Šeit man rodas jautājums vai tās dārgās spoles ir tās naudas vērtas? Vai tomēr pilnīgi pietiekams ir vidējais segments. (Lexa, Stradic)
Gribētos zināt kādi ir copmaņu viedokļi
chupadupsis1, 15.janvāris 2025, 16:56
Te es teiktu viss atkarīgs no pielietojuma, tās regularitātes, slodzēm un vēlmēm - ieskaitot stereotipus.
Piemēram man ar dēlu ir no Daiwa Ninja makšķerei - visbeidzot ar Twinu spiningam, visvairāk mums ir Daiwa Freams, kas kalpo jau 7-8 gadi un lielākoties dēls lauž, pa starpu ir Lexa, dēlam viens Excelers.
Personīgi domāju, ka Daiwa Freams (viena jig.lv, pārejās no Japānas pirktas) vai līdzīgai tai klasē jāapmierina jebkuru standarta makšķernieku, man ar viņu pilnīgi pietiek, bet cits pateiks ka tas ir sūds un kā jau minēju jaunam Twinam (2020 gada sērija) lufte ručkā ir no pirmās dienas un tas ne tikai man vienīgajam.
Ja iet runa par bremzi un tās reakciju, tad Twinam un Lexa noteikti ir labāka par Freams.
Jo plānāki diegi, jo augstākas klases spoles vajadzīgas.
Lai arī ar Daiwa ninja un 0.18mm monofīlo pavadu karpas līdz 5kg sanāk izvilkt bez problēmām, ja nav pārāk tuvu niedrēm vai zariem :D un arī tur bremze strādā labi, bet tur atkal makšķere ļoti lomu nospēlē.
Bet cik cilvēku tik viedokļu un katrs vērtē pēc savām vēlmēm un maciņa biezuma un tā kas būs viņam būs tā labākā un mīļākā! Tieši tā pat kā ar mašīnām , vienam vecāks volvo ir ok, citam jaunāka škoda, citam gl klases mersis, bet citam Audi q7 plugin hibrīds.... citam ....
Labākais aiziet uz veikalu un izgrozīt tās visas spoles uz kuram tēmē, paturēt rokā.
15.janvāris 2025, 18:26 | links