Mūsu cilvēki neēd gulbjus. Ir vietas kur gulbju ir daudz, gaļa runā ka garšīga, un tomēr neēd.
23.maijs 2017, 16:14 | links
Ak vai! Kā ir labāk - dabūt dūci vēderā vai mugurā.
Stāsts par to, ka forele nav zivs ar ko jābaro ģimene. Tas nav asaru vai brekšu bars ezerā. Pat ja kādā konkrētā upītē foreļu ir šķietami daudz, absolūtā ciparā nekā tur nav. Izķert var 2 gadu laikā. Kurš var dot garantiju, ka tevis apēstā forele nepietrūks pilnvērtīgam nārstam. Nu neatjaunojas tā forele tik ātri. Vietā nāk sapals un citāda šņaga. Bet var jau visu norakstīt uz ekoloģiju.
Makatanav, 23.maijs 2017, 15:32
Makatanav,es piekusu,lasi pats to savu savārstījumu,varbūt tu kādu sakarību tur redzi,es nē.
sermuksis, 23.maijs 2017, 14:00
Atceries ,ka forele migrē,salīdzinoši lielus attālumus,tāpēc es runāju par slēgtu posmu kur migrācija ierobežota.Mazā upē foreli izķert ir daudz grūtāk,kā lielā.
sermuksis, 23.maijs 2017, 12:16
Pirms 40 gadiem vēl neatceros kādas foreļupes bija, bet pirms 30 zivtiņu šķiet bija vairāk.
basks, 22.maijs 2017, 15:50
Kaut gan tad bija daudz sliktāks stāvoklis ar piesārņošanu - fermas katrā stūrī ar pārplūdušām mēslu krātuvēm. Šinī ziņā tagad ir labāk.
Taču nevaru piekrist vaimanām, ka visās upēs tagad ir mazāk zivju kā kādreiz bija. Arī agrāk bija atkodieni pa pilno un žēlabas, ka vot tad vēl agrāk Ulmaņlaikos, tad gan bija...