Foreles

Hey,
Iesakiet kādu labu, izteikti peldošu vobleri forelēm, ko es varētu patestēt nākamsezon!

manamejais, 4.oktobris 2014, 06:49

Vobleri un citi mānekļi .. labi un slikti .. un svarīgākais,kas ir to pielietojuma un SPĒLES īpašnieks !
P.S. un protams,ka pie nosacījuma .. pareizā laikā un pareizajā vietā ..
5.oktobris 2014, 11:21 | links

Man labāk patīk grimstošie. Iemetiens-pietvičo un cope! Bez metiena var pagremdēt sanesumu logos.
4.oktobris 2014, 18:24 | links

Hey,
Iesakiet kādu labu, izteikti peldošu vobleri forelēm, ko es varētu patestēt nākamsezon!
4.oktobris 2014, 06:49 | links

Mammai apaļāka galva un nu jau arī apaļāks puncis. Tēviņam garāks knābis - tā pirmā izteiktākā pazīme.

Akmens_Viesis, 1.oktobris 2014, 21:23

Mātītei tā galva ne tikai apaļāka bet arī proporcionāli mazāka nekā tētukiem, smalkākiem un īsākiem žokļiem. Nu un tētukiem jau ap 40cm uz apakšžokļa veidojas āķis, īpaši izteikts uz rudeni. tas tā īsumā :-)
1.oktobris 2014, 23:23 | links

Mammai apaļāka galva un nu jau arī apaļāks puncis. Tēviņam garāks knābis - tā pirmā izteiktākā pazīme.
1.oktobris 2014, 21:23 | links

Latvijā foreles pirms nārsta maina krāsu, toni? Un kā atšķirt mātīti no tēviņa? :D
1.oktobris 2014, 21:02 | links

Kipaps367... Strauta foreles ir noķeramas arī Lielupes baseinā. Forelei vajag vēsu un ar skābekli bagātu ūdeni. Lielupe plūst pa nosacītu līdzenumu kur lašveidīgajiem nav īsti kur piestāt, tādēļ iesaku foreles meklēt Lielupes augštecē, augšteces pietekās un pieteku pietekās. :) Izteiktu "foreļupi" Tu tur neatradīsi noteikti, taču starp citu sugu zivīm mēdz gadīties arī pa kādai pumpainai. :)
30.septembris 2014, 22:07 | links

Lielā sezonas noslēgšana tomēr notika šodien,bijām Kurzemes galējos ziemeļos,ļoti daudz mazo foreļu, gadīgās un divgadīgās.Pati upe ir salīdzinoši maza satekupe, upes vienā kilometrā kādi 6 dambji un viena nodambēta ceļa caurteka,pēc alu skaita varētu būt kādu padsmit īpatņu ģimene.Vispār tajā galā ar ūdeni pašvaki,bet starp dambjiem,bedrēs ar mazo gumijas tārpu pa 3-4gab. varēja izmānīt,ar rotu nebija iespējams peldošo alkšņu lapu dēļ. Esmu no Jūrmalas, esmu gatavs kādam tuvāk dzīvojošam entuziastam noziedot dažas rāmju lamatas izķeršanai ,ja nedzīvotu 100 km attālumā,likvidētu tos bebrus nedēļas laikā.
30.septembris 2014, 20:25 | links

Attēlā pie izplatības areāla zemgalē atdzīmēts ka nav :D http://www.latvijasdaba.lv/zivis/salmo-trutta-fario-l/
30.septembris 2014, 20:19 | links

Strauta forele. Latvijā sastopama daudzās upēs. Literatūrā attiecināta uz visu lielāko upju baseinu ūdenstecēm (izņemot Lielupes baseinu). Kāpēc Lielupes baseinā nav sastopamas?

kipaps367, 30.septembris 2014, 19:56

Lielupes baseinā ir sastopamas.
30.septembris 2014, 20:05 | links

Strauta forele. Latvijā sastopama daudzās upēs. Literatūrā attiecināta uz visu lielāko upju baseinu ūdenstecēm (izņemot Lielupes baseinu). Kāpēc Lielupes baseinā nav sastopamas?
30.septembris 2014, 19:56 | links

Nav kādas dokumentālās filmas par strauta foreļu dzīves ciklu? Interesē iepazīties ar šo zivi tuvāk :D

kipaps367, 29.septembris 2014, 23:05

vari ieskatīties šeit:
http://www.underwateroz.com/
30.septembris 2014, 08:53 | links

meegini atrast netaa,es atrodu un izlasu pa visaam ziviim kuras intresee.lai veicas.
30.septembris 2014, 07:35 | links

28.09.14 Ar kolēģi bijām noslēgt sezonu Ziemeļvidzemes upītē. Laiks bija tieši kāds vajadzīgs copei. Sākām lejtecē, kur man izdevās piemānīt vienu zemmēra alatiņu uz voblera un vienu mēra foreli. Kolēģim pāris zemmēri uz skaista mēra alata uz rotiņa. Noejot lejteces posmu devāmies mazliet augstāk. Tur dabūju divas mazliet virs 30 un vienu 36 cm, kā arī izlocīju vienu līdaku uz 45 cm. Kolēģim uz rotiņa atkal trāpījās smuka alata un pāris mazākas. Bija daudz iznācienu, bet ja ar pirmo nepaņēma, tad čušš :) Patīkami un pozitīvi noslēgta sezona. Ne asakas!
30.septembris 2014, 03:05 | links

Nav kādas dokumentālās filmas par strauta foreļu dzīves ciklu? Interesē iepazīties ar šo zivi tuvāk :D
29.septembris 2014, 23:05 | links

Tieši tā un viss ir atkarīgs no laika apsākļiem .. ir bijuši gadi,kad jau sptembra beigās esmu redzējis foreles slīdot lēnām lejup pa straumi ignorējot pilnīgi visu, apkārt notiekošo..
29.septembris 2014, 20:59 | links

Šodien aizlaidu uz pēdējo foreļcopi Vidzemē. Upe jau feina un tt., bet radās jautājums- vai nu upē nav nekas vairāk par mazuļiem vai arī es neko nemāku noķert :D Man vienīgajam praktiski necope?

kipaps367, 29.septembris 2014, 19:35

tas ir normāli, mēra foreles jau gatavojas nārstam, pārtrauc baroties, sākas migrācija uz nārsta vietām. Fāterīši vēl pa retam agresīvi metas virsū mānekļiem. Vakar vienu ap 35 cm redzēju jau gozējamies braslā, tātad iemēģināja berzi. Tas viss gan atkarīgs no ūdens tempera, pagāšnedēļ tas vietām bija jau 10 grādi.
29.septembris 2014, 19:56 | links

Šodien aizlaidu uz pēdējo foreļcopi Vidzemē. Upe jau feina un tt., bet radās jautājums- vai nu upē nav nekas vairāk par mazuļiem vai arī es neko nemāku noķert :D Man vienīgajam praktiski necope?
29.septembris 2014, 19:35 | links

Tākā medības sāk ierobežot, atgriezos pie makšķeres.
Setdien biju Vidzemē upes posmā, kur agrāk varēja kādu foreli piemānīt- izrādās, kaut kādi dabas mīļotāji iztīrījuši upi - bļin, un vairāk nav nekādas paslēpuves, nekādu koku sanesumu.
tīrīšana bijusi kādu gadu atpakaļ un paldies Dievam bebri vēl ir palikuši- tie vismaz pāris kokus bija iegāzuši iekšā.
bet nu daudzas iemīļotās bedres aizgājušas postā, un jaunās īsti neatklāju..
29.septembris 2014, 09:16 | links

Svarīgi! Amatas pieteka meklē draugus, bebru sakarā :)
29.septembris 2014, 08:58 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager