Bandito, 31.marts 2015, 10:12

Ja pieņems jaunos MN, Tev būs visas iespējas kļūt par gaļenieku :)
31.marts 2015, 10:43 | links

foreles neviens neņem, bet cik no kādas sanāk maizītes, to daudzi zina... ;-D
31.marts 2015, 10:36 | links

Jūs ziniet, kāpēc es neesmu paņēmis praktiski nevienu foreli? Jo uzskatu, ka tādā ap 35cm forelē ir pārāk maz gaļas, lai to ņemtu un nogalinātu. Ja varētu ņemt +40cm, es ik pa brīdim kādu varbūt arī paņemtu! Tomēr neņemu, jo cienu likumus un uzskatu, ka tie, kas to pieņēma, zina vairāk nekā es.

Tādu 30cm forelīti nofilējot, es ne paēst varu, ne par ģimeni pacienāt! Nav pat ko iesākt! Tāpēc foreli ēdu tikai varavīksneni un no audzētavām
31.marts 2015, 10:12 | links

Lielās zivis ir vairāk jūtīgas uz temperatūras izmaiņām ūdenī. Pie kritiskās robežas pirmie mirst lielie īpatņi. Arī plēsējam vieglāk notvert lielo zivi mazūdens periodā. Latvijā ir maz upīšu, strautu kur var izaugt 70 cm foreles! Arī 80tajos nebija daudz trijnieču. Pārsvarā kilo-pusotra. Divniece jau bija retums. Tagadējie noteikumi ir galīgi ačgārni! Nevar vienu limitu un skaitu noteikt dažādām tecēm,ar dažādu resursu! 3 zivis no 30 līdz 40cm gan 2-3 metri platam strautam ar noteci pārdesmit kilometru un vidēja lieluma (kā Amata) upei! 3 zivis varētu būt apsaimniekotos ūdeņos, kur regulāri papildina zivju krājumus. Citur pietiktu ar vienu zivi no 40 cm.
30.marts 2015, 22:14 | links

Viss būtu baigi labi,ja varētu paturēt sākot no 70cm..tad nebūtu problēmu

Bleiers, 30.marts 2015, 16:09
Daudz esi tādas noķēris?! Nereāls cipars. Par lielo zivju mirstību esi dzirdējis? :)

Chalitis, 30.marts 2015, 19:22[/quote]
Neesmu nevienu,bet strauta foreles praktiski var izaugt virs 3kg un atiecīgi virs 60cm,ja to kāds nenomušī.Protams es pārliecu ar tiem centimetriem noteikumos.Katrā ziņā foreles dabūtu paaugties līdz prāvākiem izmēriem.
P.S. Par lielo zivju (dabīgo) mirstību neesmu informēts.Vai vari ko pateikt šajā sakarā ?
30.marts 2015, 20:12 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager