Foreles

sliekosi ar mākslīgo slieku, kura izskatās, smaržo un pat garšo intensīvāk par dabīgo?

Esi dzirdējis par medībām un foto medībām?, varbūt vari aizsākt foto makšķerēšanu, un paskatīties uz zivi tikai caur objektīvu

mikucis15, 24.marts 2015, 11:27

kad riepu dūrējs un fileju eksperts Sulla mani nodirsa, es paskaidroju savu nostāju - redzams, ka lasījis to neviens netika.
Atkārtošos.
Ir situācijas, un ļoti bieži, kad man pietiek tikai to zivi izmānīt. Nu gadās, iznāk virsmērs līdzi māneklim un metru no kājām apmētās un aizpeld atpakaļ uz savu paceri. Man ar to PIETIEK, es EJU TĀLĀK. Man nevajag OBLIGĀTI TO ZIVI DABŪT ĀĶA GALĀ. Arī tādos 2x2m laukumiņos starp sanesēm es nemetīšu nekad - ja arī metīšu, tad pirms nav NOŅEMŠU āķus vispār - forele tāpat pakamps un sekundi, divas, neatlaidīs. Šādi man nav jāsatraucās ka forele aprausies ar āķi rīklē. Emocijas gana. Jums nepietiek? Nu tad bombījat un slānat ar smaržīgajiem un garšīgajiem tārpiem, bet nevajag gudri pļūtīt par copes ētiku. Zivis es nefotografēju, ja es atlaižu tad atlaižu nevis māžojos.
Izteicos gana skaidri?
24.marts 2015, 12:27 | links

Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi foreļojot uz mīkstajiem (gumijas ) krāsa, izmēri, mānekļa veids
Šogad ir doma nedaudz pamēģināt ko savādāku.

mikucis15, 24.marts 2015, 08:49

Mans pieticīgais viedoklis saka,ka katrai vietai,laikam,ūdens dzidrumam un dziļumam,visi parametri ir mainīgi.Ir vietas,kur lieliski šancē viens māneklis,bet cituviet viņš reāli zaudē atšķirīgam māneklim.Itkā rozā un zaļganais ir strādājošāks,bet ir bijis,ka tieši pretēji..melns! Protams milzīga loma ir spēlei un arī paša copmaņa uzvedībai upes malā .. Joprojām eksperimentēju!
24.marts 2015, 12:24 | links

Nu ko vīri..kas gardāks..forele,bebra kungs,svētelis vai gulbītis ??? :D

Bleiers, 23.marts 2015, 20:23

Bebra desas ceptas uz grilla nekas nevar pārspēt.. + Valmiermuižas vai Brengulis :D

Lai piedod jel nedarnieks bebra kungs,bet laikam argumentēti būs ierindojies ēdienkartes topā..

Krumjan1s, 24.marts 2015, 10:15
24.marts 2015, 12:00 | links

Ruu.
80.-90. nevar salīdzināt ar šodienu.
Iz dzīves. Atsēžos sanesumā apēst pusdienmaizi.Ar acs kaktiņu pamanu,manu kātu kāds rauj prom.Ķeru,bremze tik iedziedas,laist nevar-sanesums.Izrādās,manis kalto sudraba šūpiņu,nevērīgi liekot kātu atstāju to sanesuma logā,iekārojis foreļpaps,krietni virs kilo.Labi,ka bija pītene,ja nemaldos Fire Line XDS,tad svaru kausi svērtos pretēji.
24.marts 2015, 11:58 | links

vēl viena tēma!
man pašam ir bijusi pieredze noķert foreli praktiski tādā vietā kur teorētiski viņai nemaz nevajadzētu būt.
Jo parastais pieņemtais standarts ir, ka viņas dzīvo lielo upju pietekās, vai upēs kas ietek jūrā.
bet man stāsts par vietu kur vienā pusē uzpludināts dzirnavdīķis, tad upe kas ietek ir kādi 3-4km un galā atkal aizsprosts ar privāto dīķi.
Respektīvi, kā viņas tur nonākušas? varbūt n-tos gadus atpakaļ kad nebija slūžas uzceltas.
24.marts 2015, 11:52 | links

Tas pareizīgums un patriotisms šeit brīžiem ir par traku!!
gumija nav ne tīkls, murds, kur nu vēl trakāk elektrība!
24.marts 2015, 11:42 | links

Hotentot,to var izdariit ar jebkuru maanekli ja gribas,kaa jau teicu foreleejot primaarais ir foreles uzbrukums maaneklim un nevis taa noriishana,jo aakjis buus tuvaak luupas malai,jo forelei labaak.Un es ljoti luugtu attureeties no atraktoru izmantoshanas.No savas pieredzes teikshu,90jos,kad saaku kjert foreles es taas kjeeru ar slieku,nosliipeeju tehniku un tas bija tik vienkaarshi ka nedeva nekaadu gandariijumu,pamazaam paargaaju uz maaksliigajaam eesmaam un tad kad visu dienu nojaucies pa brikshnjiem un nesekmiigi meegjinot apmaaniit kaut vienu ,es nokjeeru foreli,iekhaa viss gavileeja un es sapratu ka tas ir daudz saistoshaak par nokjertam 60 foreleem uz to taarpu,man arii kjerot uz taarpu bija sava tehnika,arii taalajos 90jos kjerot es nekad nenesu maajaas vairaak kaa 3 foreles,slieku spraudu aiz gala un tiko jutu mazaako copi taa piecirtu,60% forele slieku noraava vienkaarshi,bet kad uzkjeeraas,95% aakjis bija luupaa.Tagad paskatoties uz tiem laikiem,tie vienkaarshi bija citi laiki un makshkjereeshanas kultuura bija krietni primitiivaaka,tachu tie laiki man paliidzeejushi ir saprast foreli daudz labaak,taas ieradumus,dziivesvietu un daudz ko citu

24.marts 2015, 11:26 | citēt | nosūdzēt | links

Līdzīgs stāsts, man nākamais posms bija vobleri, par kuriem retais tai laikā spēja iedomāties:)
24.marts 2015, 11:38 | links

Ja forele uz kara takas,rij visu kas kust. Ja ne,tad ne. Savos bridienos(~30-35g.) esu novērojis,ka upe "atveras" uz kaut kādu brīdi.Cik šis brīdis ilgs,grūti objektīvi spriest.Sevišķi,kad sutīgs un rasina smalks lietutiņš.Iznācieni un copes visos potenciālajos slēpņos un vietās.Pat necilās. Zemmēri pie teikšanas netiek.Tādā reizē,no vienas nelielas dobes,pieci metieni-pieci mēri.Pēc trešā nodomāju,baigais negausis,atkal galā.Nē.Atkabinot redzu,ka iepriekšējais turpat netālu pļurinās. Un tad,upe aizveras. Piesitiens,iznāciens un klusums.It kā izmirusi. Apmētā tādas vietas!Jāsēž saimniekam.Maini mānekļus.Klusums.
Neesu agro,slaucēju,rītu bridējs. Nu tīk man pagulēt! Šādu upes atvēršanos un aizvēršanos nācies piedzīvot neprognozējamās gaišās diennakts stundās.
Za ribalku!
24.marts 2015, 11:37 | links

tas bija domāts zverkavim.
24.marts 2015, 11:29 | links

sliekosi ar mākslīgo slieku, kura izskatās, smaržo un pat garšo intensīvāk par dabīgo?

Esi dzirdējis par medībām un foto medībām?, varbūt vari aizsākt foto makšķerēšanu, un paskatīties uz zivi tikai caur objektīvu
24.marts 2015, 11:27 | links

Hotentot,to var izdariit ar jebkuru maanekli ja gribas,kaa jau teicu foreleejot primaarais ir foreles uzbrukums maaneklim un nevis taa noriishana,jo aakjis buus tuvaak luupas malai,jo forelei labaak.Un es ljoti luugtu attureeties no atraktoru izmantoshanas.No savas pieredzes teikshu,90jos,kad saaku kjert foreles es taas kjeeru ar slieku,nosliipeeju tehniku un tas bija tik vienkaarshi ka nedeva nekaadu gandariijumu,pamazaam paargaaju uz maaksliigajaam eesmaam un tad kad visu dienu nojaucies pa brikshnjiem un nesekmiigi meegjinot apmaaniit kaut vienu ,es nokjeeru foreli,iekhaa viss gavileeja un es sapratu ka tas ir daudz saistoshaak par nokjertam 60 foreleem uz to taarpu,man arii kjerot uz taarpu bija sava tehnika,arii taalajos 90jos kjerot es nekad nenesu maajaas vairaak kaa 3 foreles,slieku spraudu aiz gala un tiko jutu mazaako copi taa piecirtu,60% forele slieku noraava vienkaarshi,bet kad uzkjeeraas,95% aakjis bija luupaa.Tagad paskatoties uz tiem laikiem,tie vienkaarshi bija citi laiki un makshkjereeshanas kultuura bija krietni primitiivaaka,tachu tie laiki man paliidzeejushi ir saprast foreli daudz labaak,taas ieradumus,dziivesvietu un daudz ko citu
24.marts 2015, 11:26 | links

Labi, labi, gumija aizdomīga. Paies 5 gadi un spečuki sataisīs TIK krietnas gumijas sliekas, kam gan struktūra, gan garša, gan smaka būs kā īstai sūdu sliekai. Ko tad? Tad jau idejiski forelei nemaz nevar rasties aizdomas...
Vai tad teiksiet to pašu?

Ak, šī diskusija ir nebeidzama...

24.marts 2015, 11:15 | citēt | nosūdzēt | links

Te ir runa vienīgi par tehniku, tad iespējams atgriezīsies pludiņnieki...:)
24.marts 2015, 11:19 | links

Kungi
MN mazajās upēs ir tikai vadlīnijas jo kontroles tāpat nekādas.

Ja gribat zivi ķert rīt un parīt, darāt kā uzskatāt par vajadzīgu un atbilstoši savai sirdsapziņai.

sliekām/ gumijsliekām ir problēma ka tās bieži ierij pa dziļu un velkot āķus ārā tiek smagi traumētas žaunas.
24.marts 2015, 11:16 | links

Labi, labi, gumija aizdomīga. Paies 5 gadi un spečuki sataisīs TIK krietnas gumijas sliekas, kam gan struktūra, gan garša, gan smaka būs kā īstai sūdu sliekai. Ko tad? Tad jau idejiski forelei nemaz nevar rasties aizdomas...
Vai tad teiksiet to pašu?

Ak, šī diskusija ir nebeidzama...
24.marts 2015, 11:15 | links

Atkal sākas tas pats - slieku pludina pludiņnieki (gaļenieki), bet bērklija slieka izmanto vien džigotāji, kas ir saudzīgi. Tas ir bullshits.
Kas liedz džigotājam uz āķa likt ĪSTU slieku, bet pludinātājam mākslīgu? Nekas. Nav vaina sliekā, bet ATTIEKSMĒ. Var džigotājs ar gumijas slieku slānīt nejēgā, bet "sliekotājs" būt īstenais C&R piekritējs.
Tā ka liekulība vien tā ir. Idejiski likums pārkāpts netiek, bet faktiski tas tiek skaisti un varen cēli apiets.

24.marts 2015, 11:00 | citēt | nosūdzēt | links

Pirmkārt ,te ir jāsaprot ,kas ar to ir domāts likumā:) Ar dabīgo ēsmu -slieku ,pludinot iekabināšu da jeb kuram sportistam džigotājam vienalga kādas viņš sliekas neizmantos.
24.marts 2015, 11:09 | links

BrunoL viss atkariigs no meistariibas.Hotentot forele pakjerot slieku,rij to nost bez aizdomaam,pakjerot gumiju taa to izspljauj,jo sajuut ko aizdomiigu.Savulaik esmu visu izmeegjinaajis,taa ka ir ko saiidzinaat.Tagad kjeru uz mikro vobleriem un citu neko negribaas,bet kaa jau teicu,vietaas kur ir veea gazes un briivie logi ir max 2m gumija ir risinaajums
24.marts 2015, 11:07 | links

Kur teikts,ka tas vīrs ar pludu un junkuru makšķerē foreli? Var būt sapalu,raudu vai asari?
Vai mazums foreļojot šīs zivis piezvejā? Izņemot,protams,raudas.
24.marts 2015, 11:06 | links

Ne jau par to runa - gaume un copes izpratne katram sava. Te vairāk krīt uz nerviem tas, ka sadaļā valda tāda liekulīga gaisotne - sliekotājus slīcināt, sist un kastrēt, taču gumijas sliekotāji ir atbalstāmi.
24.marts 2015, 11:05 | links

Nu,nav dzīvā ēsma(slieka) produktīvāka par rotiņu,šūpu un kur nu vēl vobleri. Praksē pārbaudīts.Pats gan biju un esu par slinku lai ķēpātos ar tārpiem.Phē! Rokas smirdīgas,štruma netīri. Bet. Esam tik dažādi. Kā saka kārtīgi copmaņi:Ja nagi pēc sūdiem neož,neesi copē bijis!
Savulaik,comrāds bija tārpinieks. Technika līdzīga džigam. Kopbridienos pierādījās,ka mākslīgais māneklis medīgāks.
24.marts 2015, 11:01 | links

Nu jau gan aizmuldējāties:) Slieku var pludināt da jeb kur un daudz dažādos veidos pludiņnieki. Mākslīgā ēsma- slieka, pludināšana, var jau būt, neesmu par to dzirdējis. Te ir divas pilnīgi atšķirīgas tehnikas, kas nav salīdzināmas( pludiņmakšķerēšana un džigs).

skutans, 24.marts 2015, 10:53

Atkal sākas tas pats - slieku pludina pludiņnieki (gaļenieki), bet bērklija slieka izmanto vien džigotāji, kas ir saudzīgi. Tas ir bullshits.
Kas liedz džigotājam uz āķa likt ĪSTU slieku, bet pludinātājam mākslīgu? Nekas. Nav vaina sliekā, bet ATTIEKSMĒ. Var džigotājs ar gumijas slieku slānīt nejēgā, bet "sliekotājs" būt īstenais C&R piekritējs.
Tā ka liekulība vien tā ir. Idejiski likums pārkāpts netiek, bet faktiski tas tiek skaisti un varen cēli apiets.
24.marts 2015, 11:00 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager