Alūksnes rajons

Paskatījos pierakstus, pagaišziem sezonu 12-tajā aprīlī noslēdzu ar cukurmaisu plinderu (bet staigājams ledus bija līdz 17-tajam) , aizpagaišziem 4-tajā aprīlī, 2009. gadā 11-tajā aprīlī.
Rekords ir 2003. gadā 19-tais aprīlis, tajā ziemā vēl 12-tajā aprīlī dragāja ar mašīnām pa ezeru, a veči vēl 26-tajā aprīlī sēdēja uz ledus. Tajā gadā man pierakstīts, ka 3-šajā maijā vēl vietām ledus gabali pa ezeru peld :D Rakstīts, ka vakar,t.i. 2-ajā maijā aizgājis ledus :D
Un te citi vēl saka ka šogad vēls pavasaris :D
9.aprīlis 2012, 17:14 | links

Njā, laiciņš šodien prīmā! :) Es gan uz copi netiku, dabūju visu dienu rukāt laukos :D Bet pa šitajām dienām tā saule ir ķērusi, ka laikam pirmo reizi šosezon āda no deguna lobīsies nost :D
Man doma sezonu 5dien noslēgt, tāds zīmīgs datums :))
9.aprīlis 2012, 16:54 | links

Izskatās, ka ledus sezonu esmu noslēdzis SKAISTI. Ne zivju ziņā, bet laika un prieka. Pa seklīšiem paķēru raudas, kas viennozīmīgi izmēros lielākas par asariem. Tika arī pāris asari pannai un man ar to pietiek. Līdzjūtība tiem, kas šodien netiek apvienot copi ar sauļošanās prieku.
9.aprīlis 2012, 15:04 | links

Ar cemmerēšanu nav sakara,skatīt..
9.aprīlis 2012, 00:08 | links

Mans komentārs bija domāts Usim .
8.aprīlis 2012, 23:52 | links

Paraugi Bumsim jau ir , drīz noklonēs .
8.aprīlis 2012, 23:50 | links

aakkis> nez man atgādina vairāk tādu glamūrīgu cemmeri :)
8.aprīlis 2012, 23:50 | links

Grunts apmakšķerēšanai labāka/rezultatīvāka pa "mandulu"../tapki mānekļa priekš plēsējiem nav!

Materiāls no kā izgatavo,ar savām īpašībām ūdenī izaicina plēsēju uzbrukumam!
8.aprīlis 2012, 23:48 | links

par vizuļiem daudz dzirdēts, veči meklē visur, laikam Bumsim jāiespringst:)
8.aprīlis 2012, 23:38 | links

andzus69> savulaik skatījos vienā krievu copes raidījumā kā šamie pa ziemu kaut kādā ūdenskrātuvē velk fantastiskus zanderus. Un ejošākais ir šis palielais williams vizulis:

Lomi bij iespaidīgi, palaimējās pat iefilmēt tāda makana uz 10kg izvilšanu. Es domāju tas video man pat stāv uz vecā datora cietņa, pameklēšu.
8.aprīlis 2012, 23:36 | links

Onslov, atceros, kad vēl biju īsāks par bori, tad veči pa kādam ziemā izvilka uz bļitkas, pats redzēju. Pagaišziem zinu viens uz pirmā ledus 4kg ar kapeikām uz bļitkas un viens 5kg ar kapeikām uz murmuļa, un vēl tika dzirdēts pa kādam mēra zandartam, šoziem esmu dzirdējis tikai par zemmēriem. Nav jau te tik viegli ziemā viņu izmānīt.
Jāmācās jāmācās vēl daudz :))
8.aprīlis 2012, 23:21 | links

Kā nekā asaru dzimta (Percidae),tipiskas bara zivis!
8.aprīlis 2012, 23:03 | links

Te vasaras sākumā zandartus, arī lielus, var noķert 3-4 metros. Princips jau ir: pa dienu viņi sēž kautkur dziļumos (arī pusūdenī padsmit metros), bet pa nakti nāk uz sēkļiem baroties. Pirmās copes no dziļuma, tad uz kantes, tad uz sēkļa, un pēc tam pretējā secībā. Parasti.
Nekad ilgāk par saullēktu nesēžu.
Nezinu vai flegmātiķis, bet izteikta bara zivs gan, un rijīga.
8.aprīlis 2012, 23:00 | links

Zandarts ir tipisks flegmātiķis,parasti viņš ir-bet neņem.Nezinu pa Alūksni,bet Usmā nekad neesmu noķēris viņus seklāk pa 6.5metriem.Pasēž minūtes 40it,pabrauc citā vietā.Bija vakari ,kad pa 20+vilkām,bija ka nav ko zupā ielikt!Man jau nav viņi pie sliekšņa,man 70+km tuvākie mīt!Un pati krēsla ir tā ražīgākā vairums gadījumos.
8.aprīlis 2012, 22:50 | links

Bet sēžot uz enkura ar to ziemas makšķeri var baigi mazu rādiusu apmakšķerēt.
8.aprīlis 2012, 22:36 | links

Mēs tieši noenkurējušies copējām.Pagaidām pa mormiškas tipu-nav ne viena sistēma-kurā būtu precīzāks kontakts ar zivi.Katrs mazākais ņēmiens tev atspoguļojās sardziņā!
8.aprīlis 2012, 22:32 | links

Labais,tagad jau var visādus uztaisīt.Man nevajag,mormiškas formai nav būtiskas nozīmes.Es lēju tādas lielas "uralkas",bet plēsēja uzmanība visa uz dzīvo zivteli.Pat zuši dienas laikā bieži uzsēdās.Pat sējām uz pludiņmakšķeres(ar garo kātu),un ap sešu metru dziļumu labus asaru lomus esam vilkuši.Es dzīvotu kur tuvumā ir zandarti,tad pa tādiem plinderiem pat runāt nesāktu!D
8.aprīlis 2012, 22:26 | links

Ar tādu sistēmu var ķert no mazas laiveles un mierīgā laikā. Lēnā garā pieairējot. A man ta kuģis- ar airiem knapi dabūt uz priekšu var, ja vējš, vispār bezcerīgi :D
Sistēma jau šķiet zivīga, tikai priekšnoteikums- mierīgs laiks, savādāk no kantes momentā nopūš nost, a uz enkura sēžot ir labākas sistēmas :))
8.aprīlis 2012, 22:24 | links

aakkis , izsaki savu vērtējumu .

Jā Tev tādus vajag , pirmos 5 gab. dāvinu .
8.aprīlis 2012, 22:16 | links

gintsgg;Baigi švakra iznāca,pus sērkociņš aptuveni viss garums!
8.aprīlis 2012, 21:36 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager