Foreles

Un par tām mazajām forelītēm bebriniekos- tā ir vesela tēma. Protams, forele, kā jau lašveidīgais ir spējīga pieveikt diezgan pamatīgus šķēršļus lai nokļūtu uz nārsta vietu, bet kā jau teicu, te var izvirzīt hipotēzes un diskutēt līdz nejegai :))
13.aprīlis 2010, 18:02 | links

Tapir, a ko tā? Liekos vīzdegunīgs un elitārs?
:DDD
13.aprīlis 2010, 18:00 | links

Vislabākais ju bija tiešām nokļūstot reālos foreļupes apstākļos, jo iepriekš bija uzskats ka mest jau ar spiningu es māku, bet tur visi mani sapņi izkūpēja jo vairāk pavadiju laiku bradājot un ķeksējot vaļā vizuļus no sakārņiem, zariem un otra krasta zāles :D
13.aprīlis 2010, 17:47 | links

Nu jā it kā jau ir, bet tiešām kolosālas bildes, un vienādu tur nav. Bet tā upīte ar zāļaino līkumu un pļavu, nu dikti pazīstams izliekas, laikam jau tevi pierunāt uz kopēju copi ir diezgan bezcerīgi?
13.aprīlis 2010, 17:42 | links

eMKa , tur kreņķa nekāda, vnk man bija sajūsma, jo pirmā forele man bija tada kuru pargriežot pa muguru knapi nosegtu vienu franču baltmaizes šķēli :D Bet kads prieks par to pašu, nenormālākais, jo biju diezgan daudz gadus valkājies par it kā foreļvietām un bija jau ņēmis izmisums virsroku, bet kad izvilku, zini saslimst ar visām četrām, un te vairs nav runas par pārtikas ieguvi, jo tam ir domāti super mārketi un CT, bet sajūtas kolosālas pie mazajām upītēm, bet kā jau teic u pieļauju daudz kļudu. Starpcitu baigi aizrauj iziet kontrolzveju katru gadu gaujā pie savām mājam uz alatām ar roterīšiem lai redzētu kas saglabājies vel upē, pārsteidz ar katru gadu redzamais progres
13.aprīlis 2010, 17:39 | links

Tapir, kāds tur brīnums. Man gan viņas visas bildēs vienādas šķiet.
:))
13.aprīlis 2010, 17:39 | links

Okey eMKa paldies, noteikti pēc pāris dienām izmēģināšu tavus ieteikumus, tiešām paldies. Jo tiešām nekadu aplamo piesardzību aplam neievēroju normas robežās.Bet tad tas mans pieņemums varētu būt ,ka, ja vecā bebru dambī ir mazās, tad tur viņas ir radušas no lielajām, un tad kā jau teici sākas pati forelēšana.
Viepli man liekas es runāju par tavu apmeklētu upīti, jo raugoties tavas galerijas pamaniju diezgan līdzigu vietu, un vel tavs komentārs ka upe vidzemē,bet iespējams es kļūdos
13.aprīlis 2010, 17:31 | links

mazkalns, viss OK :), es tikai savu viedokli izteicu :)
13.aprīlis 2010, 17:30 | links

tapirs :), neķer krenķi...pats(cik atceros) pirmo gadu noteikti ar spini novalkājos nenoķerdams neko nopietnu (te es domāju kaut 30cm), bet tas bija sen, biju maziņš un dumjš, bet ar laiku viss izklārējās, meistarība pieauga un līdz ar to arī zivju izmēri :). Tā kā, ja patīk foreļošana kā process, nevis pārtikas iegūšanas veids, Tev priekšā daudzi interesanti gadi :)
13.aprīlis 2010, 17:29 | links

Takš ne es jums kungi ienaidnieks,man ar riebj šie noteikumi,par šķērsenēm,par aizliegumiem rudeņos pat līdaku patramdīt,valdība man ar rieb,ko iet visus iekaustīt,tokš nē,bet neko neievērojot,tik Varkaļa variants būs.
13.aprīlis 2010, 17:27 | links

es gan nebūtu laidis vaļā!!!:)))
13.aprīlis 2010, 17:20 | links

Nu tas jau nenozīme ka es viņu paņēmu to 30cm garo,un MN es arī zinu. Tas bija domāts ka es nejaucu asarēnus ar forelēm.Un kā jau rakstiju, nekas dižs, bet pirma kurai skaidr var saskatīt pupiņas. Neticua ka Jums uzreiz pirmajā reizē aizejot uz forelēm, vot forele sākas no nez cik tur cm, bet bija prieks arī kaut vai mazo, bet pirmo foreli, tas protams priecē ja uzreiz aizejot sanāk nokert foreli 36cm garu tiešām apsveicami. Un tapēc es arī šeit runāju, lai arī man pēc gadiem būtu tadi paši uzskati, ka forele sākas no 36cm, jo pašlaik man kļūdu uzskatu ir gana daudz, kas liedz tādu latiņu sasniegt.
13.aprīlis 2010, 17:19 | links

Viepli arī, bet ne vienmēr...un te ir arī stāsts par pirmo precīzo metienu, būsi izdomājis nepareizo spotu, kur sēž saimnieks...dabūsi satelītu un ar to viss arī beigsies :)
13.aprīlis 2010, 17:17 | links

mazkalns, tos likumus ir neforelists lobējis, jo nevienam forelistam braucot ķert zivis nav mērķis nosist 3 līdz 40cm garas strimalas. Kā jau minēju CL, tad manuprāt krietni prātīgāk būtu atļaut paturēt 1 zivi, bet līdz 50cm (ok varbūt līdz 45cm). Nu jā līdz 45cm, tas būs tāds 700-900g kukainītis. Virs kg lai paliek vaislas materiāls, lai ražo kvalitatīvus pēcnācējus un būs viss bumbās :)
13.aprīlis 2010, 17:14 | links

MK, satelītiņš mēdz tusēt saimniekvietas tuvumā.
:)
13.aprīlis 2010, 17:10 | links

tapir, forele kā likums (vispār jau tāpat kā jebkura zivs) vienmēr stāv ar galvu pret straumi. Tātad ja pārvietojies pret straumi sanāk, ka pieej zivij no mugurpuses, bet tas vēl nenozīmē to, ka viņa tevi neredz. Atklātā vietā pat ļoti labi redz. Te varbūt arī būtu jālien uz vēdera :)), bet labāk tomēr ir veikt tālus precīzus metienus, vai neiet gar pašu krastu, bet pāris metrus nost. Brienot nav citu variantu, kā izpildīt tālus, bet precīzus metienus. Bieži vien zivs (īpaši lielās) tiek iztramdīta ar neprecīzu pirmo metienu...tad varī mētāt kaut līdz "baltajām pelītēm"...neņems un viss.
Protams ir reizes, kad forele grābj visu pa kārtu un pat pie pašām kājām, bet tomēr reizēs kad tā jau ir pieēdusies vai arī nav īpaši aktīva, metiena precizitātei ir ļoti liela nozīme, tāpat kā pārvietošanās gar upi.
Katrā ziņā pārvietojoties pa krastu vajag izvairīties no tādas "lāča pastaigas", jo vibrācija no krasta tiek diezgan labi nodota uz ūdeni.
Par vietām- lielās foreles nekad nav kopā ar "knapsieriņiem"...katram ir sava vieta. Un ja tiešām ir skaista bedrē mazie liek mieru, 90% ka tur ir lielais...un te nu sākas stāsts, kā viņu piečakarēt :)
Bļin, vesels romāns sanāca :)
13.aprīlis 2010, 17:08 | links

ZG, forele sākas no 36cm!
:))
13.aprīlis 2010, 16:54 | links

Viepli nē,bet kad tā varza izslaktēs tuvākās vietas ,pienāks kārta arī forelēm,vai arī viss būs licenzēts,par noteikumiem ZG taisnība,bet kā saka, puiki ar lasa un mācās,un tomēr tā ir copeslapa,varēji palielīties privāti.
13.aprīlis 2010, 16:46 | links

Viepli. Pasaki no cik Teu sākās forele?! :))) Man, 30 centimetri īsu zivtiņu, grūti nosaukt par foreli!

mazkaln, es debīliem noteikumiem nepakļaušos! 30cm foreļbērnu nesitīšu nost, ja gribu kādu foreļmaizi apēst. :)))
13.aprīlis 2010, 16:39 | links

mazkaln, tu neesi meistarībā sapinies?
13.aprīlis 2010, 16:34 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager