Nu pirms 20 gadiem vairākas reizes mēģināju "pa slapjo" brist. Pēdējo reiz biju uz 2 dienām, vakara cope kādas 3 h vēl neko, pie ugunskura pēdas apžāvēju un 5 no rīta atkal startēju kā gurķītis. Tik ap 18 vakarā jau pēdas smeldza pamatīgi, kad novilku šņorzābakus un vilnas zeķes tad až pārbijos no pretīgā skata :)) Ar lielām pūlēm vilkos savus 6km līdz transportam. Atgāju vēl 2 dienas un tad arī izlēmu ka vairs tā neeksperimentēšu ar kāju veselību.
Sulla, 10.maijs 2017, 01:07
Esmu izmēģinājis praktiski visus ūdenī līsšanas un bradāšanas variantus un beigās mana izvēle ir palikusi pie hidrām.Jā,ir savas neērtības,taču plusu ir arī daudz. Visus variantus var piesmelt un saplēst,bet hidrā vienmēr paliek silti! Hidrozeķes lietoju jau gadus 10 jebkurā situācijā .. laivojot,makšķerējot vai daivingā .. uzvelkot drēbes pa virsu var sturmēt visus šķēršļus un brikšņus kā anfībija :D.Protams,ja pa uzmanīgo un bez ekstēma,tad labi ir tie dārgie brienamtērpi.Ir man tāds sausais neoprēna,biezais ,siltais ,bet apakšā tie gumijnieki tik trausli un salīmēt arī problemātiski,ja locījuma vietās..(Ideāls variants,tikai ne foreļojot un pa brikšņiem lienot), līdz pirmajam asajam mietiņam un pzdc! Principā jau katram sava izvēle un gaumes lieta,bet galvenais,lai kājām silti. Katram arī sava foreļošanas taktika - viens pat ūdenī nebrien,cits tikai līdz vienai vietai,bet cits nevar iedomāties bez brisšanas līdz nabai un dziļāk.Ziemā piem.,kad uz lašveidīgajiem dodoties ir reāli draudi ielūst no ledus malas un tad ir pzdc ar tiem visiem zābīšiem,kuriem gaiss iekšā .. var ātri vien problēmās iekulties,savukārt hidrotērpā var droši kā ūdrs operēt,nebaidoties,ka noslīksi,ja misēsies-tas arī notur virs ūdens!.Nav tik ērti,bet ir silti un droši!
Runājot par hidrozeķēm .. daudzi foreļo tikai vasarā,stundas 4-6 un brien pa slapjo krosenēs,jo reāli ir daudzreiz ērtāk un bez raizēm.Nieka 5mm hidrozeķes un aiziet,bez svīšanas un bažām par piesmelšanu vai uzplēšanu! Hidrozeķes velku pa virsu parastajām zeķēm,lai tās vieglāk uzvilktu un novilktu.Labakās protams ir ar neilona apdari,jo tās nevar tik vnk sabojāt arī.
10.maijs 2017, 09:51 | links