Foreles

Forelēm nārsts sākas oktobrī, tāpēc arī tas liegums MN noteikts ar 1.oktobri.
29.jūlijs 2013, 13:00 | links

Ruukiiti
Tā dēļ jau iet pret straumi!!!
29.jūlijs 2013, 12:53 | links

Piekrītu bandito: sods būs neciešams:D:D:D
29.jūlijs 2013, 12:00 | links

Beidzot varu ar sevi nosaukt par forelistu :)
15 gadi līdakots, un tagad otrajā apzinīgajā gājienā forelēs... ir... prieks pa visu ģīmi. (32 - 33 cm sēdēja mazā tērcītē uzreiz aiz bebrudambja)
Vienalga sastapos ar situāciju ko darīt un kā jūs darat.
1. Līdakas upītē?
tādā mazupītē kura vietām metru - divus plata. ko darīt? protams ka ir arī zemmēri. (un asti pastiepjot 2 mēra).
mans secinājums nav labs - līdaka dzīvo posmā līdz bebrudambim. tai posmā mēt rotiņu tukšums, pat mazie neskrien līdzi - viss izēsts.
Zemāk met rotiņu tur 2-3 sīči spēlējas un skrien rotiņam pakaļ...
tad vēlreiz ko darīt ar noķert zemmēru līdaku?
2. Bebru dambis?
lasu ka jājauc - par 90% pārliecināts ka tā arī ir, šoreiz izdarīju. unnn.... Blin, pēcāk savus metrus 200 uz leju upīte nav spiningojama.
Visticamāk atpakaļ nākot vajadzēja izjaukt.
3. a kad forele nārsto?
tai ko noķēru iekšā bij ikri, maz bet lieli ikri. Nav ieriekš sanācis uzšķēst foreli - varbūt ka tie ir palikušie pēc nārsta? sausu jau viņu nevar izspiest...

ruukiitis, 29.jūlijs 2013, 11:33

Par to, ka pirmo forelīti paņēmi, lai arī mēra - foreļdievs Tevi sodīs.. :)

Es ar līdakām mazajās īstajās foreļupēs - bez žēlastības... :(

Bebru dambji - nost,.... Ejot pret straumi, tas netraucē!
29.jūlijs 2013, 11:44 | links

Beidzot varu ar sevi nosaukt par forelistu :)
15 gadi līdakots, un tagad otrajā apzinīgajā gājienā forelēs... ir... prieks pa visu ģīmi. (32 - 33 cm sēdēja mazā tērcītē uzreiz aiz bebrudambja)
Vienalga sastapos ar situāciju ko darīt un kā jūs darat.
1. Līdakas upītē?
tādā mazupītē kura vietām metru - divus plata. ko darīt? protams ka ir arī zemmēri. (un asti pastiepjot 2 mēra).
mans secinājums nav labs - līdaka dzīvo posmā līdz bebrudambim. tai posmā mēt rotiņu tukšums, pat mazie neskrien līdzi - viss izēsts.
Zemāk met rotiņu tur 2-3 sīči spēlējas un skrien rotiņam pakaļ...
tad vēlreiz ko darīt ar noķert zemmēru līdaku?
2. Bebru dambis?
lasu ka jājauc - par 90% pārliecināts ka tā arī ir, šoreiz izdarīju. unnn.... Blin, pēcāk savus metrus 200 uz leju upīte nav spiningojama.
Visticamāk atpakaļ nākot vajadzēja izjaukt.
3. a kad forele nārsto?
tai ko noķēru iekšā bij ikri, maz bet lieli ikri. Nav ieriekš sanācis uzšķēst foreli - varbūt ka tie ir palikušie pēc nārsta? sausu jau viņu nevar izspiest...
29.jūlijs 2013, 11:33 | links

Huligān!
Man patīk ar testu līdz 10, jo tas ir stingrāks un varu precīzāk mest. Bet tas ir tikai man tā, iespējams!
29.jūlijs 2013, 08:56 | links

Nu tad beidzos izrāvos no stroikas darbiem - darbā un mājās...
Pirms mēneša nokomplektēju savu foreļu, drīzāk alatu komplektu - Salmo Daimond Red kātiņš, kurš ir, manuprāt, relikvija, kā ne kā 2002.gads:) Spole - tokushima 2000izmēra, kurai uz kasetes, ir ne pa ķeksi nepareizi cipari :D Un uz tās 0.2 aukliņa, bet laikam pāriešu atpakaļ uz 0.18, tas tā......
Esmu pie vietējās upes plkst 8:00 un beidzu copi 11:00.
Pati pirmā bedre - redzu, skaista alata.....mētāju, ne kā, bet viņu redzu joprojām, saprotu, ka man vairs nervi netur, tāpēc nolemju iet uz priekšu.....pēc 2 minūtēm atgriežos tajā pašā vietā un uzlieku voblerīti.. un ir, lielā alata, apmēram uz 38cm ir krastā, mazliet par ilgu samocīta, bet ar cerību, ka viņai vis būs labi tiek atlaista vaļā. Tak seko 2h gājiens kurā tiek noķertas pmēram 4 alatas no 15-27cm garas, apmēram, bet varēju mierīgi noķert 10+ alatas, bet sapratu, ka nav jēgas cīnīties ar alatu bērneļiem.
Pēdējā, ļoti labā bedre, kurā jau trešo gadu pēc kārtas sēž vismaz 2 skaistas alatas, šoreiz bija 3! Mētāju gar degungalu viņām pilnīgi visu arsenālu, bet viņas izrāda tikai minimālu aktivitāti, tas ir pagriež tikai galvu uz mānekļa pusi.....pēc 20 minūšu čakarēšanās, pie video kameras sabiedrības metu mieru šīm 3 skaistajās alatām, kuras bija no 30-38cm, apmēram.
Upē zivju daudz, tas priecē. Tiksimies pie ūdeņiem!
28.jūlijs 2013, 22:00 | links

Domāju, ka foreļu kātam priekš LV tests 8g. ir augša, ja vien ikdienā nevelkiet 3kg. foreles. Lūk divas zivis, lielākā uz ~1.5kg. uz Salmo foreļu kāta Powder 2-8g. un nebija nekāds ekstrēms izvadīšanā, spole pat lāgā nepadziedāja. Reāli lielākajai daļai LV upju neko vairāk par 5-6g. nevajag 8g. jau ir ar konkrētu rezervi.
25.jūlijs 2013, 22:15 | links

To Daugavzoons:
Ja gribi par nelielu naudu (veikalā ap 35 LVL), varu ieteikt TICA, Lite Ace, 2,10m garums, tests 2-10 grami.
25.jūlijs 2013, 16:59 | links

Man topā tests līdz 8-10gr un 2,1. Ātras akcijas.
25.jūlijs 2013, 13:31 | links

Iesaku palasīt spinmedia.ru foruma šo sadaļu:
http://spinmedia.ru/forum/viewtopic.php?id=61

Katram izpartne par ''tiešām labu spiningu foreļošanai" būs savādāka. Mans ideāls ir Daiko Featherweight, kuru vairs neražo, bet apskaties te viens pārdodas - jauns un par saprātīgu cenu :)

http://ribak.lv/viewtopic.php?f=16&t=2069&start=180
25.jūlijs 2013, 13:20 | links

Iesakit kādu tiešām labu spiniingu foreļošanai, ko var nopirkt Latvijas veikalos, kādi parametri būtu svarīgākie uz ko skatīties?

Daugavzoons, 24.jūlijs 2013, 23:49

Salmo Diamond Bullet 210cm 3-12gr, lēti praktiski un ja čoms uzkāpj uz spicītes - var ātri dabūt jaunu pa 7ls Daugavgrīvas ielā :D
25.jūlijs 2013, 12:58 | links

Es protams atvainojos, ja kādam izjaucu idilli, bet ne 5-18, ne 7-27 g nav foreļu kāts, ja vien mērķis ir ne tikai noķert zivi, bet arī sajust, ar ko nodarbojas.

varbūt vēl parunāt ar pārdevējiem, kas kaut ko saprot, nevis tikai "mētā barotavas".
25.jūlijs 2013, 12:57 | links

Iesakit kādu tiešām labu spiniingu foreļošanai, ko var nopirkt Latvijas veikalos, kādi parametri būtu svarīgākie uz ko skatīties?

Sava budžeta dēļ vel nevaru atļaities 4. kātu tīri forelēm, bet ja sāktu skatīties tēmētu uz 5-18g / 2.4m vai 2-10g / 2.4m.
iemesls man personīgi butu tas ka foreļupes mums ir mazas un mānekļi kurus metīšu būs diapozonā 3-10g.
pašlaik forelēm izmantoju 2.4m 7-27g kompozītu esmu arī mēginājis ar 2,7m grafītu mētat bet nejūtos tik brīvi kā ar 2,4m kātu, bt nu tas ir tikai mans viedoklis un katrs tomēr izvēlas sev kātu pēc saviem ieskatiem.
P.S. Ja nevari izlemt vai atrast kātu vai kompletktu forelēm tad vienmēr var pakonsultēties dzīvē pie pārdevējiem, jo parasti viņi paši mētā dzelžus vai mētā barotavas.
25.jūlijs 2013, 12:22 | links

Garums ap 2 -2.1, tests apmēram līdz 8gr.
25.jūlijs 2013, 11:47 | links

tests un garums.
25.jūlijs 2013, 11:25 | links

24.jūlijs 2013, 23:49 | links

Es nogāju pa Vaidavu 7km un nevienas foreles tikai 20cm garas līdakas pateicoties gudrajiem deputātiem ar atļauju celt hesu, visa upe ir sadirsta pateicoties tādiem lēmumiem. Sory par repliku bet sirds sāp
24.jūlijs 2013, 00:36 | links

atskaite par 20.07.2013.
ar draugu bijām vienā no Vidzemes upēm. kā reiz ietrāpijām uz mūsuprāt labu laiku priekš copes, samērā vēs laiks, apmācies un nedaudz duļķītis.
Uz abiem mums 16 foreles, no tām mēra bija 8, lielākā ap 36 cm, visas peld tālāk.
Izteikti labi strādāja pie Ginta pirktais lietuviešu meistara roteris, sudraba lapiņa un kapara serdīte 3.6 g smags verķītis.
Stāsts no future :S baisi..:)
nezinitis123, 22.jūlijs 2013, 18:16

mjuniors, 22.jūlijs 2013, 22:01
kas vainas atskaitei?

nezinitis123, 23.jūlijs 2013, 22:11

viss ok, mis clik :)
24.jūlijs 2013, 00:17 | links

Parasti eju pa upi pret straumi, bet tukšajos posmos gar krastu. Jo uzskatu, ka zivs vairāk baidās no smagiem soļiem nekā no šļakatām. Un ja vēl ņem vērā, ka ir staume ar čalošanu, tad upe ir labāks variants. Izvairos no berzes vietu izstaigāšanas. Tāda ir mana recepte!
23.jūlijs 2013, 22:17 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager