Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Jā es ar varu būt lielīgs - Vieplis man sniedza interviju par lašveidīgo spiningošanas sāpes metodēm un aprīkojumu :D
21.septembris 2010, 21:16 | links

Mirtin, bet tas būtu tā vērts. Tu esi redzējis, kā no spoles slapjums kā putekļi šķīst?
:)))
21.septembris 2010, 21:15 | links

vieplis - kaut tev pieķertos tāds, kas tavas spoles nosvilina divās sekundēs :PPPP
21.septembris 2010, 21:13 | links

Mirtin, a es svaigas auklas satinu un āķus noasināju.
:)))
21.septembris 2010, 21:12 | links

guntarskl - nu ja padumjajos laikos jau tur klāt nedrīkstēja iet - stratēģiskais objekts :DDD
21.septembris 2010, 20:59 | links

Bebrs, ja Tu zinātu kas tur darās...kopš tās dienas kad hesu uzcēla.
Makšķernieki jau tur parādijās nosacīti nesen.
21.septembris 2010, 20:41 | links

Bebrs - te reku kāds lielījās, ka zina, kur cikos un kad būs... es domāju, ka ir kādam zināms, kurā ministrijā cik tālu tikuši - jo redz sakaņojumi ir daudzās iestādēs... Ja jau tikai gala apstiprinājums, tad RAPLM... Es gan cerēju, ka licencēto makšķerēšanu upēs tik vienkārši nevar izdzīt cauri... bet rādās ka var gan:D Man jau nav nekas pret un lasis nav mana mērķa zivs un pie HESa es arī neesmu biežs viesis... tācu tik un tā interesanti:D
21.septembris 2010, 20:40 | links

Guntar
Ja nebūs intereses tad arī nevienu neķers. Pakazuhai nogrozīsies zirgā vai bez tā un viss. Tur ir reāli jāpiestrādā, na haļavu reti sanāk maliķi noķert.
21.septembris 2010, 20:32 | links

Bebrs, Tu jau nemaz nezini:) Pagājšgad pašvaldības policija dežūrēja, uz zirgiem:)
Taaaaadi smuki zirdziņi:))) Vieplim atļāva pirms atlaišanas nofočēties ar zivtu:)
21.septembris 2010, 20:26 | links

Mirtin, noskaties MO raidijumu, kur vēdzelītes laiž Daugavā, tur par visu to arī stāsija. Papīri esot uz apstiprināšanu, un būs pēc pāris-trīs nedēļām.
21.septembris 2010, 20:23 | links

A ko tad prasi?:D
Pašvaldību lietu ministrijā pajautā - ir vai nav apstiprināti saistošie noteikumi. Starp citu tos var apstrīdēt. Ir jau laikam tur baigais bardaks bet vai to novērsīs šaubos. Inspektori paliks vairāk un caurām dienām dežurēs? Pašvaldība algos cilvēkus kas tur dežurēs? Taču nē.
21.septembris 2010, 20:12 | links

Bebrs - to visu es zinu.... bet ne pašvaldības ne ministriju mājaslapās nekā par licencēto copi pie Rīgas hesa nav... būs rītdien jāizmanto dienesta stāvoklis:DDD
21.septembris 2010, 20:04 | links

V. Ūdenstilpes licencētās makšķerēšanas nolikuma saskaņošana un apstiprināšana
10. Ūdenstilpju licencētās makšķerēšanas nolikumu (arī privāto ūdenstilpju licencētās makšķerēšanas nolikumu) licencētās makšķerēšanas organizētājs norādītajā secībā saskaņo ar:

10.1. Zemkopības ministriju;

10.2. institūtu;

10.3. Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldi;

10.4. Dabas aizsardzības pārvaldi, ja ūdenstilpe atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā;

10.5. Vides ministriju;

10.6. attiecīgo pašvaldību, izņemot gadījumu, ja licencētās makšķerēšanas organizētājs ir pašvaldība.
(MK 09.05.2006. noteikumu Nr.375 redakcijā, kas grozīta ar MK 24.03.2009. noteikumiem Nr.258; MK 22.12.2009. noteikumiem Nr.1508)
10.1 Institūcijas, kas minētas šo noteikumu 10.punktā, licencētās makšķerēšanas nolikumu saskaņo 15 dienu laikā. Ja noteiktajā termiņā atbilde netiek saņemta, tiek uzskatīts, ka attiecīgā institūcija licencētās makšķerēšanas nolikumu ir saskaņojusi. Ja licencētās makšķerēšanas organizētājs ir pašvaldības pilnvarota juridiskā persona vai ūdenstilpes nomnieks, vai īpašnieks, tad, saskaņojot nolikumu, tas uzrāda pašvaldības izdotā pilnvarojuma kopiju.
(MK 09.05.2006. noteikumu Nr.375 redakcijā)
11. Ja saskaņojumi ir savstarpēji pretrunīgi vai attiecīgais saskaņojums netiek sniegts, domstarpības izskata administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
12. Attiecīgās ūdenstilpes zivju resursu pārzinātājs ir atbildīgs par ūdenstilpes licencētās makšķerēšanas nolikuma ieviešanu atbilstoši šiem noteikumiem, bet licencētās makšķerēšanas organizētājs atbild par licencētās makšķerēšanas nolikumā ietverto prasību izpildi un saskaņotā nolikuma nosūtīšanu šo noteikumu 10.punktā minētajām institūcijām.

Man vislabāk patīk 10.2 punkts. Jāsaskaņo ar kādu institūtu? Stomatoloģijas? :D
21.septembris 2010, 19:56 | links

Tā jau ar visām upēm un apsaimniekotajiem ezeriem. Pašvaldības nolemj un pa kabinetiem saskaņo!! Nauda nāk un ko vairāk vajag!
21.septembris 2010, 19:49 | links

nujā, no tiem zivju 40% atpakaļ ūdeņos atnāks labi ja 10%, diemžēl.
21.septembris 2010, 19:48 | links

40% aizies zivju fondā, 60 % paši zināt kur.
21.septembris 2010, 19:46 | links

Mirtin
Skaties te http://www.likumi.lv/doc.php?id=80157
21.septembris 2010, 19:45 | links

vispār labs bizness,ieguldījumi nekādi,peļņa lieliska!!!ja tā nauda tecētu atpakaļ mūsu ezeros un upēs zivju mazuļu izskatā tad vēl varētu pieciest,bet pazudīs pa ierēdņu kabatām!!!vajadzētukādas atskaites par izlietoto licenžu naudu!!!es ar nebūtu pret tādu biznesu,ieguldi 0,bet saņem tūkstošus!!!
21.septembris 2010, 19:43 | links

Labi, atvainojos, bet ja viss iekšās vārās par valdības stulbībām, tad....!!!!
21.septembris 2010, 19:43 | links

Mirtin
Pašvaldība savā administratīvajā teritorijā vai paša vai kādu pilnvaro ieviest LM. Jāsaskaņo nolikums, ja vajag tad jāiztrādā ūdenstilpes eksplutācijas notekumi unvēl šis tas tiri piri, nolikumu saskaņo attiercīgajās institūcijās(ZM, Vides dienests un vāel kaut kur tur) tad pašvaldība izdod saistošos noteikumus kuru pielikums ir LM nolikums. Kādreiz saistošos noteikumus nevajadzēja līdz atklājās ka ja nav saistošo noteikumu tad nav par ko sodīt. Saistošie noteikumi ir spēkā tikai tad kad apstiprināti pašvaldību un kā tur saucās lietu ministrijā!!!. Ātrāk naudu nevar prasīt
21.septembris 2010, 19:42 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager