Foreles

kristers24@inbox.lv -> zini, umņik, es ar tevi arī labprāt sadarētu uz to pašu, turklāt uz kasti konjaka. Ņemot vērā, ka lašus neduru (un godīgi sakot tos nekad pat neesmu ķēris), es labprāt no tevis saņemtu kasti konjaka - vēlams CAMUS XO

Nu, vai joprojām esi gatavs derēt?
8.septembris 2011, 11:50 | links

kristers24@-> varu saderēt par lašu duršanu laikam spried pēc sevis..;)
6.septembris 2011, 23:38 | links

Runājot par brakanjeriem jāām tas ir stulbi,bet varu sadereet advokaats ka tu pats ei pa upiiti Lašus durt..
6.septembris 2011, 23:11 | links

Īsumā...Šodien bij burvīga cope!:)sāka līt.. šāds rezultāts 25 un 30cm.. vairāki piesitieni.. viens smuks iznāciens uz kādu 7to metienu:D.. un uz demito knaps pieskāriens.. ;)..un viens mazs asarītis.. p.s. šajā stāstā neviena zivs nav paturēta, bet gan bauda brīvību!:)
6.septembris 2011, 19:43 | links

:)

paldies Tev no upes.

PS. (šorīt atradās posms labā ūdenslīmenī un dzidrībā - 25,30 un 38 cm atrādījās)
6.septembris 2011, 13:46 | links

Akmens_Viesis,ūdas nogriezu!
6.septembris 2011, 10:40 | links

akmens-> nu vo, būs man foreļu vobleri jāpagādā.
5.septembris 2011, 22:08 | links

advokaats_liidacis,par vobleriem jau gan vari padomāt,man sestdien pēc neveiksmīgi(visur duļķis) nobrauktiem 300km.nācās iekāpt vienā pieRīgas upītē līmenis normāls dzidrs kā bērna asara.No vienas zināmas bedres kolēģis divas izcēla netālu vēl viena bedre kur parasti sēž divas,pavasarī 35 atlaista,tagad viens zemmērs un kaut kas virs 40 nozibina sānus.Pēc atkārtotiem metieniem rotiņš tiek nomainīts uz mazo japāņu killeri.Pirmajā metienā šī bija galā.
5.septembris 2011, 18:24 | links

eMKa, Sulla, a kāda tad nedaudz precīzāk ir stratēģija pie auksta ūdens līmeņa, bet relatīvi tīra ūdens - taisīt tālos iemetienus un īpaši nekoncentrēties pie čakārņiem, izdarot īsos un precīzos metienus?

Man jau liekas, ka forelei ir izcili laba redze. Vismaz vasarā tik tāl sapratu. Vai viņa cauri lielam ūdens daudzumam, kas ir mazliet duļķains arī redz tik pat labi redz kā vasarā?

Starp citu, ja runā par par foreles lielo pumpaino brāli, tad tā upīte ir viņu nārsta vieta. To man viens vietējais cilvēks zināja stāstīt. Tiesa, pumpainais piesaista arī brakarus. Tā ir baigā problēma. Tomēr par spīti visam izskatās, ka brakari to upi nav sadirsuši, jo vasarā foreļu, jo īpaši mazo bija daudz.
5.septembris 2011, 17:54 | links

paldies par padomiem!:) Nākamreiz zināšu kā rīkoties šādā situācijā. Vispār jau pie necopes pārmetums pašam sev būtu jāizsaka, jo vakarā, krāmējot štrumus, apzināti izņēmu visus 3 nr rotiņus, jo pa vasaru no tiem nebija jēgas (mudaks tāds!). Bet nu neko - no kļūdām jāmācās...

Ja runā par brakaņjeriem, tad tām maukām vajag rokas salauzt un upē iemest. Riebjas:((

Paldies Dievam savā foreļupītē neesmu redzējis šādus darboņus. Ceru, ka tādus arī nesatikšu, tomēr vasarā man pāris reižu ir nācies uzdurties pastāvējušiem tīkliem. Par laimi neviena zivs tajos nebija ielīdusi.
5.septembris 2011, 17:47 | links

kasparsp - tad iznāk, Tu tā vienkārši piekāpies? Normāli jau būtu piebraukāt biežāk un pacelt laukā tās ūdas ;)
5.septembris 2011, 17:45 | links

advokaats_liidacis> ja manās upēs ir totāla kafija un līmenis kādu metru augšā, es nemaz nečakarējos, bet pārceļos uz citu upi. Ja no tā paša baseina, tad uz krietni mazāku, tā bieži nostrādā. Jo piemēram Gaujas baseina mazākajās un straujajās upelēs lietus duļķi noskrien ļoti ātri. Bet ja līmenis tik pa kādiem 20-50cm virs normas un vieglu duļķīti vai tikai tumšs kā tēja, tad labi iet lielākie roti (2.-4.) ar spožām uzlīmēm un lieliem krāsainiem pušķiem. Pašlaik septembrī forele aktīvi vazājas apkārt, pat dienas vidū, un īpaši ja ūdens paliels. Tāpēc kaut kā to jāpiesaista no attāluma, vairs nepiemetīsi mazo māneklīti tai pie deguna slēptuvē. Vienīgi agros miglainos rītos tās var tupēt kaut kur aiz siekstām vai akmeņiem, bet tad arī apetīte tām švaka. Un vēl, ja septembrī sev labi pazīstamā upē un vietā, kur parasti pilns ar zemmēriem, manu pilnīgu klusumu, tad liela iespēja ka tuvumā apmeties lielais brālis, kāds raibais, kas visus agresīvi iztrenkājis. Tād tā rūpīgi apmētāju šādas vietas ;)
5.septembris 2011, 17:11 | links

Ka vidzeme ar limeniem un dulkjiem?
5.septembris 2011, 16:29 | links

Nedomāju ka brakars ar tārpu un 2 ūdām var nodarīt lielāku postu kā mantkārīgs forelists
5.septembris 2011, 15:41 | links

nu uz forelēm iet laikam ar 0,16-0,20 mm mono auklu;)
5.septembris 2011, 15:34 | links

derexx
Jā, kādreiz 15 gadu vecumā ar inerces spoli un kaut kādu kātu un nezinkādu rotiņu izvilku foreles. Īpaši nedomājot par kādu tur tehniku :) Tagad pats sev cenšos sagādāt problēmas :) Bet kāda aukla ir optimāla, neejot uz augstiem mēķiem. Man pārsvarā ezeram paredzētas - uz lielām līdakām, kuras tā arī neesmu noķēris. :D
5.septembris 2011, 15:18 | links

Nekam nav jāatbilst nekādiem kritērijiem,met kaut ar roku,deres tas pats spinis kas ezerā ja vien tas nav dzerks,pārējais no Tevis atkarīgs.
Es savu lielāko foreli izvilku ar kātu kuram tests bij līdz 40 grami aukla ar bij 0,3 mono.;)))
5.septembris 2011, 15:12 | links

Čau, viedie prāti.

Pastāstiet, lūdzu, kādiem kritērijiem jābūt foreļu/upju spiningam?
Kādi ir vidējie izmēri,svari rotiņiem, piemēram, ko izmantojat un arī kas ir ejošākie. Kāda veida?
Kādu auklu vajadzētu, ja uz foreli iet?
Kādi ir principi pievienojot mānekli auklai. māneklis-rotiņš- pavada-rotiņš-aukla?

Paldies. Ezeri noriebās....
5.septembris 2011, 14:58 | links

Sestdien aizbraucu pamētāt,ūdens līmenis diezgan augsts ,bet tīrs!Pagājis pārsimts metrus ieraudzīju svaigas pēdas un kā jūs domājāt,taisnajā posmā skatos cilvēks pludina uz tārpu!Protams ka viņš mani ieraudzija un nozuda un tikai,kad gāju mājās sapratu kāpēc muka!Uzgāju divas ūdas!Tāpēc šo upeli ir jaaizmirst uz kādu laiku,taciņas iemītas palielas...
5.septembris 2011, 14:34 | links

Iesaku pamēģināt Aglia Long Heavy 1 un +1 un Myran rotiņus, kur ir kompakti un smagi (piem., Panther).
5.septembris 2011, 12:59 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager