Foreles

Labdien,Kāda ir iespēja ka upē dzīvo foreles ja upes dziļums ir ap 20-60 cm,upe savienojas ar jūru.???Kādā dziļumā (vasarā) uzturas pienācīga izmēra foreles????:):)
26.oktobris 2012, 19:23 | links

Es esmu sācis savas gaitas ar Daiwa Megaforce Jigger (garums 2.1m; tests 1-9). Mīksta spice un pie izvadīšanas paklausīgs. Emocijas sagādā tad mazie asarīši :)
10.oktobris 2012, 17:59 | links

Unitra ir laba, šovasar pavicināju, bet nu es tomēr dodu priekšroku citam kātiņam...

maituputns, 9.oktobris 2012, 19:54

Oglasite pozaluista vess spisok!

onkyo, 9.oktobris 2012, 23:44

man pašam ir Major Craft Troutino TT-662 UL un Major Craft Corkish CKS-662 UL. principā atšķirība ir tā ka Corkish ir ātrāks, Troutino nedaudz lēnāks, ar šo ir patīkamāk zivi izvadīt.
10.oktobris 2012, 09:50 | links

Es ierasti, ja nu gadījumā širmis neaizveras, tad sāku ar lēto galu un vienkāršiem bomjiem. Laika gaitā jau izfiltrējas, kas un kā un var piemeklēt ērtāku=vērtīgāku bada pātagu. Ja, burunduks pērk uzreiz, var trāpīt, un, tik pat labi, var, par normālu čunguru, arī netrāpīt. Bet nu jāskatās pēc iespējām un spējām.
Ja sāktu forelēt, izvēlētos diezgan pagaru kātiņu, jo ar to vieglāk operēt (ne lavierēt) + ar normālu jaudu, lai to zivi 1xm2 varētu savaldīt. Bet, domāju, ka labāk neklausiīties manā viedoklī, jo viss šis ir man pilnīgi svešs.
o.

PS vienkārši, gribējās pavervelēt vienā valodā.
9.oktobris 2012, 23:53 | links

Unitra ir laba, šovasar pavicināju, bet nu es tomēr dodu priekšroku citam kātiņam...

maituputns, 9.oktobris 2012, 19:54

Oglasite pozaluista vess spisok!
9.oktobris 2012, 23:44 | links

Ai lab aizmirstiet...;D palikshu pie sava asara kātiņa ,citu nevaig :)
Bet par taam blankaam luudzu pastaastiet kāds kam nav slinkums..:)

Gaujinieks, 8.oktobris 2012, 18:15

Tā kā pats meklēju UL kātu priekš forelēm, tad izfiltrējot visu ievākto info sanāk, ka ideāls kāts forelēm (mans subjektīvais viedoklis) ir:
divdaļīgs kāts 1.8 - 2.10/2.20max garš, ar tubular tipa spicīti, tests no 2-7/8/9/10/11/12max gramiem (jo kā zināms nav universālu kātu un vidējais strauta foreļu mānekļu svars ir no 3.5-5gr.), vidēji ciets (kāta spice, lai nelocās vairāk par 2/5 no kāta garuma, bet pietiekami mīksts, lai forele nenorautos) un ar fast akciju, lai var mierīgākās vietās patvičot voblerīti (rotiņus es lieku otrajā plānā).
Šim nolūkam esmu noskatījis šādu kātiņu: Pontoon 21 UNITRA 2.13m. 2-8.5g. UNS702LF
Domāju, ka tevis nosauktajā budžetā es iegādātos Salmo Elite Trout, cena pieklājīga un domāju, ka savu uzdevumu tas pilda lieliski.
;)

onkyo, 9.oktobris 2012, 17:25

9.oktobris 2012, 19:54 | links

Gaujinieks, 8.oktobris 2012, 18:15

Tā kā pats meklēju UL kātu priekš forelēm, tad izfiltrējot visu ievākto info sanāk, ka ideāls kāts forelēm (mans subjektīvais viedoklis) ir:
divdaļīgs kāts 1.8 - 2.10/2.20max garš, ar tubular tipa spicīti, tests no 2-7/8/9/10/11/12max gramiem (jo kā zināms nav universālu kātu un vidējais strauta foreļu mānekļu svars ir no 3.5-5gr.), vidēji ciets (kāta spice, lai nelocās vairāk par 2/5 no kāta garuma, bet pietiekami mīksts, lai forele nenorautos) un ar fast akciju, lai var mierīgākās vietās patvičot voblerīti (rotiņus es lieku otrajā plānā).
Šim nolūkam esmu noskatījis šādu kātiņu: Pontoon 21 UNITRA 2.13m. 2-8.5g. UNS702LF
Domāju, ka tevis nosauktajā budžetā es iegādātos Salmo Elite Trout, cena pieklājīga un domāju, ka savu uzdevumu tas pilda lieliski.
;)
9.oktobris 2012, 17:25 | links

8.oktobris 2012, 18:15 | links

Foreļotāji varat lūdzu eteikt kādu "ideālu" foreļkātu ar testu apmēram 2-12g un cenu līdz 40Ls var arī dārgāku tikai tad gaidīshu akcijas...;D
Lieta tāda ka man jau ir foreļkāts kura modeļa nosaukums ir "perch" kam tas kāts man arī lieliski noder :) ,bet vinjam kā jau asaru kātam man liekas kkas ir ar to blankas akciju ,tapēc ja pieķērās kāda lielāka forele ,kāts izliecās līdz rokturim un ar to milzu spriganu foreli izvadīt pagrūti...Varat lūdzu manī ieviest skaidrību par tām visām blankām ,kātu izlieciēm utt jo neko par to nezinu...(Varbūt man nemaz nevaig jaunu kātu...vaina ka neprotu izvadīt spriganu foreli ir manī???) ;D
Paldies :)
8.oktobris 2012, 17:55 | links

Ja kādam intresē šāds, tad PM

Vai arī šāds ar iebūvētu mērlenti:

4.oktobris 2012, 18:24 | links

akmens-viesis
bernudarzaa lasitprasme nav nepieciesama
3.oktobris 2012, 21:28 | links

:) makšķerēšanas noteikumus esi lasījis?
3.oktobris 2012, 17:35 | links

nu ka tgd ir ar forelem keras vinas?
3.oktobris 2012, 16:54 | links

Centos visādi! Bet pie forelēm netiku ne ar ko... Laikam neprotu, jeb arī nebija! Bet iemācīšos! :)

Bandito, 1.oktobris 2012, 15:59

Taatad nebija... :-) Buus Ok... gan jau nokersi. Tu pa Kurzemi, Zemgali vai Vidzemi staigaa uz foreliem?
1.oktobris 2012, 23:38 | links

Centos visādi! Bet pie forelēm netiku ne ar ko... Laikam neprotu, jeb arī nebija! Bet iemācīšos! :)
1.oktobris 2012, 15:59 | links

Apsveicu visus dzīvi palikušos lašveidīgos ar izglābšanos! Līdakām gan tagad klāsies plāni!
1.oktobris 2012, 14:29 | links

Jā, mēģināju! Mazais IOS XS strādāja forši, arī pa kādam asarim dabūja. Lielākais MinnowJig kaut kā jocīgi. It kā OK, bet tās kustības tādas - tizlas! :)

Bandito, 1.oktobris 2012, 10:32[/quote]

Nu par asariem skaidrs un kaa forelji - kerstiija?
un kaa Tu dariijies - pludinaaji un tad vilki pret straumi vai pa straumei vilki?
1.oktobris 2012, 11:06 | links

Bandito - vai Tu mēģināji Kodasakas sava gājiena laikā. Kādi rezultāti un pārdomas par tiem vobleriem?

letinsh, 30.septembris 2012, 23:52

Sveiks!
Jā, mēģināju! Mazais IOS XS strādāja forši, arī pa kādam asarim dabūja. Lielākais MinnowJig kaut kā jocīgi. It kā OK, bet tās kustības tādas - tizlas! :)
1.oktobris 2012, 10:32 | links

Eh, cik žēl, ka foreļu copes sezona noslēgusies, tagad jādodas pa reizei uz upēm, lai padzenātu maliķus :)
1.oktobris 2012, 08:02 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager