Sliekot vai nesliekot,tas katra paša ziņā!Varbūt kādam pietrūkst naudas,lai iepirktu voblerīšus vai citus mānekļus..BET,ja runa iet par āķiem,tad trijžuburis vai pat to pāris ir reāla skāde zivs mutē,ja ne rīklē.Ja sliekotājs piecirtīs bez pauzes,tad arī visticamāk nebūs problēmu zivi atbrīvot.Pats esmu uzaudzis pie foreļupes ar slieku ķerot tās,zinu ko runāju..Iekampts vobleris jau sagādās krietni lielāku skādi..cik nav bijis,ka viens āķis atbrīvots un zivs sāk raustīties..viss no jauna,līdz jau pa vēlu ir ko glābt ! Ne visi ir tik izveicīgi ķirurgi un saudzīgi,lai veikli atbrīvotu sparīgu zivi no iekampta voblera.Pa lielam viss atkarīgs no copmaņa un tā,ar kādām domām viņš ieradies pie upes.Mazākais būtu tas uz ko un kādiem āķiem ķēris[likumā paredzētā kārtībā],svarīgāk vai zivs vesela palikusi.. Man pašam kaudze ar vobleriem,kam pārī 3žuburi..jāapsver doma par vieninieku maiņu.Runājot par gumijām..tās protams arī mēdz būt ar 3žuburiem un kombinācijā ar rotiņu,bet labs risinājums ir ar vienu āķi un džigošanas tehniku..pavisam cita interpretācija utt. Katram savs piegājiens un savs ķeršanas stils-bezjēdzīgi kādu pārpārliecināt,jo sadzirdēs tikai to ko vēlēsies sadzirdēt.Cietēja jau beigās būs zivs-neatkarīgi no tā,cik dabīga vai nedabīga būs ēsma.
P.S. Par zverkavis teikto,ka pietiek tikai ar to,ka redzēts iznāciens bez cīņas..gan JĀ,gan .. bik pa īsu..vajadzīgs man tomēr tas bremžu skrējiens,pumpis un manevri.Nu nepietiktu man ar to,ka teiksim izsmelt un atbrīvot ar tīklu,pajūsmot par skatu un būt priekā ka IR bijis notikums..,bet iespējams,ka vēl neesmu līdz tam izaudzis.. Ja nu vienīgi ar tauriņķeramo pārtvert iznāciena brīdī pa fikso :D
24.marts 2015, 16:06 |
links