Zvērkāvi. Interesanti, kurš pie tā vainīgs, ka bebri Latvijā tika izskausti un pēctam ievazāti no citurienes?
Chalitis, 21.marts 2015, 07:38
Es nekad neesmu apgalvojis ka cilvēks dabu nečakarē. Jā, arī Sullas vārdos - varo, tam es piekrītu. Bet ko tad man darīt? Nākamreiz, kad brauks vietējais lielzemnieks miglodams krastus, šim traktoru nodedzināt? Nu ne taču. tas ir absurds, lieka vardarbība tikai vairos vardarbību, tas ir mans uzskats. Es daru ko es varu izdarīt - likuma ietvaros savu piemājas upīti tīru no bebriem - pareizi vai nepareizi, bet mannuprāt, upei ir labāk bez tiem bebriem. Reiz, copējot, aizķēru mazos tīkliņus rāmītī, televizorus laikam sauc. Pie piektā sagrieztā un izmestā pamanīju ka mani no krasta krūmiem vēro divi puišeļi, gadus 10-12 veci, ieraudzīja ka redzu un aizskrēja. Gan jau ka sencīši savas atvases aizsūtījuši pieskatīt savu nelikumīgo rūpalu. Nu un pēc sullas scenārija man vajadzēja iet un viņiem garāžu, pirti nodedzināt?
Es neesmu negausīgs, es nepaņemu neko daudz, bet par paņemtajām es nekaunos - man smiekli nāk kad tāds jaunais censonis, kas vēl pirms mēneša forumā prasa kā spolei bremzi regulēt, nu ir noķēris foreli, izfočējis visās malās un visās pozās un esot bijis SPIESTS paņemt jo esot zivs bijusi savainota...
Nezinu, kā pārējiem, bet man rokas ir siltas, varu pusi ziemas bez cimdiem iet - kad redzu bildēs forelītes 25-35cm, kuras autors tur abās plaukstās - man nez kāpēc šķiet ka tā zive tur nejūtās labi...
Citreiz palasot tepat galerijās komentārus pie bildēm - kā tauta spriež cik lielas gadās nepieejamākās vietās kur liels risks norauties un noraujās ar, ar visu āķi, saprotams - cik daudziem pietiek nervi to zivi no atvara TIKAI IZMĀNĪT? Bija izgājiens, viss, ej tālāk. Ja gribi paspēlēties un zini ka zivs tur var apraut rīkus - noņem āķi pavisam - forele pakamps un kādu sekundi-divas tāpat turēs un spirināsies - emocijas gana. Nepietiek? Vajag bombīt un bombīt kamēr sabombī to zivi no viņas bedres? Un ja aiziet ar rotiņu žaunās? Baigā ētika, nudien...
Par sīko līdaciņu krastā sviešanu, tārpošanu ar mākslīgajiem smaržīgajiem un garšīgajiem tārpiem man arī ir savs viedoklis, bet nez kāpēc par to mani vietējie lielceļa huligāni norej...