RolisLiepaja> nu nu kāpēc gan tik kategoriski "gandrīz neviens to no forelistiem nezin" ? :) Varbūt zin ne viens vien. Man ar savulaik bija niecīga ezerā ietekoša upele par kuru neviens ne runāja ne kur minēta bija kā foreļupe. Vairākus gadus biju pārliecināts ka esmu tur vienīgais foreļotājs, jo pēdas ar nekad nemanīju. Līdz vilcienā satikts vecs vīrs uz 70gadiem izkratīja sirdi, uzzinājis ka esmu foreļotājs. Atklāja man daudzas interesantas foreļupes, kurās copējis līdz 80to beigām. Un viena no tām bija arī mana slepenā upele :)
+++++++++++++++++++++++++++++++
Būs laikam novecojusi atbilde , bet situācija kaut kāda līdzīga. Vietējais viens otrs zina, bet talāk par maliķošanu tas process neesot noticis. Upē ir tikai viens neliels posms kur šīs mitinās, vakar bija smuks štoperis, nedaudz pārspīlējot likās jau ka forelei galva kā mana dūre( nav maziņa) :)), tad tik kāds asarītis un līdaciņa, bet nu vieta radīta (īsu posmu) priekš forelēm. ....Laikam karstais laiks upelē zivi padarījis negribīgi, a varbūt tēva taisītais (īpašais) rotiņš iepriekš rezultātu deva :))Lai kā nebutu, iztaigāju un smukas dumbieres līdz kaklam ir vairākās vietās ar tekošu ūdeni ...
3.jūlijs 2011, 14:57 |
links