Alūksnes rajons

Droziki- nu tie- mazie asareļi :D :D
4.aprīlis 2012, 14:21 | links

Andžu, varbūt vēl drusku papildināsim Alūksnes rajona vārdnīcu? Kas ir ''droziki''?
4.aprīlis 2012, 14:18 | links

Šodien devos razvetkā- viens kimlaciņš tika, viens atspruka. Un vēl droziki, bet tie paši negribīgi, sajūta tāda, ka copes nav.
Ledus labs, virskārta sasalusi, apakšpuse tāda pamīksta. Bet ja dos baigos plusus, tad diezko ilgi ledus nevilks, a ja pa naktīm piesals, tad vēl nedēļas divas mierīgi :))
4.aprīlis 2012, 14:14 | links

Neesmu ihtiologs un vīķi no auslejas neatšķiru , man viņas visas ir vīķes . Makšķerējot Daugavā , man katra cope sākās ar vīķīšu saķeršanu priekš dzīvā , tādas mega vīķes + - 20 cm Daugavā arī nav nekāds retums , laiks no laika pa kādai trāpās .
4.aprīlis 2012, 12:13 | links

Gunča, es jau arī esmu dzimis Alūksnē un pēc tam pa skolas brīvlaikiem vienmēr dzīvoju pie vectēva netālu no Līzespasta (kas pateicoties ''Labvēlīgajam tipam'' negaidot kļuva ļoti slavens ar savu Disnejlendu).
Kopš tiem laikiem tad arī uzskatu par savu pienākumu vismaz reizi divas gadā uz Alūksnes pusi aizbraukt pacopēt. Nostaļģija...
Nu kantes tai ezerā tik daudz kā reti kur citur. Kimlakus gan līdz šim tā arī neesmu saticis. Ko šie vairāk iecienījuši - vertikālo vai šķērseni? Esmu tikai ievērojis, ka dziļumā asaris reizēm stāv kādu metru no grunts, kamēr apakšā baltās.
Bet ar 19 cm vīķi jau var tā kā uz copes lietu gada zivi pretendēt. Atceros, ka pagāšgad viens vecis arī bija nofotogrāfējies ar padsmit cm vīķi. Un morda ļica tik svarīga, tik svarīga...
4.aprīlis 2012, 11:30 | links

Aivis, kur pazudis esi?? Padod kādu ziņu. mēs te vēdzelēs taisāmies, bet sūdi tādi, ka nezinam īsto vietu :D
3.aprīlis 2012, 20:41 | links

uz doto momentu morali briestu aluksnes copei, trinu aakjus un uz radiatoriem jau zavejas sakaltusie batoni. :D
3.aprīlis 2012, 20:23 | links

Nu Gunča pieskaldījis auslejus! :D Laikam tad jau kimlaks klusē. Rīt aizbridīšu "na daļnij kordon" praverkā :))
3.aprīlis 2012, 20:13 | links

Nu tā mazai atskaitei citiem vīķes mums auslejas 4,8kg un 15-19cm garas,seši apariši uz šo daudzumu.Ledus biezs sniega sprīdis uz ledus,ledus vairāk par sprīdi ir dabūjis izsalt cauri.Wimba to ezeru pārzinu ļoti labi un tur kur es pie Tevis piebraucu uz pilsētas pusi ir strauja kante un kimlaki tur mājo pa pirmo ledu itsevišķi.
3.aprīlis 2012, 18:32 | links

Manējie radi arī t.s. vīķes sauc par auslejām un tā arī no viņiem to iemācījos. Faktiski zivtiņas uz aci samērā līdzīgas, vien ĪSTĀS auslejas ir stipri vien mazākas.
Dīķī bija ieviesušās un milzīgā skaitā savairojušās. Varēja ar mailīšu tīklu samērā ērti un vienkārši smalstīt un izmantot kā dzīvo zivi uz asariem.
3.aprīlis 2012, 10:43 | links

Gunča, priecājos iepazīties. Tā pasaule tiešam ir maza...
Tagad sapratu kas ir tavu panākumu pamatā. Ar riteni apbraukā ezeru, veic aptauju un nakamajā dienā nodod pa perspektīvākajām vietām. Vienkārši un efektīvi.
3.aprīlis 2012, 10:28 | links

Rīt iešu uz ezeru, tad par apstanofku informēšu! ;)
Ledum jābūt labam, te jau nekas nav pēdējā laikā diži kusis, un lielus plusus neziņo, tā ka nākamo nedēļu, domāju, bez problēmām.
Man doma no rītdienas sākt dzīvoties pa ezeru. Vēdzeles vēdzeles pa nakti jāmēģina! Ir jau dabūjuši.
3.aprīlis 2012, 10:15 | links

Andzhus, ka ar ledu lielaja dikji? Nakamnedel man atvalinajums, taka ir doma nedelu pavadit uz ezeru, bet ka tik nesanak aplauziens.
3.aprīlis 2012, 10:11 | links

Gaidam gaidam šodien Gunčas atskaiti par mega-giga ausleju :D
3.aprīlis 2012, 10:06 | links

Es jau domāju, ka tās pirmās divas makten līdzīgas :D
2.aprīlis 2012, 17:58 | links

piemeram pavīķes nenormāli biezā slānī ir Lādezerā pie Limbažiem - vislabākā ēsma zandartiem.
2.aprīlis 2012, 17:56 | links

sajaucu :D

ausleja

iepriekseja posta abas pirmas ir vīķes
2.aprīlis 2012, 17:54 | links

uzskatam:

ausleja

vīķe

pavīķe

Gauja piemeram esmu nokjeris visas 3 sugas, Aluksnes ezera tikai otro no augsas.

Bildes no www.latvijasdaba.lv
2.aprīlis 2012, 17:53 | links

Un lielos asarus sauc par "kimlakiem" :D Zandartus par "žaņiem", līdakas par "lindrakiem" :D
2.aprīlis 2012, 17:52 | links

Aluksnes ezera tas tak ir parastas vīķes. 1pret1 tadas pashas ka Gauja. Tikai Aluksnes ezera vinas sauc par "Auslejiem". Tapatas ka Brekšus sauc par "Breksēm".

Taa iistaa ausleja neko liela neizaug un ta par ko ir runa noteikti ir vīķe.
2.aprīlis 2012, 17:48 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager