Bralitis - varam satikties... es to savulaik mēģināju, bet tā arī neijutu nopietnu priekšrocību. Jā - ir iespēja noturēt pludu uz vietas straumē - lai to izdarītu ir jābūt baigai pieredzei, jo tev ir jāatrodas pareizā attālumā un leņķī no pluda - tad tiešām var ēsmu noturēt uz vietas un pluds netiek stumts pie krasta. Taču tam pludam ir nepieciešams ļoti precīzs svarojums - un tas ir pilnīgi neatkarīgs no pluda celtspējas bet tikai un vienīgi no straumes. Jo lielāka straume, jo smagāks atsvars. Tobiš - tas pluds reāli tiek pārsvērts, lai pareizi noturētos straumē. Un vislielākais mīnuss, kas man lika stipri šaubīdies par šī pluda priekšrocībām - sliktā jutība. Makšķerējot ar šo pludu esmu noķēris daudz vimbu. Taču pēc pāriešanas uz parasto - tradicionālo pludu - es konkrētajās dienās izvilku vairāk zivju nekā ar šo, jo redzēju vairāk copju. Raudu copes faktiski pilnīgi neredz. Ja nu vienīgi ideālos apstākļos, kad pilnībā nav ņirbas, viļņu vai straumes mutuļu. Man visu laiku ir doma... varbūt vēl pamēģināt. Bet ja zivis ķeras, tad negribas čakarēt laiku... tādēļ es sevi mierinu ar domu, ka vienkārši neesmu piešāvies :DDD
P.S. Lai vieglāk piešauties, pamēģini lielos - ap 10 gramiem. Ar 4gr ir grūtāk...
27.aprīlis 2010, 14:54 |
links