Foreles

Vnk. ir mānekļi, smagāki, ar smagākām serdenēm, likt skrotis pie auklas ir līdzīgi, kā izmantot celofāna maisiņus gumijnieku vietā :))
Ja ūdens ir baigā kafija, tad vajag atrast tuvējo bodi, paņemt alu un neiespringt :), bet doties paķert līdakas vai kādas citas zivis uz tuvāko ezeru :)
Duļķī nav nekāda nozīme māneklim- zivs vienkārši nebarojas :). Iedomājies, ka sākas smilšu vētra- Tu gribētu iet uz bodi pakaļ paikai, vai ielīstu migā pārgaidīt labākus laikus!? :) Viss ir vienkārši :)
5.septembris 2011, 12:56 | links

Tā jau arī bija - izgāju cauri visas vasaras vietas -rezultāts pilnīga nulle. Lai arī ūdens bija pamatīgi augšā, zināju, kur kāds čakārnis slēpjas un kur forele varētu sēdēt. Tagad - pilnīgi nekādas reakcijas. Tai pat laikā jūlijā situācija bija cita - līdz ko piemet pie kāda čakārnīša, tā tūliņ seko iznāciens un, vai nu forele uzķeras, vai arī ierauga tevi un aizmūk.

Kāda numura mānekļi jālieto šādos laika apstākļos? Kura numura rotiņi? Man tā kā domāt, ka no 2 (pēc Mepps klasifikācijas) uz augšu. Vai glābējs varētu būt kāds mazāks, bet pasmagāks šūpiņš. Moš ir jēga domāt par voblerīšiem?

Ko darīt, ja ūdens ir baigā kafija? Likt spilgtākus toņus, vai arī strādāt ar klasiku? Man jau personīgi labāl patīk dabīgie toņi, lai arī kolekcijā ir spilgtie.

Kāpēc tā doma par skrotītēm pie auklas nav laba?
5.septembris 2011, 12:45 | links

Pareizi domā, izņemot skrotis pie auklas :)
Foreles šobrīd jau ir kustībā un pa lielam vasaras slēptuves ir tukšas, kas apgrūtina zivs atrašanu, bet no otras puses vari uzrauties uz patīkamiem pārsteigumiem necerētās vietās.
Āķus siekstā!
5.septembris 2011, 11:22 | links

Vakar biju foreļupītē Kurzemē. Pēc ilgajām lietavām, salīdzinot ar vasaru, līmenis bija pieaudzis pamatīgi - metrs līdz pusotrs. Arī duļķītis bija jūtams. Rezultātā es ar saviem 0-2 numura rotiņiem varēju stāvēt pie ratiem. Straume pamatīga, vizulītis iet pa virsu un jēgas nekādas. Nav arī brīnums, ka nesajutu ne copīti.

Vai kāds no pieredzes bagātajiem večiem man varētu ieteikt kā rīkoties, jo ar foreļošanu sāku ekspermentēt tikai no šī gada. Tā teikti biku pietrūkst pieredzes.

Loģika man it kā teiktu, ka šādos gadījumos vajadzētu vai nu pie auklas kādas svina skrotītes uzlikt, vai arī lietot rupjākus mānekļus. Vai es pareizi domāju?
5.septembris 2011, 10:29 | links

Jā man ar nepatīk duļķis foreļupēs, var pat labi ķerties pie mērena, bet nepatīk un viss :) Lielāks kaifs ja ūdens dzidrs un tu redzi katru siekstu bedrēs. Jo mest uz aklo ne visai tīk, un īpaši pēc lieliem lietu plūdiem gultne teik "pārtransformēta", kur agrāk nebij zari, tur nu var būt vesela čupa. Tik lielos uzplūdos var izvilkt arī mūža foreles, kā to trijnieci 90.tajos cēsnieks dabūja pēc pamatīgiem vasaras plūdiem, upēs ūdens bija m un vairāk augšā, īsta kafija. Bet lielai zivij ēst gribas :)
30.augusts 2011, 00:42 | links

Likšu akcentu uz "NELIELS" duļķis un līmenis ir cits stāsts - jo ir gan palu ūdens līmeņu svārstības un hesiņu svārstības, kas kurai upei ko ietekmē zina katrs pats!
29.augusts 2011, 12:02 | links

dzhams nu duļķi ir visādi :) ir kad ūdens līmenis pacēlies viss vienos duļķos upē un bieži tad arī palieku tukšā
29.augusts 2011, 11:50 | links

Es par duļķi :D
29.augusts 2011, 11:15 | links

Neliels duļķīts ir pat labāks copes faktors! Zivs nav tik manīga un var daudz vieglāk pieiet "cerīgai" vietiņai, paliekot nepamanītam!
29.augusts 2011, 09:43 | links

Boroda - ko vajag to vajag ! :D
29.augusts 2011, 08:49 | links

lidaka61->nu tu arī izsakies!!!:D ja es eju copēt tad es eju un neskatos duļķes! līdz šim šī upe nav atstājusi mani bez zivīm, šī bij pirmā reize tāda, tāpēc nu varētu pieņemt (pēc tavas teorijas), ka nelielai duļķis vainīgs.. un nekad man nav bijis vajadzības iespringt, duļķis, vēja virzieni (kas nav līdz šīm nav iespaigodojis tā, lai ko pamanītu),analīzes :D.. ko es esmu novērojis, kad ir apmācies cope ir labāka..
28.augusts 2011, 20:27 | links

Es gan aizejot pie upes vispirms pačurāju.
28.augusts 2011, 20:13 | links

nu tu arī dod !!! pirmais ko daru aizejot pie upes ! nu gandrīz pirmais.... pārbaudu kāds ir ūdens ja ir duļķis tad īpaši neceru kad ķersies beet ja skaidrs ,gaišš tad tik eju uz priekšu
28.augusts 2011, 20:07 | links

es tam tā nepievērsu uzmanību, bet vispar nebij pārāk dzidrs ūdens kā parasti..
28.augusts 2011, 18:55 | links

duļķis arī bija?
28.augusts 2011, 18:25 | links

sliktākā cope šogad!:) divi asarīši, domāju vainojams paaukstinātais ūdens līmenis! upē kurā spiningoju ir foreles, bet ne tajā posmā kur es (vismaz man nav laimējies), alatas ir bijušas!:)
28.augusts 2011, 18:22 | links

mjunor kā tad gāja??? ja jau 6 štundas copēji?
28.augusts 2011, 17:56 | links

viss ar pirkstiem ir ok!:D, šodien nocopējos sešas stundas un pamēģināju apturēt metiena brīdi ar rādītājpirkstu! izmainīju roktura satvērienu un bij ok!:) tagad tik jātrenējas!:)
28.augusts 2011, 17:15 | links

kas tad tev ir ar tiem pirkstiem???
28.augusts 2011, 16:37 | links

visu cieņu šādai tehnikas meistarībai, gribētos jau ar ko tādu apgūt.. tik tie pirksti..:/
27.augusts 2011, 22:42 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager