Foreles

Bļin, nevaru aizmigt.. Tad nu uzrakstīšu nelielu atskaiti par skaisto Tirzas upi..
Posms no ietekas Gaujā, līdz pirmajam hesam (attālums liels, vairākas dienas)
Nolēmu šo posmu kārtīgi izstaigāt, un arī spiningu paņēmu līdz, jo padzirdēju baumas par noķertu foreli, kā arī iepriekšējos gados biju veiksmīgi ķēris alatas, daudz un smukas (visas saudzīgi atlaistas).. Bija daudz piedzīvojumu, bet rakstīšu par galveno..
Ir pamatīga vilšanās, foreļu nav, alatu ļoti, ļoti, ļoti, ļoti maz. Līmeni Hes rausta līdz pat pus metram, pat vairākas reizes dienā. Vietas joprojām skaistas, bet noķert foreli bezcerīgi. Vēl pirms 3 gadiem, varēja kādu izmānīt, ar milzīgu meklēšanu. Bet kas noticis šovasar, nesaprotu.
Varbūt pie vainas Plēķu dīķis, kas pavasarī pārrāva ceļu, un aizplūda upē, tādējādi kaitējot upes ekosistēmai.. Nezinu.
Ir baigā škrobe, jo upe pagājušovasar izskatījās cerīga, likās ka alatas nu ir stabila suga. Un cerēju, ka atgriezīsies arī kāda forele.
Noķert izdevās daudz asaru, pa kādam sapalam (nekas liels, un neko daudz), līdacēnus, un arī vienu alatu :) Visas cerības, ka Tirza tuvājajos gados varētu atkal kļūt par upi, kur noķert kādu foreli un alatu ir zudušas, to arī apliecināja satiktais brakaru bariņš.
Negribētos novēlēt šādu likteni Vaidavai, un citām upēm. To nu nevajadzētu pieļaut. Protams katram savas intereses. Bet jāpatur prātā, ka galvenās Latvijas dabas bagātības ir skaistās upes, ezeri, zaļie meži.
Ne, asakas! :D
18.augusts 2011, 04:04 | links

Zinu par viņu projektu, bet šie divi klipi ir viena džeka darbs bez pārējo piedalīšanās- kamera uz statīva un aiziet. Esmu ko līdzīgu mēģinājis par citu tēmu. Bet vispār ir ko pamācīties :)
15.augusts 2011, 13:01 | links

Unik - viņiem ir vesela lapa un tas nav tikai viens cilvēks: http://jazzandflyfishing.com/
15.augusts 2011, 12:20 | links

Neizdevās video pievienot videosadaļā. Nu nekas. Gribējās parādīt visiem copes atskaišu filmētājiem viena džeka darbu. Viņam ir ne viena vien lieliska video atskaite. No viņa ir ko mācīties un mācīties. Filmē pats sevi un apkārtni no statīva. Pēc tam montāžiņa. Super!

http://vimeo.com/24874364

http://vimeo.com/27401601
15.augusts 2011, 09:58 | links

Epox, varēju arī ultraīso atskaiti, kā ar Viepļa kungu runājām - Ir! :DDD
Plašāka atskaite tur, kur parasti. :)
9.augusts 2011, 21:40 | links

Aigar > ...varēji tak ko vairāk uzrakstīt ,- tak neesi no tiem - atnācu , cope sūdīga braucu mājās-
- cik esmu lasījis tavas atskaites , ir labu labās ..
-vai parodē tos kuri nemāk salikt teikumu , nemaz nerunājot jau par pareizrakstību.... :) ??
9.augusts 2011, 21:36 | links

visu izsaka,kas kuram nozīmē labs! Ieej veikalā paturi kātu rokā un ja patīk tad ņem,ja nepatīk neņem.cik cilvēku tik viedokļu!
9.augusts 2011, 21:26 | links

Tikko pārbraucu. Foreles ķerās labi :)
9.augusts 2011, 21:23 | links

Kāds var ieteikt labu foreļ kātu cenā līdz 40ls?

p.s ja tas kaut ko izsaka kāta izvēlē tad mans augums ir 180cm:D
9.augusts 2011, 21:05 | links

rotinus no 0Nr. lidz2Nr.
voblerus tadus 5cm. garus.
9.augusts 2011, 10:18 | links

Ja rotiņus tad es izvēlos 2nr.
9.augusts 2011, 08:44 | links

Doma tuvākajās dienās aizbraukt forelēs(pirmo reizi)Un kāda lieluma rotiņus izvēlēties? Vaitad 3nr nav par daudz liels?:D
Nu dazi mazie vobleri .
9.augusts 2011, 08:36 | links

Rotiņš, tikai rotiņš- tāpēc, ka neproti ar neko citu foreļupē makšķerēt ;)
7.augusts 2011, 12:50 | links

rotiņš,tikai rotiņš tas reāli strādā Vidzemēēēē//////////////
6.augusts 2011, 23:53 | links

rotiņš,tikai rotiņš tas reāli strādā Vidzemēēēē//////////////
6.augusts 2011, 23:51 | links

Perpendikul,domāju,ka iesmērēts Tev nav nekas.Ja voblerim velkot nav pašam savas spēles tad tā spēle Tev viņam jāiedod.Manā skatījumā tomēr tvičojamie vobleri nav tie piemērotākie forelēm,bet gan jau kādā piemērotā vietā tie savu darbu padarīs.
4.augusts 2011, 18:37 | links

Man rapalas produkcija patik un labi strada vini,bet gavenokart lidakam un asariem izmantoju voblerus,pie tam sogad 99% lidaku un asaru esmu izvilcis uz x-rap,raustot un pauzejot.Prieks forelem,pacik esmu iesacejs,tad esmu sapircis pacimt mepus 1,2,3 izmera un nekadas vainas!:)
4.augusts 2011, 15:48 | links

Es pagaidām esmu pilnībā atteicies no vobleriem, galvenokārt cenas dēļ. Pārītis jau vēl kastē ir, bet tie domāti līdakiem. Pakāst dažus voblerus cenā ap 10ls nav patīkami, un man ar to pietika.. Saprotu kad liek uz velces, kur pītā un pavada, tad ok. Bet ne jau atdot dūcim. Bija man gadījums pie upes - dūcis nokoda vizulīti, pat īsti just nevarēja uzsitienu, tik izvilku auklas galu, pārsienot nākamajā metienā to pašu dūci izvilku, ar abiem vizuļiem. Tas gan bija patīkami.
Katram savs, un katram savas iespējas. Tagad pieeju lietām nedaudz praktiskāk. Bet joprojām, copesveikals ir viena no manām mīļākajām iestādēm, un dažreiz tie vobleru plaukti tiešām iekārdina..
4.augusts 2011, 14:26 | links

P.S. manā skatījumā visagresīvākie savā spēlē un spēlēt sāk tikko pievelkot ir Halco voblerīši.
4.augusts 2011, 13:35 | links

Man ir pāris mazās rapalas forelēm, bet nu salmo minnow man daudz labāk spēlē, agresīvāk :) viss ir subjektīvs, rapalnieki mani tagad var noriet :)
4.augusts 2011, 13:34 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager