Šodien biju Alūksnes ezerā. Ledus labs, taču noteikti jāņem vērā visi iepriekšējie brīdinājumi, skatīties arī uz kājām.
Bija skaisti gulbji atlaidušies, šo pavasari pirmie redzētie.
Cope dziļumā kā nu kuram, sākumā arī es sāku ap 6m, bet sapratu, ka dziļumā ašuku izmērs tāds pat kā krastā un tā kā man bija vieglie rīki ( 0,09mm un mikro mormiška), tad devos uz seklākām vietām. Ja gribēja kādu ašuku zivju zupai, tad bija jāiet tuvāk niedrēm. Katru 5. paņemot, salasīju kādus pāris kilo, izmērs 50-200 (1gb.-200, 4 ap150, pārējie zem120gr. Centos ņemt pēc skata lielākos,bet brilles bija nedaudz palielinājušas ašuku izmērus, mājās sev pārmetu, ka esmu atstiepis bērnus arī. Viens aiznesa mormeni. Karogs klusēja. Cik redzēju, visi skraidīja, ja nu vienīgi profiņi kaut ko dabūja un mierā sēdēja tie, kas bija iebarojuši kādu brekšu caurumu. Ar supņikiem esmu ticis laimīgi galā, tagad varu atvikt elpu. Jā, cope labāka bija tieši rīta pusē, tad arī dabūju tos virs 150. Ņēma droši, jo bija iznākuši seklumā medībās (lielākajiem vēderi lieli, domāju,ka mammas, bet nekā, tīrot vēderi pilni ,pārlādēti) Biju 7-45 līdz 15-30;
27.februāris 2016, 20:36 |
links