Foreles

mjuniors> no visām bezinercenēm kas man bijušas(sākot ar padomju delfin), visām varēju ar rādītājpirkstu bremzēt vai apturēt auklu, tas arī vienmēr licies pašsaprotami, šāda kontrole. Savādāk nemaz nevaru iedomāties kā var precīzi iemest un panākt ka auka pēc metiena ir taisnā līnijā un tev uzreiz ir kontakts ar vizuli, kolīdz tas iekrīt ūdenī. Foreļcopē tam ir milzu nozīme, bet pieļauju ka velcēšanā no laivas nekāda :)
27.augusts 2011, 22:21 | links

epox59>skaidrs un paldies par atb. es te skatijos iepriekš Oltes raidījumu, kur tas viens spečuks ar rādītājpirkstu aptur metiena brīdi tik tālu cik viņam vajag, bet kad es pamēģinaju ar savu spoli shimano catana 2500 tāda tehnika man nesnāca, jo pirksti par īsu :D.. tad nu domāju varbūt ari spolēm atsķiras tās kājiņas īsums un izliekums ka tā var! Ar iepriekšejo spiningu man ar tā bij, kad nometa pusdienu tad locītava pie plaukstas sāpeja, bet kad nopirku peciāl priekš forelēm normalu kātu pa smukāku cenu, tad i pēc dienas nekas nesāp!:)
27.augusts 2011, 21:42 | links

epox59>skaidrs un paldies par atb. es te skatijos iepriekš Oltes raidījumu, kur tas viens spečuks ar rādītājpirkstu aptur metiena brīdi tik tālu cik viņam vajag, bet kad es pamēģinaju ar savu spoli shimano catana 2500 tāda tehnika man nesnāca, jo pirksti par īsu :D.. tad nu domāju varbūt ari spolēm atsķiras tās kājiņas īsums un izliekums ka tā var!
27.augusts 2011, 21:40 | links

mjuniors > Prātīgākais ir , pērkot kātu turpat veikalā piemeklēt atbilstošu spoli .
Es vados pēc vecā laba principa , nolīdzsvarošanas . Paņemot kātu ar tam piestiprinātu spoli , uzliek uz pirksta un skatās , lai kāts ir līdzsvarā . Jo pirksts tuvāk spoles pekai un kāts atrodas līdzsvarā , jo labāk . Ideāli ja ir starp spoles kaseti un peku .
Šī metode jau veca kā pasaule , bet ne vienmēr tā sanāk. Nopērk vispirms vienu , tad meklē otru . Tur sezonas izpārdošana , tur atlaides… :) . Pats jau arī mocījos , pagāšsezon vakarā pēc copes lāpstiņas sūrst , sajūta ,ka spārniņi tūlīt sāks augt... :D.
Nu šosezon viss kārtībā .
27.augusts 2011, 18:56 | links

No Vidzemes centrālās foreļupes,čemnieks uzprasījās pie manis uz mājām,28 cm alata palika paaugties.
27.augusts 2011, 15:32 | links

pēc kādiem kritērijiem tad jūs izvēlaties spoles priekš foreļošanas??
27.augusts 2011, 13:22 | links

Sivens > Pa mīļo Vidzmīti... , doma bija par garāku kātiņu , bet ar pašreizējo vēl nav bijis situācijas , kad kāta garuma dēļ būtu sanākušas kādas ziepes un pierasts arī pie viņa . Spoles gan pamainīju kamēr , kamēr atradu īsto saderību... :) . Paliku pie 2000 RYOBI Applause , esmu ļoti apmierināts .
27.augusts 2011, 11:51 | links

Epox nu nezinu, esmu bijis visādos džungļos un nekad nav bijis tā ka nevarētu izlīst cauri.Tad rodas jautājums, pa kurieni Tu staigā, pa Vidzemi vai Kurzemi?
Pēc pieredzes lielāki džungļi ir vidzemē, bet Kurzemē to brikšņu ir stipri mazāk.
27.augusts 2011, 08:27 | links

