Man nav ne mazākās intereses par anonīmiķiem kuru pienesums saitam pa vairākiem gadiem ir apaļa 0
13.oktobris 2017, 23:41 | links
Draugs mans, kāda vikipēdija, tu parasti tā dari ? Par ūdru dzīvi ir lasīts ļoti daudz dažādu valstu zinātnieku pētījumos, arī mūsu pašu. Ir arī redzētas pietiekami daudz dok. filmas. Esmu jau agrāk saskāries ar mednieku ierasto plātīšanos, neko vairāk par cūkām un briežiem sēžot tornī caur optisko tēmekli nav redzējuši, bet saprotams spečuki zooloģijā daudz lielāki par jebkuru pētnieku..
Sulla, 13.oktobris 2017, 22:46
Sulla,
Lūdzu beidz "murgot". Kur ūdrs nevar paskriet??? :))
dakterp, 13.oktobris 2017, 21:57
starp "nevar paskriet" un "ātri nevar paskriet" ir atšķirība ne ? Ūdra ķermeņa uzbūve ir radīta ātrai peldēšanai, īsās pakaļkājas galīgi nav piemērotas skriešanai pa sauszemi, tāpēc pārvietojas klumpačojot ar lēcieniem.Tāpēc arī izvairās pārvarēt lielus attālumus pa zemi jo tad ir visvieglāk noķerams.
Un runājot par copmaņu presingu izskatās ka nu jau forelēšana iet mazumā, par laimi. Nu modes lieta mikrodžigs un tupēt glaunā motorenē. Man 4 copes kolēģi no 90.tajiem, ar kuriem kopā forelējām, nu aizrāvušies ar citiem veidiem un jau sen neforelē. Arī pie savām upēm pēdējos gadus sastopu arvien mazāk konkurentus. Šosezon vispār nevienu, īpaši pārsteidza septembra beigas kad parasti bija daudz kārotāju noslēgt sezonu ar kādu bonusu taimja izskatā. 90.to beigās un gadsimtu mijā gan bija bums, gadījās pat 2-3 kompānijas sastapt vienā dienā.
Sulla, 13.oktobris 2017, 22:29
Sulla,
Lūdzu beidz "murgot". Kur ūdrs nevar paskriet??? :))
dakterp, 13.oktobris 2017, 21:57
To: Chalitis
Tu saki tā: "Man Latvijā vairs nav ko atklāt!". Vai tiešām? Piemēram, vai esi ķēris un noķēris foreli tajā baseinā, par kuru kādreiz rakstīja, ka foreļu tur nav? Bail pat nosaukt to baseinu, tas ir slepens. Tikai pateikšu, ka tas ir viens no lielākajiem upju baseiniem Latvijā. Un, skatoties kartē, tiešām, liekas pilnīgi bezcerīgs attiecībā uz forelēm. Bet es tur esmu noķēris skaistas foreles! Kad noķēru pirmo, domāju, ka murgoju, jo forele tur nedrīkstēja būt!
Kuha, 13.oktobris 2017, 21:47