Laikam jau atkarīgs pa kādām upītēm katrs no mums copē . Es pavasarī vēl varētu ar 2.7m , ir vietas kur pat prasās pēc garāka kātiņa , bet tagad uz rudens pusi , kur gar upes malu saauguši savvaļas apiņi , kas aptinušies kur vien var .... . Jāliek uz pusēm savs 2.1 , lai cauri tiktu ... :) .
27.augusts 2011, 06:59 | links

būtu tādi teleskopikskie spiningi kā lietussargi, nospied podziņu un spinings ir gatavs darbam!:)
26.augusts 2011, 22:47 | links

man pašam ir 2.4m, pa izvadīšanu varu piekrist, tiešām ir vieglāk,bet reizēm pa krūmiem lienot, gan gribētos ko īsāku..
26.augusts 2011, 22:45 | links

Sulla tā ir,es esmu mēģinājis ar 2.10 sausmas ne cope, visu laiku jāmēģina līst upē un arī iemetiens diez ko precīzs nesanāk.Pat mazajos strautos ap 2m platos 2.7 ir uz pusi vairāk priekšrocību nekā īsajiem.
26.augusts 2011, 22:39 | links

sivens> tieši tā, un tāds kāts tev ļauj arī retāk brist ūdenī mazajās upelēs un velti biedēt zivis, svārsta metieni un no problem. pie tam daudz vieglāk apmakšķerēt(un manevrēt izvadot zivi) lielas siekstas un zaru sagāzumus. Bet ko tādos iesāksi ar 1,8 un īsākiem? Pašam ideālākais garums liekas 2,4. Esmu pāris reiz mēģinājis ar 2m, bet tas bija čakars priekš manis, neērti :)
26.augusts 2011, 22:10 | links

Epox nu nav jau tik traki ka ar tik garu kātu nevar iziet :) Pats ķeru foreles jau 15 gadus ar 2.7m kātu, vienkārši ideāli, ar īsāku krūmos ir vēl grūtāk strādāt, krūmi un zāle tik gara kā kāts un nevar nemaz iemest līdz ūdenim. Nu tas mans viedoklis.
26.augusts 2011, 21:33 | links

Laba cope! nav ko pārdzīvot, izskatās, ka upe ir bagāta ar zivīm.. un mocīt zivis, uzskatu, ar nav labi (tikai kert uz atlaist)..
26.augusts 2011, 20:39 | links

ai man patika ar garo kātu:) upei krasti tādi labi nav krūmu, protams dažviet bija tā slikti izstaigāt, bet tā vispār nebija nekādas vainas;)
26.augusts 2011, 19:34 | links

AndrisG > Un ne vārda kā gāja ar garo kātu... :) ?????
Ar tik garu tur , kur es copēju , viens no mums būtu palicis pie upes... , :D
26.augusts 2011, 19:16 | links

Tātad esmu back! saku iet 9:00 un beidzu 18:00 šājā laikā noķēru apmēram ~35asarīšus(daži paturēti),12Līdakas(35-45cm) visas atlaistas.
Tg par alatām.... Sākumā viena ap30cm parādija muguru un vis, pēctam vienu smuku pāri 30cm redzēju ūdeni, izmētājos visu arsenālu bet tā arī nedabūju. Tad dabūju pirmo zemmēru mūža, bet velkot arā nokrita pie krasta un aizgāja (~25cm)
Tad dabuju vienu 32cm (Atlaista)
Bet beigās ap kādiem 17:00 pieķērās 40cm alata kuru izvilku un pēc tam viņa nokrita zēmē un izvārtijās pa dubļiem.Un līdz ar to es viņu paturēju...tg ir tā pa pusei prieks un škrobe par netlaišanu.....
26.augusts 2011, 18:51 | links

jaunības maksimālismā ir ieti ar 30+ km pa dienu, jūnijā no 4 rītā līdz 23 vakarā, pa dienu kādas 2-3 reizes taisot 20min-1h atpūtas/ēšanpauzes :)
26.augusts 2011, 16:47 | links

Par 10km dienā- nav tik traki, ja tas ir tīrais gabals gar upi. Bet ja nav otrā galā kas sagaida, vai kādas taisnās takas atpakaļ, tad gan var nedaudz ievilkties pasākums.
26.augusts 2011, 15:46 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager